13
januari 2016
2017-02-07T15:29:18+01:00

De Converse CONS One Star is een absolute favoriet binnen de wereldwijde skate scene. Wij namen deze schoen onder de loep en hebben hem op straat uitgetest!

Converse CONS One Star Pro product test

De Converse CONS One Star

Converse kan, in tegenstelling tot de meeste andere merken, terugkijken op iconische schoenontwerpen sinds 1908. Veel van hun klassiekers lijken perfect geschikt te zijn voor skatebare heruitgaven want langs de ene kant werden deze modellen eigenlijk al lang gedragen door skaters, en aan de andere kant kunnen de schoenen sterk verbeterd worden met nieuwe functies, materialen en nieuwe technologie. Bewijs om dit concept te laten werken zijn de door Converse Chuck Taylor All Star geïnspireerde CTAS Pro modellen. Net zoals de All Star werd de Converse CONS One Star ontworpen als een basketbalschoen. Nadat deze schoen ook steun kreeg in de straatcultuur buiten het veld, bereikte hij natuurlijk ook de skate community. Vooral de jaren ‘90 waren een kantelpunt voor de All Star met de Mouse part van Guy Mariano als klein bewijsstuk. Wij wilden wel eens weten wat de remake van deze klassieker te bieden heeft en daarom hebben we de Converse CONS One Star zorgvuldig getest.

Fit & Feel

“De binnenzool is een van de grootste veranderingen ten opzichte van de originele One Star en werd overgehaald van de Nike running sector”

De One Star is een flat top en relatief simpele schoen. Desalniettemin biedt hij fantastische ondersteuning, vooral door z’n goed ontworpen hielgebied en de Lunarlon binnenzool. De binnenzool is een van de grootste veranderingen ten opzichte van de originele One Star en werd geïmporteerd van de running sector van Nike. Naast een fantastische steun biedt de Lunarlon constructie bijkomende demping voor de perfecte balans tussen boardgevoel en veiligheid. De suede bovenkant en welgekende gevulkaniseerde buitenzool zijn de belangrijkste kenmerken van de skateschoen en deze vulc constructie zorgt voor perfecte grip en flick. Het enige dat deze schoenen een beetje tekort schiet is ademend vermogen want de bovenkant is gemaakt van relatief dik leder zonder enige vorm van luchtcirculatie. De pasvorm van de schoenen loopt smal naar de tenen maar laat nog voldoende ruimte over voor je voeten. Als je jouw schoenen lekker strak wil, kies je ze best een halve maat kleiner.

Converse CONS One Star Pro product test

Duurzaamheid

Voor een simpel model met een gevulkaniseerde zool is deze schoen verrassend duurzaam. Het leder is van uitstekende kwaliteit en gaat verrassend lang mee, net zoals de buitenzool trouwens. De buitenste laag aan de neus toont een innovatief design en de diamant-achtige structuur vermijd impacts nog langer. De zool heeft een relatief diepe voetafdruk die lang meegaat voor een gevulkaniseerd model dankzij de goed uitgebalanceerde gom-mix.

Converse CONS One Star Pro product test

Conclusie

De One Star verdient het om opnieuw uitgebracht te worden door Converse en naast z’n retro look zit hij bomvol nieuwe technologie zoals de Lunarlon binnenzool voor goede prestaties op een skateboard. Al bij al is de One Star een duurzame flat-top vulc schoen met heel wat grip.

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.