16
June 2015
2020-11-10T16:27:22+01:00

Het kan best moeilijk zijn om het perfecte longboard te vinden als beginner en dat komt vooral door het grote aanbod van boards. Om ervoor te zorgen dat jouw uitrusting overeenkomt met jouw verwachtingen, vaardigheden en budget, geven we je enkele aanbevelingen voor complete longboards.

Longboards voor beginners

Het eerste wat je moet weten bij het kiezen van board, is weten wat je ermee wil doen. In het longboarden bestaan er namelijk verschillende disciplines zoals relaxt wat Cruisen, tot Carven, Dansen, Slalom, Freeride en Downhill. Alle boards zijn speciaal ontworpen en uitgerust voor die disciplines, maar er zijn ook boards die de scheiding tussen vergelijkbare disciplines doet verbleken, zoals bijvoorbeeld freeride en downhill. In principe is er gewoon geen enkel board dat kan omgaan met elk van de disciplines dus daarom is het belangrijk om te weten wat je ermee wil doen, alvorens een board en setup te kiezen.

Om jouw beslissing te vergemakkelijken en om je een aantal inzichten te geven, hebben we enkele complete longboards bij elkaar gesprokkeld. Bekijk hieronder onze tips!

U weet precies wat u zoekt, maar wilt graag goedkoop een longboard van hoge kwaliteit krijgen? Kijk maar eens naar de longboard sale!

Cruising/Carving:

In principe kun je cruisen en carven met elk board, maar sommige functies maken het gewoon veel beter: vinnige trucks, grippy wielen en een deck met een degelijke concave voor een leuke reactie.

Freeride/Downhill:

Bij de keuze van jouw freeride en downhill board moet je twee dingen in gedachten houden. Ten eerste; zorg ervoor dat het board veel concave heeft om ervoor te zorgen dat jouw voeten op het deck blijven tijdens slides. Ten tweede moeten ze stijf zijn, waardoor ze dus weinig tot geen flex zouden moeten hebben. Als je graag switch wil rijden, kies je best een board met een symmetrische vorm.

1. Symmetrisch – Top-Mount


2. Symmetrisch – Drop-Through

3. Asymmetrisch


Dancing:

Bij het kiezen van een danser kan je best op zoek gaan naar een lang en breed board met veel voetruimte. Als het board dan ook nog kicks en snappy flex heeft, komt dit de flow van jouw dance-moves enkel ten goede.


We hopen dat onze longboard aanbevelingen voor beginners jouw zoektocht naar het juiste longboard kan vergemakkelijken. Als je meer wil weten over longboard decks, wielen en trucks, check dan onze Longboard Wiki pagina. Daarnaast kan je ook altijd contact opnemen met onze klantenservice voor een individuele benadering.

Über

Switch Fakie Nollie - FTW! #NoHating