17
juli 2018
2018-07-17T10:24:57+02:00

Hardcover, glossy papier en 160 pagina’s met puur skateboarden. We presenteren de Pocket Mag Vol. 1 en de achtergrond ervan tot in detail. Bij een bestelling boven €200,- ontvang je hem gratis of koop hem in de shop.

Zelfs nu skateboarden zich sneller in de wereld verspreidt dan ooit, wordt er elke dag content verspreidt via Instagram en Co., de aesthetic van een gedrukte content is nog altijd een groot onderdeel van de scene. De nieuwe Pocket Vol. 1 begint precies daar en brengt je 160 pagina’s skateboarden in de vorm van trips, interviews, documentaires en een grote galerij.

Wat staat er in de Pocket mag Vol. 1?

Of het nou de Pocket Crew trip naar LA, een gedetailleerd interview met Denny Pham of the Primitive Team Trip door Europa & Azië is, het boek brengt je veel content en individuele content zoals een column door Thomas Gentsch inclusief een hoge kwaliteit galerij. De Pocket Mag Vol. 1 biedt je alles wat je nodig hebt voor een middag op de bank.

  • Pocket Mag Vol. 1 | Print Issue
  • Pocket Mag Vol. 1 | Print Issue
  • Pocket Mag Vol. 1 | Print Issue

Kortom: het perfecte leesvoer wanneer het regent, de sessie al klaar is of als je de laatste hype nodig hebt om te gaan rollen. Laat je inspireren door interessante content en hoge kwaliteit foto’s van en over skaters zoals Willow, Jan Hofmann, Miles Silvas, Dan Leung, Aaron Herrington en veel meer. Een boek dat je laat uitnodigen om er doorheen te bladeren en veel liefde en passie uitstraalt – naar het medium van print en skateboarden.

Laten we het hebben over de Pocket Mag | Quick 3 met Johannes Schön:


Congrats met het eerste hardcover boek! Was het lastig om in deze moderne tijd een fatsoenlijk print te maken?

Johannes

Heel erg bedankt! Het was een redelijke trip tot we uiteindelijk het boek hier in ons handen hebben. We hebben verschillende drukkers geprobeerd, we waren best wel kieskeurig om de best mogelijk kwaliteit te garanderen. Uiteindelijk hebben we gevonden waar we naar op zoek waren bij een Duitse drukker, wat al een aantal keer een prijs heeft gewonnen voor het printwerk

Burny was er gedurende het printen en heeft elke pagina goedgekeurd en laten doordrukken zodra hij zeker wist dat alle kleuren 100% goed genoeg voor hem waren. De keuze van papier was ook erg belangrijk voor hem. Al met al een process met heel veel liefde voor details. Uiteraard waren er hier en daar wat problemen, maar zonder zou het saai zijn.


Wat is het concept achter Pocket Mag Vol. 1 en welke content wilde jullie heel erg graag in de eerste issue?

Johannes

We willen dat het boek anders wordt waargenomen dan alles individuele segmenten. De content past goed bij elkaar. Onze trip naar Los Angeles is de main content van het boek en het was ons eerste grote project en we zijn superblij met hoe het eruit is gekomen.

Hoewel we een Europees medium zijn willen we een mix van content van over heel de wereld hebben, dit is erg belangrijk voor ons; dit geldt voor zowel de skaters als de fotografen. We zijn trots om bijdrage van hoge kwaliteit internationale portfolio van bijdragers te hebben. Het zou oneerlijk om er maar een paar op te noemen, we zijn iedereen heel erg dankbaar.


tot slot: Kunnen we naar nog meer issues of zullen printed producten van Pocket een uitzondering blijven?

Johannes
Een beetje van beiden. We plannen om 2 boeken per jaar uit te brengen. Hoe deze boeken eruit zullen gaan zien is nog niet geheel zeker. We laten alle mogelijkheden open en laten onze lezers nieuwsgierig. We willen iedereen bedanken die ons in deze trip heeft geholpen en vertrouwen heeft gehad in de Pocket Mag!

Lees meer interessante informatie en achtergrond verhalen over het mag en de jongens erachter in ons interview dat uitkwam bij de online release van de Pocket Mag. Aandacht! alleen Engels

Pocket Skate Mag Logo

Wat is het volgende?

Om de release van de Pocket Mag Vol. 1 te vieren is er een release party op 20.07.2018 in de Container Collective in München. Hier zal ook de Pocket Mag L.A. edit gevierd worden met een premiere. Alle details over het event:

Pocket Mag Vol. 1 Launch Event Details

Daarnaast kun je uitkijken naar drie nieuwe afleveringen van de Pocket Mag “Followed” format met Franky Villani, skatedeluxe team rider Denny Pham en Carlos Ribeiro die gedurende een dag gefilmd zijn in Los Angeles. We houden je op de hoogte.

Als je dit boek ook in je handen wilt houden, kun je nu de Pocket Mag Vol. 1 online bij skatedeluxe bestellen of je kunt het gratis aan je winkelwagen toevoegen bij een bestelling boven de 200 euro*.

*Zolang de voorraad strekt!

Über

"When the going gets weird, the weird turn pro!" - H.S.T.