10
February 2016
2022-06-21T14:57:04+02:00

Een tijdje geleden presenteerden we je onze ‘Top 15 Skateboard Decks’ en ‘Top 5 Skateboard Truck brands van 2015’. Iedereen met ook maar een heel klein beetje achtergrond in het skaten weet dat we nog iets missen om een goede setup te hebben. Naast goede bearings zijn wielen cruciaal om je te doen rollen en daarom geven we je een overzicht van de Top 5 Skateboard Wheel Brands van het afgelopen jaar!

Deze oplijsting is niet zomaar willekeurig door ons beslist, oh hell no! Jullie hebben mee bepaald! Welke wielen in de ranking zitten werd namelijk bepaald aan de hand van het aantal verkopen per wielenmerk, zoekopdrachten op de website, bezoeken op de merk-shops en jouw interesse op Blog Posts en nieuws over de verschillende merken.

De beste merken & clips van 2017

#05: Ricta Wheels

#05: Ricta Wheels
Ricta Wheels opent de Top 5 Skateboard wheel brands van 2015. Naast een van de beste teams in de business (met dudes als David Gonzalez, Bob Burnquist, Rune Glifberg, Tom Asta, Nyjah Huston, Jerry Hsu en nog veel meer) maken ze een van de beste wielen die je kan krijgen. Voor €35,99 kan je al een van de meest fijne wielen onder je trucks zetten, zonder flatspots!

#04: Emillion Wheels

#04: Emillion Wheels
De vierde plaats gaat naar de wielen van EMillion Skateboarts die niet enkel decks maken van hoge kwaliteit, maar ook getalenteerd zijn in het maken van skateboard wielen. Opnieuw blijkt bij EMillion de prijs-kwaliteit ratio van de wielen een van de winnende criteria, want je hebt er al vanaf €21,99 in de skatedeluxe shop. Je hebt dus zeker niets om over te klagen, en al helemaal niet als ook kerels zoals Alex Mizurov, Ben Dillinger, Norbert Szombati, Fitschi en Erik Groß erop rollen!

#03: MOB Skateboards

#03: MOB Skateboards Wheels
Het brons is voor de wielen van MOB Skateboards. Deze komen uit het mooie Hassia in Duitsland. Met hun fantastische prijs-kwaliteitsratio zijn deze wielen moeilijk te verslaan omdat je ze al op de trucks kan zetten voor €24,99 per set. De wielen zijn duurzaam en zorgen ervoor dat je al cruisend een goede tijd tegemoet gaat. Teamriders zoals Danny Sommerfeld, Alex Ullmann, Alex Denkiewicz, Laif Draasch en Kerem Elver keuren deze boodschap goed.

#02: Spitfire

#02: Spitfire
Spitfire zit al 30 jaar in de game en dat is ook een van de redenen waarom ze op de tweede plaats staan. De wielen met het ‘Flamehead’-logo van Deluxe Distribution in San Fransisco zijn altijd ‘on point’ wat betreft de kwaliteit. Je krijgt al een set brandende wielen voor €24,99 in onze shop en sinds ze hun Formula Four Wheels hebben uitgebracht, ga je nooit geen flatspots meer hebben. De controle bij hoge snelheden en slides maakt deze wielen tot een van de beste in de game en grote namen zoals Andrew Reynolds, Chris Cole, Corey Kennedy, Grant Taylor, Ishod Wair en veel meer weten dat ook.

#01: Bones Wheels

#01: Bones Wheels
Bones Wheels worden nu al meer dan 40 jaar gemaakt. Geen wonder dus dat de wielen zo populair zijn en dat ze op de eerste plaats staan in onze ranking. Met zo veel ervaring produceren ze de wielen enkel met de beste materialen en met de Street Tech Formula (STF) zijn flatspots iets uit het verleden. Skate je liever in skateparks? Dan kan je beter een set SPF Bones Wielen nemen. Bovendien voorziet Bones 5 verschillende shapes om elk terrein aan te kunnen. De kers op de taart is het team dat boordevol zieke pros zit. Denk maar aan Jaws, Chris Joslin, Evan Smith, Tony Hawk, Chris Haslam, Matt Berger en nog veel meer. Een set Bones Wheels heb je al vanaf €34,99 in onze shop.

 

We hebben natuurlijk ook nog veel verschillende soorten urethaan van andere merken in onze shop dat je zeker zou moeten checken. Wayward-Wheels en Wreck-Wheels zijn splinternieuw in ons wiel assortiment en wachten om getest te worden door je. OJ Wheels en Pig Wheels hebben ook al gedurende lange tijd fantastische wielen geproduceerd voor eender welke discipline in het skaten. Voor een kleiner budget kan je best de SK8DLX wielen checken die een AFS constructie hebben waardoor ze ook heel flatspot-bestendig zijn. Vanaf het moment dat je wielen hebt gevonden die datgene doen wat jij wil, weten we dat je waarschijnlijk jouw setup niet gaat willen veranderen. Maar misschien wil je wel gewoon eens een keer iets nieuws proberen. Staat jouw favoriete merk in onze top 5? Laat het ons weten in de commentaar hieronder!

 

Über

Hi, I'm Kristian and I have a passion for snowboarding, skateboarding and some fresh new gear! Combining these passions in my work is a dream come true, so I'm happy to keep you boys 'n girls posted with all the latest news! #shredeverydamnday