08
december 2015
2016-08-04T10:28:55+02:00

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Supra Ellington Vulc zich gedraagt als skateschoen en of hij werkelijk waar maakt wat Ellington en z’n team je wijsmaakt? In deze skatedeluxe product test hebben we ze aangetrokken en zijn we ermee naar ons straat-laboratorium getrokken.

Supra Ellington Vulc product test

De Supra Ellington Vulc

Supra is een van de jongere bedrijven in de bizz. Sinds 2006 hebben ze altijd wel iets nieuws toegevoegd en de skate community een aantal dingen gegeven om over na te denken. Nieuwe en ongewone schoenen zoals de “Skytop” of collabs met rapper Lil Wayne zijn hier twee voorbeelden van. Achter de designs van de schoenen staat een legendarisch team dat gerespecteerd wordt door de skate-scene, maar ook door de fashion-en sneaker-community. Namen zoals Boo Johnson, Lucien Clarke, Dee Ostrander en levende legendes als Tom Penny, Jim Greco, Chad Muska, Stevie Williams en Erik Ellington, maakt Supra een van de meest invloedrijke merken in het skaten. Laten we dus de Supra Ellington Vulc eens nader bekijken en testen wat hij te bieden heeft als skateschoen!

GENERAL FIT & FEEL

De Ellington Vulc is een mid-top model en buiten de gevulkaniseerde zool is de schoen eigenlijk identiek aan de cupsole versie. Het design van de Vulc is gebaseerd op het idee van Ellington om z’n reeds bestaande schoen te combineren met de zool van de Cuba. De aangepaste zool zorgt voor een hele hoop voordelen voor de Vulc-schoen: veel grip en een fantastisch boardgevoel. Daarbovenop is de mid-top schoen heel soepel en is hij comfortabel om meteen mee te skaten. De voorkant voelt iets breder aan, dus als je liever hebt dat de schoen een beetje vaster zit, kan je de schoenen best een halve maat kleiner nemen. Qua demping en impactbescherming levert de Vulc versie van de Ellington goed werk en qua boardgevoel en grip is de mid-top vergelijkbaar met low-top schoenen. Ik wil ook graag de fantastische ventilatie aanhalen door z’n geperforeerde zijkant.

Supra Ellington Vulc product test #2

DUURZAAMHEID

Laten we het nu over duurzaamheid hebben. De high-quality suède op de buitenkant en de zool zorgen ervoor dat de schoen langer meegaat. De zool beschikt over een laag profiel, maar de grip blijft zelfs als de schoen al een beetje versleten is. De buitenzool doet het ook goed, maar de schoen verliest wel z’n vorm en begint een beetje los aan te voelen als je hem al langer gebruikt hebt. De stiksels onder de veters krijgen veel te verduren en begonnen al te lossen na enkele sessies, maar de veters zelf bleven wel intact. Om alles op te sommen geeft de Ellington Vulc je een ongelooflijke duurzaamheid als je even vergeet dat de vorm en stabiliteit afnemen…

Supra Ellington Vulc product test sole

CONCLUSIE

De gevulkaniseerde versie van het pro model van Erik Ellington heeft een interessante mix gemaakt van een mid-top silhouet en het cupsole model met een zachtere gevulkaniseerde schoen. Het is een goede schoen voor iedereen die van een mid-top skateschoen houdt en geen comfort of boardgevoel wil verliezen.

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.