01
December 2016
2022-05-27T14:18:30+02:00

Skateboards zijn het perfecte cadeau idee voor Kerst, Pasen of een verjaardag. Om je kind te laten beginnen met een degelijke setup, volg je hier een paar basistips waar ouders op moeten letten bij het kopen van een skateboard voor hun kinderen.

Skateboard complete kit voor kids

Skateboard als cadeau voor Kerst, Pasen of een verjaardag – deze fouten moeten ouders voorkomen

Ben je een ouder die eigenlijk helemaal niets over skateboards weet en welke maat je nodig hebt voor je kind? We moeten toegeven dat het voor iemand die niet bekend is met de sport of nog nooit op een skateboard heeft gestaan erg moeilijk is om te kiezen. Daarnaast is een skateboard zo veel meer dan een stuk hout, met twee trucks en vier wielen. Daardoor kunnen er veel fouten worden gemaakt wanneer je een skateboard aanschaft dat kan resulteren dat je kind interesse verliest in het skateboarden.

Als je hiermee al bekend bent, kun je eenvoudig zelf een skateboard samenstellen met behulp van onze configurator.


Naar de skateboard configurator

Hier vind je alle info over skateboards voor kinderen en wat ouders moeten weten voordat ze een nieuw skateboard kopen voor hun zoon of dochter.

Koop skateboards voor Kids

Vermijd skateboards uit de supermarkt, sportwinkel of speelgoedwinkel

Het is geen nieuws dat supermarkten en sport winkels die gespecialiseerd zijn in sporten als rennen of voetbal vaak ook skateboards verkopen. Voor ouders is dit aanbod vaak verleidelijk: “goedkoop, tot op zekere hoogte visueel aantrekkelijk, en makkelijk mee te nemen als je de rest van de Kerst inkopen aan het doen bent…”

Dit is wanneer er een belletje gaat rinkelen bij een skateboarder. Deze skateboards zijn erg typisch van lage kwaliteit en gaan kapot na een aantal keren gebruik. Deze boards zijn niet ontworpen en geproduceerd door skateboarders, zijn meestal niet leuk om te skaten en de onderdelen passen vaak ook nog niet eens bij elkaar.

Professional skateboarders gebruiken een board uit de supermarkt – kijk zelf maar

Ik weet nog zeer goed dat ik heel erg lang geleden mijn eerste skateboard kreeg van mijn ouders. Helaas, was het precies een van de beschreven boards.

Het eerste probleem ontstaat direct als je voor het eerst op het board gaat staan. De trucks bewegen amper. Het losdraaien van de kingpin moer en het verwisselen van de bushings – dingen die meestal helpen bij deze problemen – hielpehn het probleem helemaal niet uit de weg.


Broken Skateboard Deck

De kwaliteit van het deck was even somber. De griptape kwam na een aantal dagen al los. In elk geval, het meest cruciale probleem was dit: toen ik mijn eerste trick aan het leren was – de Ollie – begon de nose en tail al direct te chippen en als conclusie, het deck brak achter de voorste trucks, voordat ik de trick überhaupt gedaan had. Kortom, het was geen leuke ervaring. De wielen en lagers van het “speelgoed” board waren de enige onderdelen die bruikbaar waren voor beginners.

Mijn vader en ik zijn terug gegaan naar de sportwinkel om te klagen over het board en werden weggestuurd met de volgende, opmerkelijke woorden: “deze skateboards zijn niet gemaakt voor professioneel skateboarden of jumps“. Waar zijn ze dan wel goed voor? gelukkig zag mijn vader na het incident in dat ik een goed skateboard nodig had.

Dit probleem was niet alleen in de late jaren 90 en begin 00s. Deze boards worden nu nog steeds verkocht in veel winkels die niks van skateboarden af weten.

je krijgt waar je voor betaald

Een compleet skateboard voor EUR40,- klinkt heel erg aantrekkelijk. Toch raad ik je af om zo’n board te kopen. Je kinderen zullen er niet veel plezier van hebben en het duurt niet lang voordat je een nieuwe nodig hebt. Helaas geldt het oude gezegde “je krijgt waar je voor betaald” hier zeker.

