23
March 2023
2023-03-28T10:48:52+02:00

Nora Vasconcellos heeft haar eerste welverdiende signature schoen ontvangen van adidas Skateboarding. Geïnspireerd door de adidas tennisarchieven, combineert de adidas Skateboarding Nora vintage stijl met de kenmerken van een moderne skateschoen.

adidas Skateboarding Nora Wear Test

Eerste indruk en fit

Nora Vasconcellos werkt al geruime tijd bij adidas. Na colorways voor de adidas Matchcourt & Gazelle ADV was de stap naar een eigen signature model niet zo ver weg.

adidas Skateboarding Nora Wear Test

Toen ik de adidas Nora voor het eerst in mijn hand hield, viel me meteen op hoe licht de schoen is. De afwerking lijkt zeer solide en duurzaam. De groen-witte colorway en de groene buitenzool geven absoluut vintage vibes af.

Qua fit zit de Nora van adidas redelijk strak, maar geeft na een paar sessies wat mee en past zich goed aan de voeten aan. Als je het liever wat losser hebt, zou ik een maat groter dan normaal aanraden. Om eerlijk te zijn, moet ik op dit punt vermelden dat ik vrij brede voeten heb. Smallere voeten zouden geen problemen moeten hebben met de Nora in de gebruikelijke maat.

adidas Skateboarding Nora Wear Test

Skateschoenen van adidas zitten meestal vrij strak. Voor skaten is dit perfect, maar voor rondhangen en wandelen zou ik mijn toevlucht nemen tot andere schoenen.

Functies en constructie

De adidas Skateboarding Nora is een laag uitgesneden skateschoen, is gemaakt van een mix van suède en synthetisch materiaal en heeft een gevulkaniseerde cupzool. De tong en zoom zijn gewatteerd en het teengedeelte is dubbel gestikt. De binnenzool is uitneembaar en past zich na enkele sessies goed aan de vorm van de voet aan.

adidas Skateboarding Nora Wear Test

De eerste sessies in de Nora door adidas Skateboarding

Ik skate meestal schoenen met gevulkaniseerde zolen. De adidas Nora was dus een beetje een uitdaging voor mij en toegegeven, ik was bang dat mijn boardfeel eronder zou lijden.

adidas Skateboarding Nora Wear Test

De eerste sessie in de Nora van adidas was misschien nog even wennen. De schoen leek behoorlijk stijf en ik moest eerst “mezelf op het board vinden”. Na een paar sessies in het park en op straat werd de pasvorm steeds comfortabeler en verschilde het boardgevoel niet meer van gevulkaniseerde schoenen.

adidas Skateboarding Nora Wear Test

Duurzaamheid en prestaties

Ik heb de schoen nu ongeveer 20-30 uur geskate. De zool is nog steeds erg gripvast. Qua fit heeft de schoen nog wat meegegeven, maar zit nog steeds lekker smal aan de voet.

adidas Skateboarding Nora Wear Test

Het suède gedeelte aan de voorkant van de schoen is tot nu toe het meest aangetast. Over het algemeen maakt de schoen een zeer degelijke indruk en gaat hij zeker nog een tijdje mee.

adidas Skateboarding Nora Wear Test

De binnenzool is comfortabel en dempt goed. De stabiliteit van de Nora is iets dat echt benadrukt moet worden. Hoewel de schoen in de loop van de tijd wat losser is geworden en breder is geworden, voelde ik me de hele tijd heel veilig.


Conclusie

Als je op zoek bent naar een betrouwbare skateschoen met een klassieke uitstraling, dan zul je zeker plezier beleven aan de adidas Skateboarding Nora. Vooral op het gebied van duurzaamheid en stabiliteit heeft de Nora me altijd weten te overtuigen. Ondanks zijn vrij strakke pasvorm zou ik de Nora van adidas op elk moment weer skaten.

Voordelen

  • duurzaamheid
  • stabiliteit
  • demping

Nadelen

  • geen

Über