16
juni 2016
2016-08-04T10:28:53+02:00

Naast alle technische innovaties, blijven skateboard classics zoals de Vans Sk8-Hi nog steeds erg populair. Ik wilde graag eens testen hoe de Sk8-Hi’s het uithouden tegen de hedendaagse skateschoenen in een goede skatesessie. Is het nog steeds de nummer 1 skateschoen?

Vans Sk8 Hi schoen bij skatedeluxe

De Vans Sk8-Hi – Een legendarische skate schoen

Voor deze wear test koos ik een klassieke skateschoen, een echte dinosaurus. Begin 1978 werd deze sneaker uitgebracht onder de naam “Style 38”. Met deze schoen bracht Vans een tweede model uit met de typische “jazz streep”. Ondanks de leeftijd van deze Vans Sk8-Hi’s is de schoen nog steeds hip en met de huidige retro style hype is de old school classic moderner dan ooit tevoren.

Pasvorm en boardfeel

            “De sneaker is iets wijder van vorm, geschikt voor elk type voet.”

De grootste onderscheidende dingen van de Sk8 Hi zijn de hogere vorm en de karakteristieke naden langs de suede en canvas delen. De sneaker heeft een iets wijdere en grotere vorm zodat je zelfs met bredere voeten er comfortabel in zit. De schoen heeft als extra de beroemde Vans Waffle zool die de Sk8 Hi een goede boardfeel en grip geven. Ongeacht de truuken voelde deze schoen comfortabel en heeft de schoen een dikke boardfeel voor goede fliptricks en technische truukjes.

Door de High-Top vorm, krijg je veel support voor je enkels en bescherming tegen pijnlijke botsingen met je board. In een aantal situaties was ik daar erg dankbaar voor.

Zelfs na lange sessies, blijft de support van deze schoenen fantastisch. Maar om eerlijk te zijn ging die gevoel na langer gebruik langzamerhand weg en verloor de schoen zijn stabiliteit. Voor mij persoonlijk is deze schoen iets te zacht voor skaten, ik hou van wel een iets strakkere schoen.

Vans Sk8 Hi Schoen bij skatedeluxe

Een andere tegenvaller was de demping van de schoen. Ik zou niet aanbevelen om grote gaps, trappen of andere hammers te skaten met deze schoenen. Houdt wel rekening dat ik de normale Vans S8-Hi heb geskate en niet het Pro model. Het Pro model heeft een uitneembare UltraCush™ HD zool die veel meer steun biedt.

Duurzaamheid

            “Een paar plekjes op het flick gedeelte en wat schuurplekken op de toe cap.”

De schoen is over de jaren heen niet vernieuwd dus ik had lage verwachtingen. Maar wacht! Eigenlijk is deze Vans Sk8-Hi een erg goede schoen met materiaal dat lang mee gaat. Na verscheidene skatesessies liet de schoen normale slijtageplekken zien inclusief een aantal plekjes op de gevulcaniseerde zool en de zij stukken. Een paar plekjes op het ollie gedeelte van de schoen en de toe cap had wat schuur plekken. Ik ben gewend aan grotere schade aan mijn schoenen en dat doet mij goed.

Vans Sk8 Hi Schoen bij skatedeluxe

Conclusie

            “… de schoen heeft een eersteklas boardfeel en grip.”

Met de Vans Sk8-Hi ,krijg je een old school classic, niet een technisch hoogstandje maar ik moet zeggen dat de schoen een eersteklas boardfeel en grip geeft. En als extra krijg je een klassiek design met genoeg stijlpunten! De missende demping was teleurstellend maar zoals ik al zei heeft Vans de Pro lijn op de markt gebracht met een UltraCush™ HD zool. Go with the old school flow!

+

• board feel

• weinig demping

• grip

 

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.