17
april 2015
2016-08-04T10:28:59+02:00

Dennis Busenitz wordt beschouwd als één van de meest beroemde mensen in de skate wereld. Tussen alles rap carrières, sportwagens en Hollywood attitudes die veel Pro’s soms wel hebben, overtuigde hij met down-to-earth en eersteklas skateboarden. De familieman, die in San Francisco woont, is al lange tijd bij adidas en heeft nu drie verschillende modellen in de collectie. We hebben de Busenitz Vulc schoenen naderbij bekeken en grondig getest!

Product test: adidas Busenitz Vulc

Fit & Feel

De Busenitz Vulc is vlak gevormd en heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een gevulkaniseerde zool. Er zijn kleine gebieden van plastic in de hiel van de schoen als back-up van het buitenste suède leer. De functie van deze plastic is waarschijnlijk eerder van cosmetische aard, aangezien deze punten meestal enkel bij Heelflips worden geschuurd. De teen van de schoen is relatief smal, maar na een tijd past deze zich perfect aan rond de voet, zonder hierbij stabiliteit te verliezen. De smalle teen biedt ook een zeer goed gevoel in deze regio en zorgt dus voor een goede flick. De hiel is goed gemaakt en heeft samen met de gevulkaniseerde zool een aangenaam comfort in combinatie met een geweldig board gevoel. De zool imponeert ook met een uitzonderlijk goede grip.

Product test: adidas Busenitz Vulc

Duurzaamheid

Als we het over duurzaamheid gaan hebben, beginnen we met de ruige suede aan de buitenkant en de iconische “three stripes” als eyecatcher. Deze vergaan relatief snel, maar veroorzaken eigenlijk alleen maar visuele schade. Hoewel de zool niet kan bijbenen met de duurzaamheid van cupsole modellen, gaat hij toch heel lang mee. De schoen levert wat hij belooft in termen van duurzaamheid: het kan niet de beste duurzaamheid bereiken op basis van het design, maar het vakmanschap om de schoen te maken zorgt ervoor dat ze hun mannetje staan voor een gevulkaniseerd model. Het is ook belangrijk om te vermelden dat de vorm solide en stabiel blijft.

Product test: adidas Busenitz Vulc

Conclusie

adidas is er in geslaagd een solide model te maken met de Busenitz Vulc. De gevulkaniseerde zool en smalle teen geven de schoen een goed boardgevoel en een goede grip. Tegelijkertijd heeft men niet het gevoel van een gereduceerde schoen. Het comfortabel ontworpen voetbed zorgt voor een comfortabele pasvorm en dus voor betrouwbaarheid. Dit maakt de schoen ook perfect om genoemd te worden naar zijn naamgenoot: Busenitz!

adidas Shop
adidas Busenitz Vulc Schoenen

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.