23
juli 2017
2017-07-25T12:58:07+02:00

Misschien heb je jezelf wel eens afgevraagd of ben je het van plan te vragen waarom we geen blank decks verkopen? Die zijn ook gewoon gemaakt van maple en ooit heb je toch een nieuw deck nodig, toch? Daar zit wel wat waarheid in maar als we er ons in verdiepen dan zijn skateboard decks van merken meer dan alleen een simpel design.

Welkom bij onze guide over:
„Waarom je geen blank skateboard decks in onze shop kunt kopen“

1. Door skateboarders voor skateboarders

Laten we beginnen bij het begin. Een tijdje geleden waren sommige merken gerund door gasten die op geen enkele manier zich met de scene bezig houden waarbij vandaag de dag veel merken van skaters zelf zijn. Die gasten kunnen pros zijn waarvan de botten te erg naar de klote zijn om 8 uur per dag te kunnen skateboarden, maar ze geven de liefde voor skateboarden niet op terwijl ze ouder worden. Of het is een crew van ambitieuze skateboarders die de productie van de goods die ze elke dag op straat dragen zelf regelen.

Blank Decks vs. Skateboard Brands - EMillion Office

Die merken produceren decks. Dit klinkt misschien simpel, maar er komt veel meer bij kijken dan je misschien denkt. Van samenwerkingen met houtwinkels, dat decks van verschillende vormen en technologieën voorziet in samenwerking met designers en verschillende artiesten. Je kunt er van uit gaan dat er in elk deck heel veel liefde en passie wordt gestopt. Je deck is dus aardig wat stations afgeweest voordat jij hem in je handen hebt in de shop naar jou keuze.

2. Jouw board, iemand anders zijn dagelijkse kost

Het circuit van de skateboard cultuur en industrie stopt niet bij jou! Wist je dat pros vaak een gedeelte van de winst krijgen van hun verkochte pro models? Dit betekend dat als je die decks koopt je actief deelneemt om het voor pros mogelijk maakt een carrière te behouden in skateboarden.

Team models van deck merken hebben een positieve invloed op onze scene, doordat het de mogelijkheid biedt voor merken om events te supporten zoals wedstrijden of demo’s. Daarnaast krijgen teams de kans om op tour te gaan en video’s te produceren die jij later kunt kijken om hyped te worden voor je volgende sessie.

Zelfs als je geen merken uit de US wilt supporten zijn er nog heel veel kleine bedrijven in Europa die hun zaken serieus nemen en het kijken waard zijn. Het zijn zulke merken die het mogelijk maken voor nieuwkomers om een voet in de deur (van skateboarden) te plaatsen wat aan de andere kant zorgt dat de scene gepushed wordt en meer divers wordt.

Natuurlijk heb je als beginnend skater niet het geld om elke maand een nieuw deck te kopen. Veel zullen bekend zijn met deze situatie. Niemand beschuldigt je ervan als je een blank deck bij je lokale shop koopt.

Voor degene die hun eigen graphics willen maken is het een erg goed alternatief. Blanke decks zijn het beste canvas als je je eigen individuele ontwerp wil maken.

3. Keep Skateboarding alive!

Klaar voor een klein gewetensspelletje? Laten we eens bedenken dat professionele skateboarders full-time moeten werken naast skateboarden en hun eigen trips moeten betalen. Filmers en fotograven hebben waarschijnlijk heel wat minder te doen. De mags die je checked zullen onderuit gaan, maakt niet uit of dat online of analoog is. Daarnaast zal je Insta en Facebook feed heel wat minder interessant worden…


laten we nu een beetje overdrijven en voornemen dat iedereen een blank skateboard gaat skaten. Als professioneel skateboard je geld ermee verdienen zal aardig moeilijk worden als je salaris aan het einde van de maand nauwelijks de huur kan dekken. Dan zullen we verschillende evenementen gedag moeten zeggen, hoge kwaliteit footage en meeste mags waar we van houden zullen verdwijnen. Hieruit volgt de vraag: is dat echt wat we willen om een paar centen te besparen? En om eerlijk te zijn zal het vrij irritant zijn om constant je board tussen alle andere blank decks te moeten zoeken, toch?

Conclusie

Onze skateculture/-scene zal in elkaar zakken als een huis van kaarten. In dit geval: Decks! Met kleur, graphics, logo’s en karakter! Individualiteit en creativiteit moeten we behouden. Onze cultuur en de lifestyle is gebonden en gebaseerd op een soort circuit dat alleen werkt als iedereen zijn rol speelt. Door skateboarders voor skateboarders werkt uiteindelijk beiden kanten op. Natuurlijk is wat je ervan opsteekt geheel aan jou.

ps. als je geld wilt besparen kun je altijd een goedkoop deck voor minder dan 50 euro vinden of neem een kijkje bij de sale!

Über

Just skate for fun, don't pick up a skateboard because you want to be a pro one day. Don't forget why you started skating in the first place. - Steve Caballero