14
February 2020
2020-02-18T11:27:05+01:00

Of het nu de Shep Dawgs-video’s, zijn part in Vans Propeller of de meest recent in Baker 4 is, Rowan Zorilla Footage stelt nooit teleur. Overeenkomstig was de verwachting voor het eerste Vans Pro-model van Rowan Zorilla – de Rowan Pro – hoog. We hebben de schoen net voor de release in handen gekregen en hebben hem in deze review voor je nader bekeken.

Vans Rowan Pro Wear Test - Review

Rowan’s Vans favorieten in één – de Rowan Pro

 

Voor de Rowan Pro besteedde Vans veel tijd aan het ontwerpproces. Samen met de ontwerpafdeling heeft Rowan al zijn Vans-favorieten gecombineerd in één nieuwe schoen. Bijgevolg is dat het ontwerp van Rowan’s signature schoen zeer indrukwekkend is. De Rowan Pro is ook door Vans uitgerust met veel nieuwe functies. De schoen heeft een PopCush-voetbed, een sickSTICK-rubberen buitenzool en de lang bewezen DURACAP-constructie.

Fit & Boardfeel

Ik was vooral enthousiast over het nieuwe PopCush-voetbed en de sickSTICK-rubberen buitenzool van de Rowan Pro. Volgens het motto “snaps back and won’t pack”, beloven de PopCush-inlegzolen zowel impactbescherming als energie teruggave. Dit wordt verondersteld om je te helpen energie te besparen tijdens het skaten en zo je langer aan het skaten te houden. De geschuimde PopCush-zolen hebben meer materiaal in de hiel voor betere demping en worden dunner naar de voorvoet. Het boardfeel heeft hier in ieder geval geen last van, integendeel.

Vans Rowan Pro Wear Test - Review

De sickSTICK rubberen buitenzool met een zeshoekig zeshoekig profiel biedt ook grip, flexibiliteit en duurzaamheid. Ook hier heeft productontwikkeling uitstekend werk verricht. Meer dan 50 jaar ervaring met het produceren van skateschoenen is merkbaar in de Vans Rowan Pro.

Duurzaamheid


De Rowan Pro maakt vanaf het begin een goed figuur. Dankzij hoogwaardige materialen en clean vakmanschap kan de schoen gemakkelijk alle belastingen en schokken aan. De DURACAP en het suede bovenwerk vertonen niet veel slijtage, zelfs niet na talloze Ollies en flips. De bewezen waffle zool maakt een solide indruk, zelfs na enkele uren op het board. Alleen het gaasmateriaal aan de buitenkant wordt een beetje beïnvloed door het contact van de griptape. De grote gaasgebieden verbeteren het ademend vermogen van de schoen echter enorm.


Conclusie

De Vans Rowan Pro skateschoen voldoet absoluut aan de hoge verwachtingen. Met DURACAP, de sickSTICK rubberen buitenzool en het PopCush-voetbed, is de schoen van VANS uitgerust met tal van high-tech functies die hun werk doen – alles tegen een eerlijke prijs. Het Pro-model van Rowan Zorilla is bijzonder overtuigend in termen van boardgevoel en design. Niet alleen Rowan-fans zouden deze schoen een kans moeten geven.

Voordelen Nadelen
Ontwerp Lage resistentie in het gaas materiaal
Demping & Boardfeel
Duurzaamheid en vakmanschap
Prijs

Photos: Theo Acworth & K. Krawulsky

Über