04
oktober 2015
2016-09-30T11:03:17+02:00

Er zijn veel verhalen in de wereld. Goede en slechte. Tegen de laatste, kan je iets doen. Tegen de laatste, moet je iets doen – en dan is het meestal het beste om bij jezelf te beginnen.

De Vegan shop op skatedeluxe

Vandaag is het ‘World Animal Day’ en daarom willen we graag even stilstaan bij een onderwerp, dat hier vaak mee gepaard gaat: voedsel. “Héh? Maar wat heeft eten nu met skaten te maken?” Wel, hoeveel keer ben je met jouw crew als samen de McDo binnen gewandeld of trek je een zak chips open in het skatepark? Ik weet het hoor: veel. Voedsel geeft je kracht en energie en het is een van de mooiste dingen in de wereld. Soms wil je echter meer dan alleen maar snel eten, soms wil je wel eens iets eten zonder vlees eten, of zelfs iets dat niet afkomstig is van dieren… Welkom in de veganistische wereld!

Vegan betekent dat je leeft zonder dierlijke producten zoals vlees, kaas, melk en eieren. Sommige mensen, waaronder bekende skaters zoals Ed Templeton of Mike V en Geoff Rowley in vroegere tijden (gewoon om wat namen te laten vallen), doen meer dan dat en zorgen ook dat dit doorgetrokken wordt in hun kleding en schoenen. Als jij ook dit gevoel hebt, of als je deel wil uitmaken van deze wereldwijde veganistische beweging, hebben we goed nieuws voor je: op skatedeluxe hebben we namelijk veel veganistische streetwear zoals jassen, sweaters, hoodies, zip-hoodies, riemen, portefeuilles, petten en beanies zonder lederen patches, lederen applicaties en andere dierlijke materialen. Klinkt eenvoudig. Is het ook!

Hetzelfde geldt voor onze schoenen en sneakers, waar je tal van veganistische schoenen en vegan sneakers kan vinden. In plaats van het gebruikelijke leer, worden er ook skate schoenen gemaakt van kunstleer, andere synthetische materialen of de klassieke canvas. Echter, de uitdaging ligt in het detail. Terwijl je eenvoudig kan zien dat het een niet-veganistische lederen schoen zou kunnen zijn, is het net iets ingewikkelder als het gaat over de lijm. Elke schoen heeft lijm om alles bij elkaar te houden. Enige probleem: In veel gevallen bevat deze dierlijke ingrediënten zoals caseïne (melkeiwitten) of beenderen. Dus het is eigenlijk geen 100% veganistische sneaker, maar je zit al zeker wel op de goede weg!

Als je beestig voor de dag wil komen zonder daarbij dierlijke producten te kopen, ga dan gewoon naar onze Vegan shop op skatedeluxe.

Let‘s go vegan. Let’s go animal-friendly; Happy World Animal Day!

 

Über

Hi, I'm Kristian and I have a passion for snowboarding, skateboarding and some fresh new gear! Combining these passions in my work is a dream come true, so I'm happy to keep you boys 'n girls posted with all the latest news! #shredeverydamnday