27
juli 2017
2017-07-27T15:59:49+02:00

Het lijkt alsof er een oneindige Dunk party is bij het Nike SB hoofdkwartier. Nog geen week na de release van Kevin Terpening’s Dunk Elite, dropte het merk de herontworpen versie van OG SB teamrider Gino Iannucci’s eerste pro model, de Nike SB Dunk High Pro.

 

Wie zou in 2002 gedacht hebben dat 15 jaar na de release van de eerste vier Nike SB Dunk Pro schoenen, het merk de lat toch nog hoger kan leggen? Zeker niet Gino Iannucci, die een teamrider van het eerste uur is. Dus nadat Reese Forbes en Richard Mulder al de remasterde Dunks dit jaar uitbrachten, was het tijd om de Dunk Low in een hoge versie te transformeren.

De Nike SB Dunk High schoenen van de 15 Years of Dunk serie - Reese Forbes, Richard Mulder & Gino Iannucci  

De nieuwe dunk is niet alleen elegant door de originele colorway met een mix van zwart suede en grijzig blauw geperforeerd leer, maar is hij ook aangepast op Gino’s verwachtingen van een skate schoen. De zilveren Nike Swoosh is iets aangepast en wordt niet meer onderbroken door een stiksel maar naadloos op de top panelen gemonteerd.

“Ik wilde gewoon kleuren gebruiken waarvan ik wist dat ik ze zou dragen en geperforeerd leer vond ik altijd al vet. de suede met leer combinatie leek me solide, zo simpel was het.”

Aangezien de Nike SB “15 Years of Dunk” serie aan een einde komt dit jaar, is een goede kandidaat voor de laatste Dunk Pro misschien wel een lage Dunk van Danny Supa. Zijn schoen wordt gezien als het fundament van de SB Dunks wat het een perfecte kandidaat maakt voor het einde van de serie. De spanning stijgt!

 

Über