03
May 2020
2020-07-01T11:12:21+02:00

Bones Bearings zijn zonder twijfel een van de meest populaire skateboard lagers. Vergeleken met de conventionele REDS lagers van Bones, zouden de BIG BALLS lagers enkele voordelen hebben. We hebben de Bones BIG BALLS getest!

Bones Bearings REDS BIG BALLS Review

Door hun jarenlange ervaring met skateboardlagers hebben Bones Bearings een aanzienlijk assortiment lagers in hun assortiment. De Bones BIG BALLS zijn een mix van de Bones Super Swiss 6 en de populaire Bones REDS Bearings.

Feitencontrole: Bones BIG BALLS vs Bones REDS

Bones Bearings Big Balls
Bones Bearings Reds

Naast de blauwe schilden, is het meest voor de hand liggende verschil tussen BIG BALLS en REDS het aantal balletjes in de lagers. De BIG BALLS hebben 6 in plaats van 7 balletjes, die 17% groter zijn in diameter. Dit heeft volgens Bones een aantal voordelen:

  • hogere topsnelheid, omdat de grotere balletjes langer draaien
  • hogere weerstand en duurzaamheid – minder vatbaar voor vuil en impact
  • laag gewicht – in vergelijking zijn de lagers waarschijnlijk iets lichter dan REDS

Verder worden de BIG BALLS met dezelfde precisie vervaardigd als de REDS. Zoals alle lagers van Bones zijn de BIG BALLS “Skate Rated”, hebben ze geen ABEC-specificatie en zijn ze voorgesmeerd met Bones Speed Cream.

Snelheid

Bones Bearings REDS BIG BALLS Review

Zoals ik had verwacht, waren de Bones BIG BALLS meteen “good-to-go”. Al tijdens de eerste sessie was de prestatie top. De lagers lopen soepel, zonder rammelen en houden lang hun snelheid.

Bones Bearings REDS BIG BALLS Review
Bones Bearings REDS BIG BALLS Review

Natuurlijk spelen niet alleen lagers een rol in hoe snel je op je skateboard gaat. Echter, naar mijn mening houden de BIG BALLS wat ze beloven en laten ze veel snelheid toe. Of de topsnelheid merkbaar sneller is dan bij de standaard REDS, kon ik niet beoordelen.

Duurzaamheid

DDoor de grotere balletjes moeten de BIG BALLS beter bestand zijn tegen schokken en een langere levensduur hebben. Voor de beoordeling had ik de Bones Bearings BIG BALLS ongeveer zes maanden in mijn setup (met schildjes).


Gedurende deze tijd hebben de lagers alles doorstaan: winter, vochtigheid, stoffige plekken en oneffen terrein op mijn cruiser. Desondanks draaien de BIG BALLS lagers nog steeds perfect en heb ik ze niet één keer schoongemaakt. Aangezien ik bijna nooit over grote gaps of trappen spring, zijn zware klappen niet mijn dagelijkse bezigheid. Desalniettemin heeft de duurzaamheid van de BIG BALLS me over de hele lijn overtuigd.

Vergelijking: Bones Super REDS vs BIG BALLS

Bones Bearings REDS BIG BALLS Review

Voordat ik de BIG BALLS testte, had ik de Super REDS van Bones in mijn skateboard. Ik merkte meteen dat de BIG BALLS veel luider zijn dan de Super REDS. Afgezien daarvan merkte ik geen grote prestatieverschillen op. Ik was zeer tevreden over beide soorten lagers en kan ze zonder aarzeling aanbevelen.

Conclusie

De BIG BALLS van Bones Bearings zijn een betaalbaar 6-ball alternatief voor de Bones Super Swiss 6. Geprijsd tussen de klassiekers REDS en Super REDS, zijn de nieuwste lagers van Bones geschikt voor elk terrein. Dankzij hun duurzaamheid zijn de BIG BALLS ideaal voor skaters die niet veel setup-onderhoud doen. Als je op zoek bent naar duurzame lagers en de voorkeur geeft aan “luidere” lagers, dan zijn de BIG BALLS de juiste keuze.


Pluspunten

  • bekende Bones REDS-kwaliteit
  • hoge duurzaamheid
  • hun snelheid lange tijd behouden

Minpunten

  • geen

Über

Just skate for fun, don't pick up a skateboard because you want to be a pro one day. Don't forget why you started skating in the first place. - Steve Caballero