03
juni 2016
2016-06-03T09:30:00+02:00

Laat de paraplu er door – Hélas caps zijn nu officieel binnen bij skatedeluxe. Het liefdeskind van Cliché Pro Lucas Puig, Clement Brunel en Stephen Khu maakt nu haar debuut en we kijken er naar uit dit skater-owned merk uit Frankrijk binnen te halen.

Net als elk ander goed idee, is Hélas ontstaan tijdens een dronken avondje uit. In 2011, toen five panels nog moeilijk te vinden waren, besloten de drie skaters Lucas Puig, Clement Brunel en Stephen Khu hun eigen headwear merk op te zetten. Met het idee van de “Franse Lacoste Steez” en een naam die in het Frans ‘helaas’ betekend, is het hun gelukt een van de snelst groeiende skate merken van de 21ste eeuw op te zetten.

Zoals de boys in een recent interview zeiden, komt de merknaam Hélas van het liedje “Touch the Horizon” van de Franse rapper Oxmo Puccino. Het nummer speelde op de achtergrond toen ze aan het brainstormen waren over een potentiële naam, dus Oxmo fluisterde het hun letterlijk toe. Het paraplu logo aan de andere kant, kan heel anders geintrepeteerd worden. Normaal is een paraplu de enige accessoire die je boven je hoofd draagt. Het ironische idee om daarom een paraplu op de pet te borduren zodat je in bepaalde situaties alleen maar deze pet nodig heeft is een goede aanvulling. Samen met het woord hélas betekend het eigenlijk “helaas” dat je niet kan skaten omdat het regent. En als dat nog niet genoeg is, is het ook nog eens een referentie naar hun UK connectie. Wie had gedacht dat er zon groot verhaal achter een klein borduurseltje zat!

Geïnspireerd door de polo en tennis merken van de 90s combineerd Hélas minimalistisch, elegantie en ontspanning. Terwijl het merk zijn product range heeft uitgebreid blijven de 5 en 6 panels hun vlaggenschippen.

Net als het merk zelf is het skate team ook de laatste jaren gegroeid. Naast Lucas Puig zelf, bestaat de Hélas Cap Club (HCC) uit Jesus Fernandez, Flo Mirtain, Javier Sarmiento, Thierry Gormit, Alex House, Kristian Krasimirov en veel meer. Ontdanks de snelle groei van hun team blijft de hechte vriendschap tussen de teamriders belangrijk voor de drie eigenaren. Omdat de homies met full time baantjes het net zo hard killen als de Street League riders kunnen we genoeg mixtapes en natuurlijk heel veel meer GUCCIT verwachten!


Über