09
August 2019
2020-03-03T11:55:02+01:00
Door het gigantische aanbod van producten, loop je makkelijk verloren en wordt het soms moeilijk om een board, boots, bindingen of een complete set te kiezen die perfect bij je past. Vooral als beginner kan het moeilijk zijn om het perfecte snowboard te vinden. Je moet je een weg banen door alle verschillende technologieën, shapes en andere kenmerken – en elk snowboardmerk heeft daar dan nog eens andere benamingen voor. We willen dat je gemotiveerd blijft en daarom maken we het makkelijk voor je, want snowboarden is naast skateboarden een van de leukste dingen om te doen. Hier geven we je een zorgvuldig uitgekozen selectie van snowboards, bindingen, snowboard boots en volledige boardsets. Zet het seizoen op de juiste manier in met jouw ideale setup!

Snowboard Aanbevelingen - top 5 2015

Om je een aantal aanbevelingen te kunnen geven van gear op basis van jouw verwachtingen, skills en budget, is het belangrijk om eerst te weten wat je met je snowboard wil doen. Grofweg is de onderverdeling van de verschillende snowboard disciplines de volgende: all-mountain, freeride en freestyle. Naargelang de discipline kunnen boards verschillende vormen, constructies en profielen hebben. Bezoek onze “Alles over Boards” pagina om alles te weten te komen over de verschillende kenmerken.

Snowboards

Om snel progressie te maken en dingen bij te leren is een ‘rocker board‘ altijd een goede keuze. Met z’n negatieve profiel ligt het contactpunt met de sneeuw in het midden van het board tussen de bindingen. Hierdoor zijn ‘rocker boards’ wendbaarder, makkelijker en vergevingsgezinder. We raden ook zachtere of meer flexibele boards aan want deze zijn makkelijker te besturen en geschikt voor je eerste butters en presses. De volgende 5 snowboards hebben deze kenmerken en zijn dus een goede keuze.

 

Gnu Head Space Snowboard

Gnu Head Space Snowboard

Capita Defenders of Awesome Snowboard

  Capita Defenders of Awesome Snowboard

Nitro Cinema Snowboard

  Nitro Cinema Snowboard

Lib Tech Skate Banana Snowboard

  Lib Tech Skate Banana Snowboard

Bindingen

De ene binding is de andere niet. Er zijn 2 verschillende systemen om bindingen op een snowboard te monteren: het EST systeem (enkel voor Burton Channel Boards) en het traditionele 4×4 disc systeem, waar elke binding gemonteerd wordt met 4 schroeven. Lees HIER meer over bindingen, onderdelen en de systemen, en check hieronder onze aanbevelingen voor dit seizoen:

 

Burton Mission Snowboard binding

  Burton Mission Snowboard binding

Nitro Zero Snowboard binding

  Nitro Zero Snowboard binding

Union District Snowboard binding

  Union District Snowboard binding

Snowboard boots

Het is nooit makkelijk om het juiste paar snowboard boots te vinden. Daarom willen we je ook hierbij raad geven. Naast het design en de functies, is het allerbelangrijkste de pasvorm en het comfort. Standaard kies je jouw snowboard boots best een maat groter dan je normale schoenen, maar onze customer service kan je hier ook zeker bij helpen. Er zijn een hele hoop boots met verschillende kenmerken zoals flex en vetersystemen. Deze vetersystemen kunnen worden onderverdeeld in 3 types: Zonal Lacing, BOA-Lacing en Traditionele Veters. Het blijft natuurlijk jouw keuze, maar hier zijn onze aanbevelingen:

 

ThirtyTwo Light Snowboard Boots

  ThirtyTwo Light Snowboard Boots

DC Phase Snowboard Boots

  DC Phase Snowboard Boots

Burton Ruler Snowboard Boots

  Burton Ruler Snowboard Boots

Vans HiStandard Snowboard Boots

  Vans HiStandard Snowboard Boots

Snowboard sets

In het grote aanbod van snowboard producten zijn snowboard sets nog steeds de favoriet bij beginners, en terecht want ze zijn super makkelijk! Elk merk wil wel een “ready-to-ride” -setup aanbieden dat past bij je verwachtingen, skills en binnen je vooropgestelde budget. De voordelen liggen voor de hand: gewoon uitpakken, monteren en je klaar maken voor je eerste afdaling! Bekijk onderstaande boardsets en maak het jezelf lekker makkelijk:

 
Bataleon Blow Set
  Bataleon Blow Set
Bataleon Chaser Set
  Bataleon Chaser Set
Nitro Prime Set
  Nitro Prime Set
Burton Investigator Set
  Burton Investigator Set

We hopen dat onze aanbevelingen voor beginnende snowboarders je keuze voor het juiste board, boots, bindingen of board set vergemakkelijkt. Als je meer wil weten over de verschillende kenmerken en technologieën, check je best onze Snowboard Wiki. Daarboven kan je ook altijd onze Klantendienst contacteren voor een individuele begeleiding.

Shred on!

Über

Hi, I'm Kristian and I have a passion for snowboarding, skateboarding and some fresh new gear! Combining these passions in my work is a dream come true, so I'm happy to keep you boys 'n girls posted with all the latest news! #shredeverydamnday