03
March 2020
2020-03-03T09:47:42+01:00

Nadat etnies de Marana een Michelin update heeft gegeven, introduceren ze nu een nieuw, slanker model: de etnies Veer. In deze review hebben we getest of de etnies Veer echt in de buurt komt van de veelgeprezen etnies Marana.

etnies Veer Wear Test - Review

etnies Veer – De functies

 

Net als de Marana of de Joslin wordt de etnies Veer geleverd met de duurzame Michelin rubberen zool. De zool overtuigt niet alleen met duurzaamheid, maar ook met een multi-directioneel loopvlakpatroon en voorvoet flex voor verbeterde flexibiliteit. De uitneembare Foam 1 binnenzool is een foam voetbed van polyurethaan dat samen met de EVA middenzool zorgt voor demping en impact absorptie.

De toe- en heelcap hebben twee lagen suede om duurzaamheid te garanderen in de meest belaste gebieden. De dunne gevoerde tong in combinatie met de kraagvoering zorgt voor een comfortabele fit. Bovendien heeft de etnies Veer geperforeerde zijwanden, wat een goede ventilatie belooft.

Eerste indruk & fit

Op het eerste gezicht leken de etnies Veer mij een smallere versie van de etnies Marana. Een beetje afgeslankt met een eenvoudige constructie: een klassieke skateschoen met een cupsole en lederen verstevegingen. Nadat ik de schoen voor het eerst in mijn hand had genomen, merkte ik meteen het aangenaam lichte gewicht. De Veer heeft een normale fit en valt “true to size”. Het relatief slanke silhouet biedt verrassend veel ruimte. Voor smalle voeten is de schoen misschien een beetje breed, omdat hij naar mijn smaak iets te los aanvoelde op de voet.

etnies Veer Wear Test - Review

De eerste stappen in de Veer waren zeer comfortabel en verrasten mij positief. Dit was niet alleen te wijten aan het gewicht, maar ook aan het voorgevormde en zachte Foam 1 voetbed. Bovendien wordt de flexibiliteit in de voorvoet benadrukt door het profiel van de Michelin zool, dat vanaf het begin merkbaar was en bijdraagt ​​aan het comfort.

Prestaties | Boardfeel, grip & ondersteuning

 
etnies Veer Wear Test Review

Vanwege de Michelin buitenzool en het Foam 1 voetbed kunnen er qua prestaties parallellen worden getrokken met de etnies Marana of Joslin. De flexibiliteit in de voorvoet samen met de Michelin zool zorgt voor een goed boardgevoel en stabiliteit in het algemeen. Het op banden geïnspireerde profiel van de Marana biedt uitstekende grip. De cupzool heeft echter een kleine break-in periode nodig voordat hij zijn ware gezicht toont.

De zool was in het begin een beetje stijf. Maar na een paar sessies met de Veer had ik uitstekende controle over mijn board. De relatief dunne binnenzool van schuim biedt voldoende demping voor street spots en skateparken. De Michelin zool vangt zelfs Primo landingen zeer gemakkelijk op en is nauwelijks merkbaar. Mensen die graag op stairs en gaps skaten, moeten misschien gaan voor de etnies Marana, die nog meer bescherming tegen impact en demping biedt. De geperforeerde zijwanden met ventilatieopeningen zorgen voor comfortabele ventilatie.

Duurzaamheid

 

De foto’s spreken voor zich. Na ongeveer 15 uur wear testen van de etnies Veer, is slechts lichte slijtage aan het Ollie gebied en aan het enkelgebied zichtbaar. Het Ollie gedeelte en de toebox zijn bedekt met dubbel gestikt suede leer. De extreem resistente panelen zitten op de juiste plaatsen en zorgen voor een lange levensduur van de bovenkant. De naad op de neus is iets losser, maar heeft geen invloed op de prestaties of duurzaamheid.

Om slijtage aan de Michelin zool te zien, moet je goed kijken. De slijtage aan het zoolprofiel is minimaal tot nauwelijks merkbaar. De buitenkant van de cupzool vertoonde slechts lichte slijtage van kickflips. Al met al is de cupsole na 15 uur skaten nog steeds zeer stabiel en tegelijkertijd flexibel zonder te onstabiel te lijken.


Conclusie

Samenvattend heeft de etnies Veer veel overtuigd. De smalle versie van de etnies Marana overtuigt met dezelfde positieve eigenschappen zonder de grote constructie en het silhouet. De etnies Veer is een behendige en relatief lichte skateschoen, die vooral overtuigt door zijn hoge duurzaamheid.

PLUS MIN
grip wijd zittend
duurzaamheid cupsole moet inbreken
licht van gewicht
goede ventilatie

De Michelin zool houdt wat hij belooft en is extreem grip en duurzaam. Ik zou de schoen aanbevelen voor elk terrein. Comfortabel, licht en duurzaam, de etnies Veer heeft iets voor elk type skater. Als je op zoek bent naar een klassieke, goed doordachte skateschoen die duurzaam is, is de etnies Veer de juiste keuze.

Über