20
July 2021
2021-09-28T11:59:59+02:00

etnies maken al meer dan 30 jaar skate schoenen en begrijpen hun vak. Met de Windrow Vulc heeft het merk een skate schoen uitgebracht met een klassiek model en moderne features. We hebben de etnies Windrow Vulc voor je getest.

Less is more – de Windrow Vulc van etnies

etnies Windrow Vulc Test Review

etnies is een van de meest gevestigde merken voor skate schoenen en wordt gerund onder het overkoepelende Sole Technology, Inc. Jarenlange ervaring in de skate schoen business wordt weerspiegeld in de producten en de Windrow Vulc sluit naadloos aan bij de rijke geschiedenis van etnies .

etnies Windrow Vulc Test Review

De Windrow Vulc van etnies is een klassieke lage sneaker met een gevulkaniseerde zool. Uitgerust met een uitneembaar Foam Lite 1 voetbed, gewatteerde tong en zoom en een gevulkaniseerde buitenzool, is de Windrow Vulc een klassieke skate schoen die alles heeft wat nodig is.

etnies Windrow Vulc Test Review

Eerste indruk – pasvorm en comfort van de etnies Windrow Vulc

De hoge kwaliteit van de materialen, de goede afwerking en het lichte gewicht waren de eerste positieve eigenschappen die me opvielen aan de Windrow Vulc van etnies. Het “nieuwe” etnies logo past goed bij het model van de schoen en maakt een elegante indruk.

etnies Windrow Vulc Test Review

Meestal heb ik altijd wat langer nodig om een schoen in te lopen en me er goed in te voelen. Met de etnies Windrow Vulc had ik al na een uur of twee het gevoel dat het “mijn” schoen was en dat de fit zich perfect aan mijn voeten had aangepast. De eerste sessie versterkte het gevoel van comfort en bleef vanaf dat moment.

Ik heb vrij brede voeten en met de Windrow Vulc van etnies heb ik nooit ongemakkelijke drukpunten gehad. De pasvorm is comfortabel en behoudt zijn vorm, zelfs na een paar sessies. De mix van zacht suede, textiel en verschillende luchtgaten maken de Windrow Vulc een ideale zomer skate schoen.

etnies Windrow Vulc Test Review

Prestaties en duurzaamheid – veel grip en beweging

In totaal heb ik ongeveer 25-30 uur op Windrow Vulc geskate. Vooral de grip van de zool en het gevoel voor de flick overtuigden mij. Flip tricks waren absoluut gemakkelijker voor mij dan met andere schoenen en dit gevoel ging niet weg, zelfs niet na vele uren.


etnies Windrow Vulc Test Review

Omdat de veters ook na meerdere sessies slechts lichte gebruikssporen vertoonden, hoefde ik ze niet te verwisselen. De meest opvallende slijtage merkte ik op na ongeveer 20-25 uur skaten op de zool. De slijtage van de zool had een vrij groot effect op de het opnemen van impact. Als gevolg daarvan voelde ik hobbeltjes veel erger dan ervoor.


Er moet ook worden vermeld dat ik tijdens de test twee nieuwe decks heb geskate, inclusief nieuwe griptape en dus de slijtage heb verhoogd.


Conclusie

Als je op zoek bent naar een klassieke, gevulkaniseerde skate schoen met een eenvoudig model, dan is de etnies Windrow Vulc precies de juiste schoen voor jou. Bovenal verrasten het board feel en de flick me overal positief. Als je van vlak en technisch skaten houdt, zal de Windrow Vulc je overtuigen. Dankzij jarenlange ervaring is etnies altijd in staat om eersteklas skate schoenen op de markt te brengen.

voordelen

  • boardfeel & grip
  • flick

nadelen

  • weinig absorptie van impact door een platte zool

Über