10
May 2023
2023-06-29T15:19:53+02:00

Met de True Fit Mold decks biedt Deluxe Distribution nu skateboard decks aan van Anti Hero, Real, Krooked, Unity & There, die korter zijn en dus ideaal voor skaters met korte benen. We hebben de nieuwe shape voor je getest.

DLXSF True Fit Mold Skateboard Decks Review

Of je nu gewoon de voorkeur geeft aan kortere skateboard decks, of ze beter bij je passen vanwege je postuur: de keuze aan korte boards is meestal beperkt. Bij veel merken neemt de deck lengte en wielbasis evenredig toe met de deck breedte. Het vinden van een deck dat zowel breed als kort is, is vaak ingewikkelder dan je zou denken.

Kleine aanpassingen met een groots effect: True Fit Mold decks dichten de opening

DLXSF True Fit Mold Skateboard Decks Review

De True Fit Mold decks zijn ontworpen voor degenen die de voorkeur geven aan een korter deck. Het doel was om decks aan te bieden die gemakkelijker te skaten, flippen en poppen zijn met kortere benen. De afmetingen van deze boards – wielbasis, neus- en staartlengte en concave – werden proportioneel aangepast aan de lengte van het board.

True Fit Mold deck afmetingen

  • 8.06″ x 31.3″ met 13.88″ wheelbase
  • 8.25″ x 31.5″ wmet14″ wheelbase
  • 8.38″ x 31.75″ met 14″ wheelbase
  • 8.5″ x 31.35″ met 13.75″ wheelbase

True Fit Mold Decks skate test – Hoeveel maakt de lengte van het deck uit?

Of je de lengte van een deck opmerkt, hangt natuurlijk af van je specifieke setup en persoonlijke voorkeuren. In theorie zal een persoon met kortere benen echter waarschijnlijk meer plezier hebben op een korter board.

True Mold Fun: hoe de True Fit Mold decks van Real, Anti Hero & Co. skaten

Je zult snel merken dat True Fit Mold boards korter zijn en daardoor gemakkelijker te draaien dan gewone DLXSF decks. Poppen en flippen is absoluut gemakkelijker op True Mold Fit decks, vooral met kortere benen. Dit is het meest merkbaar bij het doen van tricks met veel rotatie, zoals 360 flips. Dankzij de kortere wielbasis van de boards heb je ook nog eens veel plezier bij de skaten van transition. Hier is het verschil zeer merkbaar wanneer de transition radius wat krapper is.

DLXSF True Fit Mold Skateboard Decks Review

Conclusie: zijn de DLXSF True Fit Mold decks de moeite waard voor jou?

Met de True Fit Mold decks dicht Deluxe Distribution eindelijk een gat. Als je korte maar brede decks wilt skaten, zijn deze boards ideaal voor jou. Voor skaters met kortere benen kunnen deze decks sommige tricks makkelijker maken.

De selectie van shapes en specificaties is echter nog steeds beperkt. Er is momenteel slechts één shape beschikbaar per breedte. Het zou ideaal zijn om verschillende versies met verschillende lengtes en wielbases te hebben, zoals het geval is met de standaard boards.

Voordelen

  • Aangepaste afmetingen voor kortere decks
  • Inclusief shapes die voorheen niet beschikbaar waren

Nadelen

  • Geen

Über