15
april 2018
2018-04-16T12:17:07+02:00

Met de adidas 3ST modellen, heeft het merk met drie strepen twee compleet nieuwe skate schoenen ontwikkeld die echt opvallen. Om een eerste impressie te krijgen hebben we voor jou de adidas 3ST.001 getest.

Als je een die hard skate nerd bent, heb je waarschijnlijk de 3ST de afgelopen maanden al eerder voorbij zien komen bij pros zoals Gustav Tønnesen, Miles Silvas, Na-kel Smith of Diego Najera.

Met veters (3ST.001) of als een slip-on (3ST.002), de 3ST komt net voor het begin van de lente op de markt om de skate schoenen markt wakker te maken. Om een beter beeld te krijgen van deze nieuwe technologie van adidas Skateboarding hebben we de schoenen ongeveer 15 uur geskate.

A fresh restart | De 3ST.001 van adidas Skateboarding

Het is geen toeval dat de laatste output van het merk met drie strepen 3ST genaamd is – 3 stripes. Het is de eerste productlijn die opduikt van adidas’ nieuw idee voor workshopprocessen. Het concept hierachter is om de ideeën van top designers, atleten en skaters to combineren om traditionele standaarden voorbij te gaan en de skate schoen verder ontwikkelen en herdefiniëren.

De 3ST.001 heeft een sportief design, maar ziet er een beetje onhandig uit. De twee Wave Rubber caps op de buitenkant vallen direct op en geven de schoenen een technische stijl.

Het merk uit Herzogenaurach, heeft hun laatste innovaties van de in-house research en development afdeling gebruikt. Check onze wear test om erachter te komen of dit ook daadwerkelijk te merken is onder het skaten met de adidas 3ST.001 of dat adidas te diep in hun high-tech box heeft gedoken met hun nieuwe lijn.

Fit & Boardgevoel

Net uit de doos laat de schoen een goede impressie achter. Het materiaal is solid en zoals je al verwacht is het nieuwe model erg licht. Net zoals de 3ST.002, is de 3ST.001 eigenlijk ook een slip-on, maar dankzij de veters kun je de schoenen naar wens nog vastmaken.

De moderne vulc constructie van de 3ST overtuigt direct vanaf het begin – slip in, feel good & skate. Het Geoflex profiel van de vulcanized buitenzool zorgt voor dikke grip en boardgevoel. De 3ST is ook uitgerust met het adidas Torsion® systeem. Dit geeft je voeten genoeg vrijheid voor beweging op een natuurlijke manier, met voldoende support en stabiliteit. De 3ST schoenen ademen ook erg goed. Als je normaal gesproken erg last hebt van zwetende voeten, dan moet je de 3ST modellen zeker een kans geven!

Duurzaamheid

Nadat ik de schoenen voor het eerst aan deed was ik benieuwd naar hoeveel de 3ST.001 kan weerstaan. Ik ben altijd een beetje sceptisch geweest over het gebreide materiaal voor skate schoenen, zeker door de weerstand van het materiaal. De 3ST heeft mij een les geleerd. Dankzij de Wave Rubber caps, komt het gebreide materiaal amper in contact met de griptape, maar zorgt het voor goede ventilatie. Zelfs na veel ollies en flips is de bovenkant nog altijd in goede conditie. Het draag comfort blijft uitermate goed, zelfs na 15 uur skaten, met ongeveer 100 Kickflips en over het algemeen intensief gebruik.

Conclusie

De 3ST.001 is een high-end skate schoen; dit realiseer je direct vanaf het begin. Hoewel de 3ST.001 in een hogere prijsklasse zit, is de schoen naar mijn mening elke euro waard. Zoals we vaker zien, is het design niet echt iedereen zijn smaak. Aan degene die de schoenen een kans geven zullen een van de beste skate schoenen van de markt op dit moment krijgen. Zeker op het gebied van comfort en duurzaamheid, de 3ST.001 zit aan de top.

Beoordeling: 9/10

Voordeel

  • Comfort
  • Breathability
  • Licht Gewicht

Nadeel

  • Prijs

Hoewel de eerste colourway van de adidas 3ST.001 al bijna uitverkocht is, maak je geen zorgen! In de komende weken zullen er al twee nieuwe colourways komen. Uiteraard zullen we je op de hoogte houden. Tot die tijd, het is de moeite om de adidas 3ST.002 te checken.

  • Photo: Lukas Zeh (@wonderfool_ig)

Über

"When the going gets weird, the weird turn pro!" - H.S.T.