08
August 2019
2019-08-12T20:06:03+02:00

We hebben het Powell-Peralta 243 Flight Deck met carbon verstevigingen getest. Kan dit deck echt voldoen aan de hoge verwachtingen van zijn duurzaamheid?

Powell-Peralta Flight Deck First Look

Voor deze test had ik het genoegen om het Powell-Peralta Flight 243 Shape 8.25” Deck te skaten, om te zien hoe het standhoudt en of het duurzamer is dan een normaal 7-ply deck. Voordat ik met de test begon, heb ik veel gelezen over de “Flight” constructie en waren mijn verwachtingen natuurlijk behoorlijk hoog.

Eerste indruk

Ik heb de 243 shape gekozen omdat ik een street & park skater ben en het eerste wat me meteen vanaf het begin opviel, was hoe dun het deck is. Powell-Peralta beweert dat het net zo dun is als je telefoon. En daar ben ik het helemaal mee eens, tenzij je nog steeds een ouderwetse Nokia 3310 bezit.

De concave van het deck ziet er echt goed uit, vooral als je graag hoge concaves skate. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat je er een geweldige flick mee kunt maken. De toplaag is gemaakt van carbon en het lijkt erop dat het materiaal nog meer wordt verstevigd bij de trucks. Powell-Peralta zegt dat het deck sterker moet zijn dan een 7-ply deck. Wat de graphic betreft, denk ik dat ze het iets beter of anders hadden kunnen ontwerpen. In elk geval hebben sommige van de andere shapes betere ontwerpen, maar dat is een kwestie van smaak.

Eerste sessie

De eerste tien minuten van de eerste sessie voelde raar. De shape is een beetje anders dan de normale 7-ply decks die ik meestal skate. Zowel nose als tail hebben een mooie standaard shape, maar rond de wielen waar de concave begint, ziet het deck er een beetje breder uit. Misschien is dit alleen een gevoel vanwege de concave.

Powell-Peralta beweert dat het deck een hogere rebound en snap heeft, wat resulteert in hogere Ollies. Omdat de meeste nieuwe decks goede pop hebben, kan ik daar nu echt niets over zeggen. Na tien minuten was ik al aan het deck gewend en de sessie ging nog een paar uur door.

Shape & Concave

Zoals ik al eerder zei, ik hou echt van de shape en concave van dit deck. Ik ben een straat/park-skater, dus ik skate voornamelijk veel rails, ledge, curbs en manual pads, maar van tijd tot tijd hou ik ook van transition. Het voelde geweldig om dit deck op straat te skaten en soms op de mini-ramp & bowl over te gaan. Als je meer van transition houdt, zou je waarschijnlijk voor een breder deck gaan, maar de shape en concave zijn nog steeds goed voor alle stijlen van skateboarden.

Ik heb vooral genoten van de concave van het deck. Het heeft een medium concave, maar het voelde meer tussen een normale en een hoge concave in. Ik heb twee verschillende schoenen op het deck geprobeerd en de flick voelde geweldig dankzij de goed gevormde concave.

Is het echt sterker? | De Powell-Peralta Flight Tech

Ik heb in totaal 30 uur geskate op het Powell-Peralta Flight 243 Shape 8.25” Deck. Om je een beter inzicht te geven in hoe het deck presteerde, schreef ik mijn feedback om de tien uur op.

10 uur

Na de eerste paar sessies ben ik ervan overtuigd dat het deck niet zo snel zal breken. De graphic is al behoorlijk versleten op de nose, tail en midden van het deck. In het verleden heb ik andere decks geskate met carbon en na een tijdje werden ze wiebelig en zacht en hadden daardoor minder pop. Na de eerste paar sessies met het Powell-Peralta Flight Deck had ik geen van deze problemen of het gevoel dat het deck zacht werd.

De rebound en pop ging nog steeds sterk en ik was in staat om een ​​paar hoge Ollies te poppen. Na ongeveer 10 uur skaten controleerde ik de tail en kreeg het gevoel dat na de volgende paar sessies een razor tail zou kunnen verschijnen die normaal resulteert in minder pop.

Powell-Peralta Flight Deck 10 hours

20 uur

Na nog een paar sessies houdt het deck nog steeds behoorlijk sterk. Hoewel de tail dunner wordt, heeft dit nog steeds geen invloed op de pop. Maar omdat het deck over het algemeen dunner is, zul je waarschijnlijk sneller met een razor tail eindigen dan met een normaal dek. Desondanks is de pop nog steeds erg goed en de shape en concave gaan nog steeds goed.

Powell-Peralta Flight Deck 20 hours

30 uur

In de laatste paar uur van de test probeerde ik het deck tot het uiterste te testen. Ik deed een aantal hoge disasters in de transition en lipslides op de rail – waar het deck meestal zijn duurzaamheid begint te verliezen of uiteindelijk breekt. Zelfs als het deck meer buigt, heb ik nog steeds niet het gevoel dat het binnenkort zal breken. Op dit punt is de tail behoorlijk scherp geworden, maar de pop is er nog steeds. Uiteindelijk zou ik echt zeggen dat dit deck duurzamer is dan een standaard 7-ply deck.

Conclusie

Het Powell-Peralta Flight Deck is zo dun als je telefoon en heeft verstevigingen rondom de trucks. Ik hou echt van de concave van deze shape die zich ergens tussen een normale en een hoge concave bevindt. Het is echt goed gevormd en biedt een geweldige flick.

Voordelen Nadelen
Shape en concave Hoge prijs
Dun en licht Dunne en scherpe tail
Sterker en duurzamer

De pop is iets om in het begin aan te wennen, maar niet anders dan normaal. Aan het einde van de test was de pop er nog steeds en ik heb niet het gevoel dat deze snel zal verdwijnen. Iets dat me zorgen baarde was de zeer scherpe tail. Omdat het deck echt dun is, leek een razor staart behoorlijk snel te ontstaan. Hoewel ik er vrij zeker van was dat de pop op een gegeven moment zou afnemen, was dat helemaal niet het geval. Na ongeveer 30 uur op het deck te hebben geskate, kan ik het Powell-Peralta Flight Deck zeker aanbevelen. Hoewel het duurder is dan de normale 7-ply decks, vind ik het echt duurzamer en gaat het langer mee dan elk ander skateboard deck.

Über