14
February 2019
2019-03-06T10:35:56+01:00

De Vans Berle Pro is de eerste skateschoen met WaffleControl technologie en biedt zelfs enkele meer interessante functies. Speciaal voor jou heb ik getest hoe het pro model van Elijah Berle op het skateboard presteert.

» KIJK DE WEAR TEST SESSION RECAP

Vans Berle Pro skate schoen

De nieuwe WaffleControl constructie van Vans is in feite een cupzool met een speciale functie in de hiel. Het achterste deel van de zool heeft diepe uitsparingen, terwijl het wafelpatroon in het gebied rond de voorste voet en de grote teen is gecondenseerd. Dankzij die functies belooft de zool duurzaamheid en impactbescherming op de noodzakelijke gebieden.

Vans Berle Pro WaffleControl zool side cut

Bovendien heeft de Berle Pro kenmerken van Vans, zoals Duracap verstevigingen rond de toe cap en de Vans LuxLiner, voor een nauwsluitende en perfecte fit.

eEerste gezicht | Unboxing | Fit & Comfort

Mijn eerste indruk van de Vans Berle Pro was dat de schoen er erg compact uitziet. De voering van de schoen is tot een minimum herleid zonder enig comfort op te offeren. Ondanks de zeer dikke rubberen coating van de zool is de schoen vrij licht. Ik voel ook dat ik vrij zacht loop in de Berle Pro, ongeacht de vrij dunne binnenzool.

Dankzij de LuxLiner waren er geen plekken die mijn voet pijn deed of me blaren gaven. Het binnenste hiel gedeelte is ook bekleed met een sok voering en hield mijn voet stevig in de schoen. In mijn ogen past de schoen qua maat, zowel smalle als brede voeten moeten comfortabel aanvoelen in deze schoen. Al met al was mijn indruk van de schoen erg positief.

Prestaties | Boardfeel, grip & ondersteuning

Ik had geen break-in periode nodig met de Vans Berle Pro. De sterke punten van de schoen waren meteen duidelijk: het boardgevoel van de combinatie van WaffleControl zool en LuxLiner is geweldig. Bovendien heeft de schoen de ideale hoeveelheid grip voor mij en is het gewoon een plezier om in te skaten.

Vans Berle Pro WaffleControl zool

Bovendien absorbeert de WaffleControl zool gemakkelijk primo’s of impact tijdens het skaten. Ik bleef echter uit de buurt van grote gaps. Daarom kan ik niet goed inschatten hoe de zool presteert onder zware impact.

Niettemin heeft de rode colourway van de Vans Berle Pro een klein nadeel: de bovenkant van de schoenen is geverfd en de kleur kan een beetje overgaan in lichtere materialen. Met de rode colourway wil je misschien niet de schoen combineren met je favoriete witte sokken.

Duurzaamheid

10 uur en 100 kickflips

Na een paar sessies en 100 kickflips in de Vans Berle Pro veranderde mijn mening niet. Grip en boardgevoel laten nog steeds niets te wensen over. Tijdens de eerste 10 uur was de slijtage van de schoenen minimaal. Alleen de toe cap vertoonde enige slijtage van alle Kickflips. Aan de andere kant leek de bovenkant van suède in het Ollie gebied zo goed als nieuw.

20 uur

Na in totaal 20 uur in de Vans Berle Pro zag de skate schoen eindelijk eruit alsof iemand hem had geskate. Maar behalve een beetje slijtage aan de nose en zool, zoals te verwachten viel, merkte ik geen ernstige slijtage op. Een paar steken van de jazz streep kwamen los vanwege de Heelflips, maar dat had geen invloed op de prestaties van de schoen. Ook heeft de schoen zijn vorm tijdens de hele test behouden en is hij niet uit vorm gegaan. Vans heeft het duidelijk goed voor elkaar met de combinatie van een cupsole en duurzame bovenkant.

Conclusie

Ik denk dat Vans met de Berle Pro de “less is more” aanpak met succes heeft gerealiseerd. Het nieuwe silhouet scoort op zoveel niveaus, vooral als het gaat om boardgevoel, grip en duurzaamheid. In mijn ogen is de schoen geschikt voor technisch skateboarden, transition en voor sessies met een beetje impact. Daarom is de Berle Pro voor mij en mijn manier van skateboarden in veel opzichten een 10/10.

Pluspunten Minpunten
Boardgevoel & grip Bovenkant kan van kleur veranderen (rode colourway)
Duurzaamheid Hoge prijs
Redelijk licht
Comfortabel

Vans Berle Pro Wear Test Session – Recap

Über

Just skate for fun, don't pick up a skateboard because you want to be a pro one day. Don't forget why you started skating in the first place. - Steve Caballero