26
January 2019
2019-10-29T13:09:04+01:00
Het Chris Joslin pro model van etnies komt met een clean design maar heeft het alle technologie voor het moderne skateboarden? Om hier zeker van te zijn hebben we de Joslin pro schoenen in een wear test voor je getest.
etnies Joslin Pro | Wear Test
Op het eerste gezicht ziet de schoen er stevig uit, zonder opvallende elementen. Etnies heeft echter een aantal interessante technologieën in de schoen gestopt. Zo zit er een toecap aan de binnenkant van de neus en heeft de schoen een middenzool van STI Evolution Foam. Ook is de Etnies Chris Joslin Pro uitgerust met de Michelin-zool die we kennen van de Etnies Marana.
 
               
etnies Joslin Pro | Wear Test

Eerste indruk

De Etnies Chris Joslin ziet eruit als een pure skateschoen, zonder al teveel poespas. De buitenkant is van stevig suede. De bovenrand van de schoen (net onder de enkel) en de tong zijn extra dik gevoerd.
Bij het dragen van de schoen voelt hij redelijk zwaar en stevig, én erg comfortabel. Als je normaal gesproken gewend bent om skate schoenen met een dunnere zool te skaten zul je misschien moeten wennen aan de stijfheid van de etnies Joslin Pro.
Ondanks dat is de grip en het boardgevoel vanaf het begin erg goed. Het kost me eerlijk gezegd best lang om de schoenen helemaal in te skaten.
 

10 Uur

Ik had best wel even de tijd nodig om aan de schoenen te wennen totdat ze comfortabel voelde. Maar na ongeveer tien uur wilde ik eigenlijk ook niks anders meer. De schoenen zitten nog steeds bijzonder comfortabel en van buiten zien ze er nog zo goed als nieuw uit.
etnies Joslin Pro | Wear Test
 

20 Uur

Zelfs na 20 uur skaten ziet de schoen er nog goed uit. De zool begint slijtplekken te vertonen en er is een naad losgekomen, maar dat is het dan ook.
De schoen heeft weinig van zijn stevigheid verloren en zit nog steeds heerlijk.
etnies Joslin Pro | Wear Test
 

Fit & comfort

De Etnies Chris Joslin weet bescherming en comfort te combineren. De schoen zit vanaf het begin goed om mijn voet. Wat ik vooral heel goed vind is die extra dikke rand net onder de enkel. Niet alleen ondersteunt deze de enkel, ook zorgt deze ervoor dat de voet niet beweegt in de schoen.

Beoordeling: 9/10

Prestaties

De schoen past uitstekend bij wat je kan hopen van een samenwerking tussen Etnies en Chris Joslin: hard, technisch en blijven gaan. Deze schoen kan meer aan dan ik hem kan bieden, en dat is voor mij een luxe.

Beoordeling: 10/10

etnies Joslin Pro | Wear Test

Boardgevoel & grip

Er was dus even voor nodig om de Etnies Chris Joslin soepel te skaten. De Michelin zool biedt wel meteen veel grip, en ook het boardgevoel is vrij goed direct uit de doos. Na een tijdje inskaten wordt het boardgevoel beter en het blijft dan ook lang uitstekend.

Beoordeling: 8/10

Demping

De demping is werkelijk uitstekend. De dikkere zool en de speciale STI tussenzool zorgen ervoor dat je vergeet dat heelbruise bestaat. Ik ben geen gap skater maar zelfs op flatground zorgen deze schoenen dat je voeten zich veilig voelen. Een paar keer primo landen is niet meer zo erg.

Beoordeling: 9/10

etnies Joslin Pro | Wear Test

Duurzaamheid

Het grootste pluspunt van de Etnies Chris Joslin is voor mij de duurzaamheid. Het duurde wat langer om ze in te skaten, ze voelden wat stug in het begin: ik heb het er voor over als ik er daarna lang mee kan skaten. En dat kan met de Joslin’s en ze blijven er nog goed uitzien ook.

Beoordeling: 10/10

Conclusie

De Etnies Chris Joslin heeft alles wat je mag verwachten van een schoen door en voor skaters. Het is een stevige schoen die veel ondersteuning geeft. Het kost relatief veel tijd om de schoen in te skaten, maar daar krijg je duurzaamheid en uitstekende demping voor terug. Ik ben van deze schoen gaan houden en kan hem iedereen van harte aanbevelen.

Beoordeling: 9

 

PLUSPUNTEN

  • Stevig materiaal
  • Duurzame Michelin zool
  • Verborgen toe cap
  • Zeer goede enkelbescherming
  • Zeer goede impact bescherming
  • Duurzaamheid

MINPUNTEN

  • Lange break-in periode
  • Hoge prijs
Paul Brunninkhuis
 

Über