07
November 2019
2019-11-27T09:21:18+01:00

De Easy Streets van Bones Wheels zijn een nieuwe serie wielen die op verschillende terreinen soepeler en sneller zouden moeten rollen zonder grip of glijvermogen op te offeren. We hebben de nieuwe wielen voor je getest.

Het belangrijkste verschil tussen de Bones STF (Street Tech Formula) 103A en de nieuwe Easy Streets wielen is de hardheid van het urethaan. De Easy Streets of STF 99A zijn gemaakt van een zachter plastic. Dit zorgt voor meer plezier op veel verschillende ondergronden, met behoud van de kenmerken van de bekende STF 103A skateboard wielen – zonder flatspots! Om erachter te komen of de wielen aan hun eisen voldoen, heb ik mijn board voorzien van een set Bones Easy Streets en getest.

Bones Easy Streets – Specificaties

Bones STF 99A Easy Streets Wielen zijn verkrijgbaar in verschillende shapes. De standaard V1 shape heeft de klassieke skateboardwiel shape, terwijl de V5 Sidecut shape een conisch ontwerp en een iets breder contactvlak heeft. De Fatties shape biedt een vollediger profiel en een breed contactvlak. Alle Easy Streets-wielen hebben een durometer van 99A en geen kern.

Prestaties

Voor mij moeten goede skateboardwielen scoren op de volgende criteria: goede slide eigenschappen en controle, evenals een hoge flatspot resistentie en een lange levensduur.

Het eerste wat me opviel aan de Bones Easy Streets 99A dat ze behoorlijk stil zijn en een beetje zachter aanvoelen dan vergelijkbare wielen van andere merken. De slide eigenschappen weerspiegelen die observaties. Ik vond dat de slides wat tijd nodig hadden om eraan te wennen. Vooral tijdens powerslides maar ook op Curbs merkte ik dit aan het begin van de test. Nadat ik mezelf vertrouwd had gemaakt met de wielen, was het geen probleem meer.

Ik was verbaasd over hoe veelzijdig de wielen zijn. De prestaties zijn echt geweldig op veel oppervlakken – van ruw asfalt en beton tot gladde hardhouten vloeren die je in skatehallen vindt. De Easy Streets van Bones kunnen op vrijwel elk terrein overweg.

Duurzaamheid & flatspots

De wielen houden hun belofte over flatspot weerstand. Downhills met talloze powerslides deden de Bones Easy Streets niks. Ook was de algehele duurzaamheid vergelijkbaar met skateboardwielen van andere merken – de grootte en vorm van de wielen bleven enkele maanden behouden.

Conclusie

Zonder twijfel zijn de Easy Streets of Street Tech Formula 99A-wielen van Bones Wheels wielen van hoge kwaliteit. Vooral de veelzijdigheid en prestaties op verschillende oppervlakken, evenals de flatspot weerstand van de Bones Easy Streets skateboardwielen, hebben me tijdens de test weten te overtuigen. Het is echter mogelijk dat je enkele bezuinigingen op slide gebied moet accepteren, maar het kost echt wat tijd om eraan te wennen. Met de Easy Streets hebben Bones Wheels het wiel niet opnieuw uitgevonden, maar ze zijn erin geslaagd om hun assortiment uit te breiden met een veelzijdige, hoogwaardige en flatspot resistente wielen.


Pros

  • flat spot weerstand
  • veelzijdigheid
  • duurzaamheid

Cons

  • slide eigenschappen

Beoordeling: 8/10


Über

Just skate for fun, don't pick up a skateboard because you want to be a pro one day. Don't forget why you started skating in the first place. - Steve Caballero