18
augustus 2017
2017-08-25T15:54:30+02:00

De volgende generatie lagers, zijn ze ontworpen voor het skateboarden van tegenwoordig? Bronson Speed Co. lijkt erg zelfverzekerd over wat ze doen. Om uit te zoeken of het relatief jonge merk zich aan hun beloftes houdt, heb ik een set Bronson Speed Co. G3 lagers onder mijn setup geplaatst.

De snelste, sterkste, langst meegaand en langste draai skateboard lagers ooit gemaakt.”

Nou, om eerlijk te zijn heb ik het er met zo’n statement een beetje moeilijk mee. De beschrijving van Bronson Speed Co. klinkt een beetje als een manusje-van-alles, maar laten we beginnen met de feiten. Bronson Speed Co. heeft deze lagers best veel technologie meegegeven:


  • ‘Deep Groove’ Raceways Bal zit en rolt dieper in de race kanalen in vergelijking met andere lagers
  • Geadverteerd voordeel: Impact protectie & langere levensduur

  • ‘Straight Edge’ Wrijvingsloos Shield: Non-contact rubber shields dat diep in de binnenste race edge gaat
  • Geadverteerd voordeel: Minder verlies van olie & er komt minder viezigheid/vocht binnen
  • ‘Micro Groove’ Raceway Oppervlak: Microscopic linear grooved raceway oppervlak
  • Geadverteerd voordeel: Verbeterde lagersmering en spin

  • ‘Max Impact’ Cage Ontwerp Niet-vervormende glas gevulde nylon kooi
  • Geadverteerd voordeel: Houd de ballen precies op afstand en de olie circulerend

  • High-Speed Ceramic Olie: Olie wordt gemengd met nano-keramische verbindingen
  • Geadverteerd voordeel: Bescherming tegen slijtage met additieven die bestand zijn tegen roest, vocht, corrosie en oxidatie

Uiteraard kwamen er een aantal vragen op in mijn hoofd: zijn deze Bronson Speed Co. G3 lagers echt zo snel als ze beweren? En hebben de genoemde eigenschappen een impact op de duurzaamheid van de lagers?

Snelheid

Mijn eerste impressie van de G3 lagers was degelijk positief. De lagers zijn zeer goed gelukt en verpakt in een stikstof gevlde krimpfolie. De eerste sessie was ik zeer over te spreken. Weliswaar ben ik niet langs de lokale snelheidsmeter gereden, maar ik moet zeggen dat deze kleine vrienden rete snel zijn.


Bronson Speed Co. G3 lagers

Beoordeling: 10/10

Duurzaamheid

Het is geen nieuwe dat nieuwe lagers super snel zijn gedurende een sessie van de eerste vijf uur. Hoewel de Bronson Speec Co. G3 lagers het na vijf maanden met 3-4 sessie van een paar uur per week nog steeds goed doen. Een van de lagers begint een beetje geluid te maken en draait niet meer zo soepel.

Bronson Speed Co. G3 lagers na vijf maanden skateboarden

Dit was een goede kans om een kijkje te nemen naar de binnenkant van de lagers en ze schoon te maken. Toen ik de shields verwijderde zag ik dat de kooi helemaal nog niet vervormd was. In feiten waren sommige kooien een beetje gescheurd. Doordat ik geen Tetris wou spelen en de balletjes na het schoonmaken niet op hun plek wou zetten besloot ik om de lagers schoon te maken zonder de shield los te maken aan de achterkant. Dit ging heel goed zonder enig probleem en na een drupje smeermiddel waren de Bronson G3 lagers zo goed als nieuw, ongeacht de scheuren in de kooi.

Edit: Eigenlijk kwam het mij laatst ten oren dat ik de eerste generatie G3 lagers getest zou moeten hebben en Bronson Speed Co. de problemen al heeft opgelost. De nieuwere generaties van Bronson Speed Co. G3 lagers hebben een beter en sterker kooi ontwerp en zijn daardoor duurzamer.


Zelfs na nog meer sessie en in de tussentijd zes maanden gebruik, bleef de status quo hetzelfde. Naast het kleine probleem met de kooi draaien de lagers nog steeds. Ze zien er ook niet uit dat ze van plan zijn om binnenkort kapot te gaan.

Beoordeling: 7/10

Conclusie

Het is Bronson Speed Co. gelukt om met te overtuigen met hun G3 lagers. Ondanks de kleine scheuren draaien deze lagers supersnel en zijn de prestaties geweldig. De nieuwe kenmerken lijken te werken. Zoals eerder genoemd, zijn de moeilijkheden met de kooien al opgelost in de nieuwere generatie van G3 lagers en bij de nieuwe Bronson Speed Co. RAW lagers aangezien deze met fiberglas zijn gevuld. Al met al, zou ik de Bronson Speed Co. G3 lagers aan iedereen aanraden ongeacht welk terrein of stijl je skate.

+

• erg snel
• gaan lang mee
• niet veel onderhoud nodig

• binnenkant is erg fragiel voor scheuren (eerste generatie G3 lagers)

Über