31
March 2020
2020-03-31T14:19:14+02:00

Het is waarschijnlijk niet overdreven om te zeggen dat Shane O’Neill een van de beste professionele skaters is die er zijn. Met een aantal onvergetelijke video parts en een harde werkethiek, heeft hij zijn eerste professionele schoen, de Nike SB Shane, welverdiend verdiend. We hebben de Nike SB Shane voor je nader bekeken in onze Wear Test.

Nike SB Shane Wear Test - Review

Nike SB Shane – Nieuw model, beproefde technologie

Nike SB Shane Wear Test - Review

Het is geen geheim dat Shane O’Neills favoriete schoen om in te skaten de Nike SB Janoski was. Nadat zijn signature colorway in 2017 uitkwam, was het slechts een kwestie van tijd voordat hij zijn eigen professionele schoen had. Het ontwerp van de Nike SB Shane lijkt ook behoorlijk op het silhouet van de Nike SB Janoski. Opvallend zijn de optionele ghilliebanden op de Shane. Deze verborgen laceloops zorgen voor een alternatieve vetersluiting. Dit minimaliseert het contact met de griptape en de veters gaan langer mee.

Boardfeel & Fit

Toen ik hem voor de eerste keer aantrok, voelde de Shane aan als een heel typische Nike SB skateschoen. Vanwege de strakke fit in het middenvoetgebied had het overeenkomsten met de Jansoki. De schoen breekt echter heel snel in, waardoor hij al na een halve dag comfortabel aanvoelt.

Nike SB Shane Wear Test - Review

De zool is aangenaam zacht, maar niet te dun, wat veel boardgevoel geeft en is daarom bijzonder geschikt voor technische tricks. De Nike SB Shane was direct skateable voor mij en had geen break in- of acclimatisatieperiode nodig. Over het algemeen maken de schoenen indruk met een zeer hoge kwaliteit. Verschillende kleine functies zoals loungebanden (elastische banden die de tong stabiliseren en bijdragen aan een strakke fit), een verborgen neus en de zoom unit van de zool ondersteunen deze indruk.

Prestatie


Nike SB Shane Wear Test - Review

Zoals verwacht is de eerste signature skateschoen van Shane O’Neill perfect ontworpen voor boardcontrole. Dit is vooral merkbaar bij het doen van manual, flat en curb tricks. Qua impact had ik tijdens de test geen negatieve ervaringen, al vermeed ik stairs met meer dan zes treden. Het suède is direct aangenaam zacht en geeft veel boardgevoel bij het uitvoeren van technische tricks. Ik had zelfs het gevoel om technische tricks beter of sneller uit te voeren.

Duurzaamheid
Duurzaamheid

Ik skate de Nike SB Shane ongeveer 25 uur en zag geen duidelijke zwakke punten in duurzaamheid. Het materiaal en de afwerking zijn, zoals verwacht, van hoge kwaliteit. De zool was in positieve zin verrast in termen van duurzaamheid. Zelfs na 25 uur skaten zag de vulcanized rubberen buitenzool met visgraatprofiel er nog bijna zo goed als nieuw uit. Ondanks enkele kickflips is slechts een minimale slijtage zichtbaar.

Het suède in het teengedeelte is naadloos geconstrueerd, wat bijdraagt ​​aan de duurzaamheid. De bovenkant is in wezen verdeeld in twee delen. De lange toebox is verbonden met de middenvoet en gaat over in het hielelement. Na een paar sessies kwam er een naad los bij het meervoudig gestikte Ollie gebied, maar dit had geen invloed op de prestatie.

Nike SB Shane Wear Test - Review

Het suède leer was goed bestand tegen alle spanningen. Ik kon geen ongebruikelijke tekenen van slijtage of materiaalmoeheid vinden. De zichtbare slijtage is naar mijn mening acceptabel gezien de duur van de test en had helemaal geen invloed op de prestaties.


Conclusie

Het was het wachten waard voor de eerste Shane O’Neill pro schoen. De Nike SB Shane voldoet aan alle verwachtingen en overtuigde me volledig. De Shane blinkt vooral uit in termen van duurzaamheid, boardgevoel en comfort. Vooral qua comfort heeft de Nike SB Shane een voordeel ten opzichte van de Janoski omdat de schoen vanaf het begin een betere balans heeft tussen flexibiliteit en stijfheid. Als je op zoek bent naar een duurzame en betaalbare skateschoen ontworpen voor technisch skaten, dan heb je de juiste schoen gevonden met de Nike SB Shane.

Plus

  • prijs prestatie verhouding
  • boardgevoel
  • duurzaamheid

Min

  • zit strak

Über