17
maart 2016
2018-01-31T15:20:17+01:00

Een aantal weken geleden ontsnapte Denny Pham de veel te lange Europese winter en reisde naar Thailand. Omdat een visum verkrijgen niet altijd gemakkelijk is, moest hij een kleine side trip naar Macau doen. Ontdek wat er gaande was in het „Las Vegas van Azïe“!

Er zijn tal van redenen om Europa voor een tijdje te verlaten. De winter is er slechts één van. Nieuwe spots, beter weer, andere mensen en ervaring opdoen zijn enkele anderen. Dit waren allemaal zaken die een rol speelden voor Denny wanneer hij besloot om de f**king winter achter zich te laten. Oké, je kan ook zeggen: „Winter is indoor en de Nike SB Shelter ligt net om de hoek….“, maar er komt een moment dat alle obstakels kapot geskate zijn en het erop neerkomt footage te verzamelen voor het volgende videopart: Forget about that!

En om eerlijk te zijn: Je kiest niet voor winters in Berlijn als je kan gaan skaten en van je leven genieten in Azië.

SKATEBOARDEN IN MACAU“De spots zijn perfect zoals in China.”

Backtail by Burny

Oké, ik moet toegeven dat de kleine 30 km² Special Administrative Region van China niet in me opkwam tot dat Denny me vertelde dat hij naar daar wou gaan. Maar de edit van zijn Macau Visa Run en de foto’s van Burny aka Florian Hopfensperger bewijzen dat Macau de moeite waard is om een bezoekje te brengen.

Gokken in Macau

Macau was een Portugese kolonie tot 1999, dit verklaart de speciale vibe hier. Het is een plaats waar verschillende culturen samenkomen. Chinese cultuur en design ontmoeten Zuid-Europese architectuur en gewoonte net zoals veel leftovers van de late koloniale periode. Maar dit is slechts één ding dat karakteristiek is voor Macau.

Macau is veel beter bekend voor zijn gokindustie, dat is waarom de stad ook het “Las Vegas van Azië” heet. Niet verder nadenken over het feit dat de jaarlijkse omzet in Macau al vier à vijf keer hoger ligt dan in Las Vegas…“Je kan makkelijk op één dag door Macau pushen.”

Pushing by Burny

Naast gokken, party and fun heeft Macau veel meer te bieden. Wanneer je het hebt over skateboarden, zijn de spots perfect zoals in China – Veel mooie plazas, marmeren ledges en geen ruwe Euro-style oppervlakken. Het is er eigenlijk zelfs beter dan in je dromen!

Dankzij de mix van verschillende architectuur tendensen, wordt het nog specialer. Samengevat, Macau is zo klein en compact dat je makkelijk van de ene spot naar de andere spot kan skaten. Dit is waarom dat Denny en de crew met fotograaf Burny, cameraman Janchai en de Indonesiër Absar Lebeh niet met de auto van spot tot spot hoefde te rijden.“Geweldige plazas, veel marmer en zoiets als een mix van Europa en China.”

Nollie Heel by Burny

Waarom Macau? – The Visa Run

Als je jezelf afvraagt waarom Denny zo graag naar Macau wou gaan, dan is het verhaal vrij simpel en kort. Als Europeaan krijg je maar een visum die drie weken geldig is in Thailand. Als je langer wil blijven, dan moet je het land voor een korte periode verlaten en terug gaan om een nieuw visum voor drie weken te krijgen. Let’s hear it for bureaucracy!

Omdat er goede vliegroutes zijn heb je geen extra visum voor Macau nodig, het kleine Peninsula West van Hong Kong is perfect om een visa run te doen. En als je er al bent dan moet je zeker de spots checken en uiteraard ook skaten.“Macau is fun, heeft genoeg te bieden en is zeker een bezoekje waard.”

Treflip by Burny

Bekijk nu Burny’s foto’s, check de clip en zie wat Macau te bieden heeft. En als je er niet genoeg van kan krijgen, check dan zeker nog meer shots van Denny Pham’s trip naar Macau op Instagram #MacauVisaRun!

Na deze output, zijn we meer dan benieuwd naar wat Denny nog deed tijdens zijn winterverblijf in Azië. En nu voor de persoon die het weer controleert: Geef ons alsjeblieft lente, zomer en de zon! En stop alsjeblieft deze grijze, sombere winterperiode!

  • Denny Pham & Absar Lebeh - Macau Visa Run
    BY BURNY
Check Denny’s Profiel op skatedeluxe

Alle clips van #SK8DLXCHINA
#MacauVisaRun
Instagram
 

Denny Pham Portrait Macau

 
 

Über

Switch Fakie Nollie - FTW! #NoHating