25
March 2020
2020-04-29T15:28:29+02:00

Geïnspireerd door een van de beroemdste voetbalschoenklassiekers, heeft de Copa Nationale van adidas Skateboarding een sportief design. We hebben de nieuwe skateschoen meteen getest.

adidas Copa Nationale Wear Test - Review

adidas Skateboarding heeft al meerdere keren bewezen dat de modellen van voetbalschoenen ook op het skateboard kunnen overtuigen. Om erachter te komen of de adidas Cope Nationale ook een trofee verdient, hebben we de schoen voor je bekeken.

Copa Mundial op een skateboard?

adidas Copa Nationale Wear Test - Review

Met de Copa Nationale stimuleert adidas opnieuw de technische vooruitgang bij de ontwikkeling van skateschoenen en moderne cupzoolconstructies. De focus bij deze schoen ligt voornamelijk op boardfeel en boardcontrol. Het is niet nieuw dat het sportieve silhouet van een voetbalschoen zich daarvoor leent. Wat echter nieuw is, is de duurzame, getextureerde rubberen neus van de adidas Copa, die is ontworpen om een verbeterde flick te bieden. De Cloudfoam EVA-hielkap belooft demping en extra ondersteuning.

Fit & Boardfeel


Tijdens de eerste minuten op het board wordt duidelijk dat het de moeite waard was om een kijkje te nemen in de diepten van het adidas schoenenarchief. Het onopvallende model van de Copa Nationale overtuigt vanaf het begin. Dankzij de Cloudfoam EVA hielkap biedt de schoen veel stabiliteit en voldoende demping. De getextureerde rubberen neus in het teengedeelte geeft ook een positieve indruk. Of dit de flick van de schoen aanzienlijk verbetert, is moeilijk te zeggen..

Durability


Durability

Eén ding is zeker, de rubberen neus met textuur beschermt het materiaal eronder en draagt dus zeker bij aan een langere levensduur. De adidas Skateboarding Copa Nationale maakt nog steeds een solide indruk, zelfs na vele uren skaten.

Zoals verwacht zijn het materiaal en de afwerking van hoge kwaliteit. Ik heb geen ongebruikelijke gebruikssporen opgemerkt. Vooral de zool van de adidas Copa lijkt niet te lijden en ziet er nog steeds als nieuw uit, ook na enkele dagen op het board.


Conclusie

De Copa Nationale brengt zeker een frisse wind op de skateschoenenmarkt. De release colorway voldoet zeker niet aan ieders smaak – maar adidas Skateboarding heeft er nog een paar in het vooruitzicht. Met een prijs van 89,90 EUR krijgt de Copa Nationale niet per se een prijs voor financieel fair play. Maar gezien de overtuigende prestaties van de schoen, is deze zeker gerechtvaardigd.

Pluspunten

  • Ontwerp
  • Boardfeel

Minpunten

  • Prijs

Photos: Theo Acworth

Über