28
May 2019
2019-05-28T08:56:35+02:00

Ondanks dat hij al meer dan 10 jaar in de scene is, ACE Trucks is nog steeds een insider tip – maar het wordt hoog tijd dat dit allemaal gaat veranderen! Kom alles te weten wat je moet weten over ACE skateboard trucks in onze skate test.

ACE skateboard trucks test

ACE Trucks werd in 2007 opgericht door Joey Tershay. In samenwerking met zijn zakenpartner Steve “Shrewgy” Ruge verzamelde hij veel kennis over het ontwerpen en produceren van skateboard trucks. De Independent Stage III truck, die populair was vanwege zijn manoeuvreerbaarheid, diende als een voorbeeld voor ACE trucks. Trouw aan de missie “kwaliteit zonder compromis”, waren er enkele optische en technische veranderingen in vergelijking met het prototype.

Design

Het eenvoudige, bijna minimalistische ontwerp van ACE trucks is een eye-catcher. De baseplate lijkt op die van Independent, alleen de pivot is meer naar binnen verplaatst (richting wielbasis). De karakteristieke, ronde hanger biedt veel materiaal en garandeert duurzaamheid, te oordelen naar hoe het eruit ziet. In vergelijking met andere skateboardtrucks blijft de hanger van de ACE truck recht van het ene wiel naar het andere en loopt niet taps toe. In plaats daarvan zijn de uiteinden van de hanger conisch rond de as, om meer ruimte en minder wrijving voor de lagers te bieden.

De kingpin van de ACE 44 Classic zit erg laag om hang-ups te voorkomen. Daarnaast staan ACE trucks bekend om hun exacte stuurprestaties. De zeer lage bushing seat in combinatie met de standaard bushings kan daar verantwoordelijk voor zijn. ACE trucks worden geleverd met 86A Bottom en 91A Top Bushings om maximale prestaties te garanderen.

Specificaties

In vergelijking met andere merken zoals Independent of Thunder marcheert ACE op het ritme van zijn eigen drum als je naar de technische gegevens kijkt. De ACE 44 Classic truck heeft een 8.35″ brede as en een 5.75″ brede hanger. Het merk raadt het aan voor decks van 8.125″ tot 8.5″ breed. Dit plaatst de truck tussen Independent’s 144s & 149s of tussen Thunder’s 148s en 149s.


ACE Trucks tech sheet
33 Classic 5.375″ 44 Classic 5.75″
Hoogte 52 mm 52 mm
Type Mid Mid
Hanger breedte 5.375″ (136 mm) 5.75″ (146 mm)
As breedte 8″ (203 mm) 8.35″ (212 mm)
Aanbevolen deck breedte 7.75″ – 8.125″ 8.125″ – 8.5″
Gewicht 361 g 388 g

Met een hoogte van 52 mm beschouwen we de 44 Classic als een mid truck. Je kunt dus eenvoudig wielen met een diameter tot 56 mm rijden in combinatie met ACE Classic trucks zonder dat je riser pads nodig hebt. Zoek een gedetailleerd overzicht van de specificaties op alle ACE trucks in onze wiki voor skateboard trucks.

» Laat de Skateboard truck Wiki zien

Zonder twijfel is de ACE 44 Classic geen lichtgewicht truck met een gewicht van 388 gram. Toch is de Independent 144 Stage 11 een beetje smaller en weegt hij ook 388 gram terwijl hij “kleiner” is. Als dat zo is, zou ik zeggen dat de ACE 44 Classic iets lichter is dan vergelijkbare Independent trucks.

Prestaties

Tijdens de eerste sessie wordt het glashelder hoe precies de manoeuvreerbaarheid van de ACE Classic trucks is. Zeer krappe bochten zijn geen probleem – het verbaast me niet dat trucks van ACE behoorlijk populair zijn onder pool skaters. Hoewel ik meestal niet los skate, skate ik de ACE 44 in zijn normale stand – zonder de kingpin aan te draaien.

De trucks waren echter te allen tijde stabiel en een betrouwbare bondgenoot, zelfs met sketchy landingen. De eerste grinds op gladde oppervlaktes zoals bijvoorbeeld marmeren curbs of metalen grindplates was het een beetje “bumpy”. Het gepolijste aluminium heeft een “korrelig oppervlak”.  Na een paar grinds was de hanger super smooth en grind het bijna alles.

Duurzaamheid

Ik heb de 44 Classic trucks van ACE nu ongeveer vier maanden geskate en ik hou nog steeds van ze. Niet één keer heb ik de bushings aangepast – de trucks zijn nog altijd zo wendbaar als op de eerste dag.

Tot dusverre is slijtage ook beperkt – hoewel ik voornamelijk de trucks in skateparken gebruikte en daarom voornamelijk op gladde curbs en copings skate. Als er een vooroordeel is dat ACE trucks uitsluitend bestemd zijn voor pool skaten, kan ik dit niet bevestigen. Ik skate voornamelijk curbs, banks en flat – en de ACE 44 Classics vormen een dreamteam met mijn 8.25″ deck.

Conclusie

Voor de ACE Trucks review, heb ik de trucks van Joey Tershay zeker het hokje pool skateboard categorie geplaatst. Maar mijn mening is drastisch veranderd en ik zou nu de ACE 44 Classic 5.75″ skateboard trucks een van mijn favorieten noemen.

Street skaten en ACE Trucks werken heel goed samen. Team rijders als Kevin Rodrigues, Dane Brady of Brian Delatorre zijn daar het bewijs van. Vanwege hun ongelooflijk precieze stuurgedrag, duurzaamheid en de bijna niet bestaande break-in periode, raad ik ACE Trucks aan aan iedereen die op zoek is naar een all-round truck en niet geeft om zijn gewicht.

Pluspunt Minpunt
Eenvoudig, tijdloos ontwerp Zwaarder dan andere trucks
Buitengewone manoeuvreerbaarheid
Veelzijdig
Duurzame hanger en bushings

Über