Het is beter om het eerste skateboard van je kind in een skateshop te kopen. Hier vind je spullen van hoge kwaliteit van merken die alles weten over skateboarden en wat er belangrijk is. Voor ongeveer EUR100,- vind je een goed compleet skateboard van echte skateboard merken die geschikt zijn voor beginners, duurzaam zijn, betrouwbaar en voor langdurig plezier zullen gaan zorgen.


Koop skateboard voor kinderen

Bestel niet de verkeerde maat

Als je al tot hier hebt gelezen, dan heb je waarschijnlijk de juiste keuze gemaakt om je kind een goed skateboard te geven. Hier zul je geen spijt van krijgen!

Ouders kopen vaak de verkeerde maat skateboard voor hun kind doordat ze vaak niet beter weten of ze simpelweg overweldigd worden door de hoeveelheid keuze. Voor een eerste setup zijn de dingen nog niet zo lastig. Om de juiste setup te bestellen, zijn er eigenlijk twee factoren waar je rekening mee moet houden:

  1. Wat is de schoenmaat van mijn kind?
  2. Hoe lang is mijn kind?

Hoe langer het kind en hoe groter de schoenmaat, hoe breder het skateboard deck moet zijn. Neem een kijkje naar de tabel om een idee te krijgen welke maat je nodig hebt. Je krijgt een uitgebreide tabel met aanbevelingen wanneer je klikt op de titel van de tabel.

De breedte van een skateboard wordt altijd weergegeven in Inches [″]. Een Inch is gelijk aan 2,54 cm.

Skateboard size recommendations
Schoenmaat – deck breedte Lengte – deck lengte
US 7 | EU 40: 7.875″ – 8.125″ < 140 cm: 28″- 30.5″
US 9 | EU 42.5: 8.00″- 8.375″ 140 – 175 cm: 30.5″- 31.875″
US 10 | EU 44:  – 8.125″- 8.5″ 175 – 190 cm: – 31.875″- 32.25″
US 12 | EU 46: 8.375″ – 8.625″ > 190 cm: > 32.5″

PS: In de skatedeluxe skate shop kun je filteren op verschillende deck maten.

Skateboard completes voor kinderen

“Oefening baart kunst” geldt ook voor skateboarden. Hiervoor moet je jouw kind supporten als het wilt beginnen met skaten op vroege leeftijd. Lengte is niet echt een probleem aangezien veel skateboard merken ook veel potentie zien bij jonge skaters. Je zult dus kleine skateboard completes vinden zo klein als 6.5″ in de skatedeluxe skate shop. Deze zorgen voor een stevige stance op het board en heel veel fun.


Vergeet de bescherming niet


Helmen voor skateboarders


Het is duidelijk dat ervaren skateboarders bijna nooit een helm of bescherming dragen, maar hier wil ik graag het woord “ervaren” benadrukken. Voornamelijk beginners die niet stabiel zijn om stevig op een board te staan moeten zeker een helm dragen. Bescherming voor de knieën, ellebogen en polsen raden we zeker aan om te voorkomen dat je bij de eerste poging met een letsel eindigt.


Bescherming voor skateboarders

Zodoende vind je dus een grote selectie aan helmen en bescherming in de skatedeluxe skate shop. Of je kind nu van een simpel design houdt en van mooie kleuren, alles is mogelijk. Ook zijn er verschillende maten bescherming te vinden en daarom hebben wij de nodige informatie in de productbeschrijving gezet. Helmen en beschermers moeten goed strak zitten om letsel te voorkomen. Vandaar dat we maat XS of S voor kleine kinderen aanraden.

Heb je nog vragen of heb je hulp nodig met het maken van je beslissing?

Skateboard cadeau tips voor ouders

Heeft je kind al een kijkje genomen in het assortiment van skatedeluxe, maar door het gebrek aan ervaring wil je weten of de individuele onderdelen bij elkaar passen? Wij hebben de oplossing: de skatedeluxe Skateboard Configurator. Kies een deck en de configurator laat de bijpassende onderdelen stap voor stap zien totdat je persoonlijke setup compleet is.

Mocht je nog meer vragen hebben dan kun je waardevolle informatie in onze skatedeluxe Skateboard Wiki vinden of het vragen aan ons behulpzame klantenservice team. Geen vraag zal onbeantwoord blijven!

Über