11
juni 2015
2016-08-04T10:28:59+02:00

We namen de Globe “The Taurus” schoenen onder de loep en hebben ze uitvoerig getest met een aantal sessies. Ontdek de sterke en zwakke punten en voor welke soort activiteiten je deze schoenen het beste kan gebruiken.

Globe

Globe “The Taurus”

Louie Barletta staat bekend om z’n eigenzinnige skate-stijl, maar ook naast het board is hij bekend voor creatieve en originele ideeën. Hij was actief betrokken bij het ontwerp en het ontwikkelingsproces van zijn laatste Globe pro model. Nieuwsgierig hebben we dus gewacht op wat voor soort ideeën hij samen kon realiseren met het ontwerpteam van Globe. De schoen onderscheidt zich met zijn zeer minimalistisch design. Zwart leer en linnen geven de schoen een zeer stijlvolle look, samen met de geperforeerde ornamenten, waardoor ze ook draagbaar zijn in het dagelijks leven of zelfs voor meer formele gelegenheden.

Fit & Feel

Ondanks de stijlvolle buitenkant, heeft “The Taurus” ook de eigenschappen van een klassieke skateschoen. De gevulkaniseerde zool en de binnenzool van PU-schuim laten er geen twijfel over bestaan dat het een volledig skatebare schoen is. Bijzonder innovatief kenmerk van het model ligt echter onder de tong, waarbij een elastische band wordt opgenomen in de schoen. Deze heeft een opvallende luipaardprint dat de schoen twee belangrijke voordelen brengt: ten eerste kan het worden gedragen als een slip-on zonder veters, indien gewenst, en aan de andere kant zorgt deze tweede tong ervoor dat jouw voeten altijd perfect gepositioneerd zijn in de schoen, omdat de elasticiteit zich aanpast aan de voet. Voor gevulkaniseerde schoenen heeft het model ook een relatief solide en stabiel gevoel en daardoor voelt het bijna als een cupsole model. Grip en board gevoel genoeg met deze schoenen!

Globe

Duurzaamheid

De Taurus beschikt over een goede duurzaamheid en ze voelen zich bijzonder robuust in de tenen. De teen uit één stuk en de verstandig geplaatste naad worden nauwelijks aangetast door slijtage. Samen met deze stevige zool en het gebruik van suède als buitenste materiaal, resulteert dit in een uitermate succesvol ontwerp. De gevulkaniseerd zool houdt goed dankzij het relatief lage profiel. De veters lijken echter wel relatief versleten na een paar sessies, en niet alleen in het onderste gebied, maar evenzeer op alle eyelets. Over het algemeen is de Taurus uiterst duurzaam, vooral voor een Vulc model.

Globe

Conclusie

De Taurus heeft een cleane en classy look op de buitenkant. Meer in detail blijkt dat de schoen ook nog eens zeer innovatief ontworpen is. Vooral de elastische sleeve onder de tong is echt uniek in de skate bizz. Het vakmanschap en design in de voorkant van de schoen zorgen ook voor een goede duurzaamheid – enkel de veters zijn enigszins blootgesteld en zullen snel kapot zijn.

Dus daar heb je het; de resultaten van onze “The Taurus” product test van deze week. Check zeker ook de andere product tests op onze blog om de keuze van jouw nieuwe ultieme skate schoenen kinderspel te maken!

Bekijk de “The Taurus” modellen van Globe
Bezoek de Globe Shop op skatedeluxe
Alles over schoenen

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.