25
June 2020
2020-10-16T12:54:06+02:00

De Nike SB Blazer veroverde snel de harten van skaters dankzij zijn kwaliteiten op het gebied van enkel support en bescherming. Om erachter te komen of de schoenen tot op de dag van vandaag hier nog altijd aan voldoen hebben we de schoenen nader bekeken.

Nike SB Blazer Mid Wear Test - Review

Nike Blazer – 50 jaar succes

Nike SB Blazer Mid Wear Test - Review

De Nike Blazer verscheen voor het eerst in 1973, als basketbalschoen. De naam is gebaseerd op het Portland basketbalteam, de Portland Trail Blazers. Omdat de basketbalschoen aan de eisen van skaters voldeed, duurde het niet lang voordat de Blazer voet aan de grond kreeg in het skateboarden. De Nike SB Blazer, ontworpen door Lance Mountain, werd uitgebracht in 2005 en werd dus voor het eerst aangepast aan de speciale vereisten voor skateboarden.

De Nike SB Blazer Low en Blazer Mid modellen zijn nog steeds een integraal onderdeel van het Nike SB assortiment skate schoenen.

Fit & board gevoel

De Nike SB Blazer Mid valt op maat, dus je kunt je schoenmaat bestellen die je altijd hebt. Het aantrekken van schoenen met middelhoog en hoog silhouet is iets gecompliceerder dan laag uitgesneden silhouetten. Dat is ook het geval bij de Blazer Mid. Maar als je eenmaal in de schoenen staat, heeft elke inspanning zijn vruchten afgeworpen.


Nike SB Blazer Mid Wear Test - Review

De skateschoen is vanaf het begin comfortabel te dragen en is voorzien van een gevulkaniseerde rubberen buitenzool en een Nike Zoom Air voetbed. Over het algemeen voelt de blazer vrij slank aan, maar dat komt waarschijnlijk door de strakke fit. Qua fit en boardgevoel overtuigt de blazer vanaf de eerste seconde volledig. De Nike SB Blazer Mid was meteen skate-ready voor mij en had geen break-in periode nodig. Hoewel het halfhoge silhouet veel steun biedt aan het enkelgebied, heb ik nog steeds voldoende bewegingsvrijheid.

Duurzaamheid
Duurzaamheid

Dankzij de dubbele foxing tape op de gevulkaniseerde zool bij de teen is de Nike SB Blazer Mid goed bestand tegen slijtage. Zelfs na enkele weken skaten en kickflips is er weinig slijtage. De Herringbone buitenzool garandeert niet alleen grip, maar is ook extreem duurzaam. Hetzelfde geldt voor het suède bovenwerk.

Dankzij het goede vakmanschap en de hoogwaardige materialen is de Nike SB Blazer Mid een zeer resistente skateschoen. Zelfs na enkele weken kunnen zwakke punten nauwelijks worden vastgesteld.


Conclusie

Na bijna 50 jaar op de markt te zijn geweest, doet de Nike Blazer zijn legendarische status nog steeds eer aan – toen op het basketbalveld, vandaag op het skateboard. De Nike skateschoen overtuigt in alle opzichten. Van boardfeel en fit, tot duurzaamheid en prestatie, tot een tijdloos design voor een eerlijke prijs. Naast het klassieke zwart-witte model volgen er elk seizoen nieuwe colorways van de Blazer Mid. De Blazer Mid van Nike SB is een van die schoenen die elke skater minstens één keer had moeten proberen.

Pluspunten

  • ontwerp
  • boardgevoel
  • duurzaamheid
  • prijskaartje

Minpunten

  • geen

Fotos: Theo Acworth

Über