31
January 2020
2020-01-31T15:42:59+01:00

Met de Vans Slip-On EXP Pro probeerde Vans de Slip-On skateschoen volledig opnieuw te ontwerpen. Het moderne ontwerp belooft niet alleen functionaliteit, maar laat ook enkele vragen onbeantwoord. We hebben de Slp On EXP Pro in deze review voor jou getest.

Vans Slip-On EXP PRO Wear Test - Review

Slip-ons van Vans maken nog steeds deel uit van de beroemdste skateschoenklassiekers die er zijn. De EXP Pro van Vans is een nieuwe versie die enkele nieuwe aanwijzingen biedt voor de standaard Slip-On Pro.

Vans Slip-On EXP Pro – De kenmerken

Wat ongetwijfeld als eerste opvalt, is de klittenbandsluiting die doet denken aan de Vans Style 47. Het is bedoeld om stabiliteit aan de pasvorm van de schoen toe te voegen. Om de prestaties te verbeteren, wordt het klittenband aan de binnenkant van de schoen geplaatst. Verder biedt de Vans EXP Pro een mix van materiaal, waaronder een neopreenachtig gaas dat een superieur ademend vermogen moet bieden.

Vans Slip-On EXP PRO Wear Test - Review

Boven het gaas bestaat het bovendeel uit suède panelen voor duurzaamheid op plaatsen met hoge slijtage. De EXP wordt ook geleverd met neus- en hielkapjes. Bovendien heeft de skateschoen de populaire Duracap-versteviging in de neus.

Vans Slip-On EXP PRO Wear Test - Review

De buitenzool van de Slip-On EXP is de WaffleControl cupzool constructie geïntroduceerd in de Vans Berle Pro. De openingen in de zool verminderen het gewicht van de schoen en het gecondenseerde wafelpatroon op de voorvoet garandeert grip, boardfeel en duurzaamheid.

Eerste indruk & maatvoering | Unboxing

Op het eerste gezicht leek de EXP Pro vrij eenvoudig: inlegzool, cupsole en bovenwerk van suède. Zet je schrap als je het voor de eerste keer aantrekt: de schoen lijkt erg strak en ik wist niet zeker of ik zelfs een maat groter nodig zou hebben. De voorkant van de schoen is vrij smal mensen met brede voeten kunnen hier tegen problemen aanlopen. De Vans EXP Pro is naar mijn mening echter op maat, heeft een super nauwsluitende pasvorm en het klittenband is bijna overbodig.

Vans Slip-On EXP PRO Wear Test - Review

Afgezien van de smalle pasvorm, is de schoen zeer comfortabel. De hiel wrijft niet en het aan- en uittrekken wordt na verloop van tijd gemakkelijker. Het gewicht van de schoen is vergelijkbaar met de Berle Pro. De geprinte jazzstreep is misschien een kwestie van smaak, maar ik denk dat Vans erin geslaagd is om hun karakteristieke stijl te combineren met een moderne lay-out.

Prestaties | Boardfeel, Grip & Support

Dankzij de WaffleControl-zool zijn er parallellen in de prestaties van de Vans Berle Pro en de Slip-On EXP Pro: boardfeel & grip zijn even buitengewoon. Wat beetreft support biedt de Slip-On EXP, net als de standaard Slip-On Pro, minimalisme. Afgezien van de kleine steun rond de hiel, komt de eigenlijke vulling van het mesh-bovenwerk van de skateschoen.

Vans Slip-On EXP PRO Wear Test - Review

Zelfs na meerdere sessies past de EXP Pro perfect en was de klittenbandsluiting meer een fine tuning optie voor mij. Het gaas biedt een merkbaar ademend vermogen dat je opmerkt als het buiten winderig of koud is. Tot dusverre heeft de Slip-On EXP me kunnen overtuigen, alleen de duurzaamheid gezien het open gaas liet me sceptisch.

Duurzaamheid

Gaas in de buurt van gebieden met veel slijtage van skateschoenen is nogal een statement, maar uiteraard heeft Vans de Slip-On EXP Pro-schoen doordacht.


Het Ollie-gebied is bedekt met suede en een “opgetrokken” neus. Beide zitten op de juiste plaats. Ik had te maken met de grootste slijtage aan de punt van de neus. Na meer dan 100 kickflips in de Vans Slip-On EXP Pro slaagde ik erin om het gaas onder de neus te onthullen. Ondanks mijn twijfels is het materiaal nog steeds sterk en is er nog steeds de volledig intacte Duracap-versterking.

De WaffleControl-zool van Vans is zonder twijfel een prestatie als het gaat om duurzaamheid. Het gecondenseerde wafelpatroon is extreem taai.


Conclusie

Al met al is de Vans Slip-On EXP Pro skateschoen een verrassend duurzaam model, dat meer te bieden heeft dan je zou verwachten. Ik zou dit model voor elk terrein aanbevelen. Als je op zoek bent naar een moderne, goed gemaakte slip on skateschoen, ben je goed geadviseerd met de Slip-On EXP Pro van Vans.

Voordelen Nadelen
Boardfeel & Gripe Smalle fit
Duurzaamheid Hoge prijs
Relatief lichtgewicht
Goed ademingsvermogen

Über

Just skate for fun, don't pick up a skateboard because you want to be a pro one day. Don't forget why you started skating in the first place. - Steve Caballero