01
December 2016
2023-10-24T12:15:32+02:00

Skateboards zijn het perfecte cadeau idee voor Sinterklaas, Kerst, Pasen of een verjaardag. Om je kind te laten beginnen met een degelijke setup, volg je hier een paar basistips waar ouders op moeten letten bij het kopen van een skateboard voor hun kinderen.

Skateboard complete kit voor kids

Skateboard als cadeau voor Kerst, Pasen of verjaardag

Je bent een ouder, je kind wil een skateboard en je hebt geen verstand van skateboards? Welke is de juiste? Welke maat is nodig? Ja, er zijn verschillende maten skateboards.

Een skateboard is niet zomaar een houten plank met twee trucks en vier wielen. De afzonderlijke onderdelen moeten in elkaar passen. Om je wat zenuwen te besparen en ervoor te zorgen dat het cadeau goed ontvangen wordt en niet snel in de hoek belandt, bekijk dan deze waardevolle tips.

De eenvoudigste oplossing: complete skateboards voor kids in de skatedeluxe skateshop

Complete boards hebben als voordeel dat alle onderdelen in elkaar passen en je alleen nog maar de juiste maat hoeft te kiezen. Bij skatedeluxe vind je zeker het juiste kids skateboard en heb je nog andere voordelen:

  • Handige tips tijdens de selectie
  • Hoge kwaliteit spullen & snelle verzending
  • Tot 40% korting op geselecteerde complete skateboards
Koop skateboards voor kids

Als je hiermee al bekend bent, kun je eenvoudig zelf een skateboard samenstellen met behulp van onze configurator.

Skateboard geven – dit zijn de fouten die je moet vermijden!

Het verhaal is bijna net zo oud als het skateboarden zelf. Toch maken veel ouders die hun kinderen een skateboard willen geven vaak dezelfde fouten. De volgende tips zullen je waarschijnlijk wat problemen besparen.

Vermijd skateboards uit de supermarkt, sportwinkel of speelgoedwinkel

Het is geen nieuws dat supermarkten en sport winkels die gespecialiseerd zijn in sporten als rennen of voetbal vaak ook skateboards verkopen. Voor ouders is dit aanbod vaak verleidelijk: “goedkoop, tot op zekere hoogte visueel aantrekkelijk, en makkelijk mee te nemen als je de rest van de Kerst inkopen aan het doen bent…”

Dit is wanneer er een belletje gaat rinkelen bij een skateboarder. Deze skateboards zijn erg typisch van lage kwaliteit en gaan kapot na een aantal keren gebruik. Deze boards zijn niet ontworpen en geproduceerd door skateboarders, zijn meestal niet leuk om te skaten en de onderdelen passen vaak ook nog niet eens bij elkaar.

Kijk: Dit gebeurt er met skateboards uit de supermarkt

Ik weet nog zeer goed dat ik heel erg lang geleden mijn eerste skateboard kreeg van mijn ouders. Helaas, was het precies een van de beschreven boards.

Het eerste probleem ontstaat direct als je voor het eerst op het board gaat staan. De trucks bewegen amper. Het losdraaien van de kingpin moer en het verwisselen van de bushings – dingen die meestal helpen bij deze problemen – hielpehn het probleem helemaal niet uit de weg.

Gebroken Skateboard Deck

De kwaliteit van het deck was even somber. De griptape kwam na een aantal dagen al los. In elk geval, het meest cruciale probleem was dit: toen ik mijn eerste trick aan het leren was – de Ollie – begon de nose en tail al direct te chippen en als conclusie, het deck brak achter de voorste trucks, voordat ik de trick überhaupt gedaan had. Kortom, het was geen leuke ervaring. De wielen en lagers van het “speelgoed” board waren de enige onderdelen die bruikbaar waren voor beginners.

Mijn vader en ik zijn terug gegaan naar de sportwinkel om te klagen over het board en werden weggestuurd met de volgende, opmerkelijke woorden: “deze skateboards zijn niet gemaakt voor professioneel skateboarden of jumps“. Waar zijn ze dan wel goed voor? gelukkig zag mijn vader na het incident in dat ik een goed skateboard nodig had.

Dit probleem was niet alleen in de late jaren 90 en begin 00s. Deze boards worden nu nog steeds verkocht in veel winkels die niks van skateboarden af weten.

je krijgt waar je voor betaald

Een compleet skateboard voor 40 EUR klinkt heel erg aantrekkelijk. Toch raad ik je af om zo’n board te kopen. Je kinderen zullen er niet veel plezier van hebben en het duurt niet lang voordat je een nieuwe nodig hebt. Helaas geldt het oude gezegde “je krijgt waar je voor betaald” hier zeker.

Het is beter om het eerste skateboard van je kind in een skateshop te kopen. Hier vind je spullen van hoge kwaliteit van merken die alles weten over skateboarden en wat er belangrijk is.

Voor ongeveer 100 EUR kun je hele goede complete skateboards kopen van echte skateboardmerken. Deze zijn geschikt voor beginners, gaan minder snel kapot en zorgen zo voor langer speelplezier. Als skateshop hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze boards en kunnen daarom al onze skatedeluxe completes van harte aanbevelen. Natuurlijk kun je bij ons ook een of ander koopje vinden! Met tot 40% korting krijg je bij skatedeluxe veel hoogwaardige complete skateboards tegen de beste prijs.


Koop skateboard voor kinderen

Bestel niet de verkeerde maat

Als je al tot hier hebt gelezen, dan heb je waarschijnlijk de juiste keuze gemaakt om je kind een goed skateboard te geven. Hier zul je geen spijt van krijgen!

Ouders kopen vaak de verkeerde maat skateboard voor hun kind doordat ze vaak niet beter weten of ze simpelweg overweldigd worden door de hoeveelheid keuze. Voor een eerste setup zijn de dingen nog niet zo lastig. Om de juiste setup te bestellen, zijn er eigenlijk twee factoren waar je rekening mee moet houden:

  1. Wat is de schoenmaat van mijn kind?
  2. Hoe lang is mijn kind?

Hoe langer het kind en hoe groter de schoenmaat, hoe breder het skateboard deck moet zijn. Neem een kijkje naar de tabel om een idee te krijgen welke maat je nodig hebt. Je krijgt een uitgebreide tabel met aanbevelingen wanneer je klikt op de titel van de tabel.

De breedte van een skateboard wordt altijd weergegeven in Inches [″]. Een Inch is gelijk aan 2,54 cm.

Skateboard size recommendations
Schoenmaat – deck breedte Lengte – deck lengte
US 7 | EU 40: 7.875″ – 8.125″ < 140 cm: 28″- 30.5″
US 9 | EU 42.5: 8.00″- 8.375″ 140 – 175 cm: 30.5″- 31.875″
US 10 | EU 44:  – 8.125″- 8.5″ 175 – 190 cm: – 31.875″- 32.25″
US 12 | EU 46: 8.375″ – 8.625″ > 190 cm: > 32.5″

PS: In de skatedeluxe skate shop kun je filteren op verschillende deck maten.

Shop complete skateboards voor kids

Voor kinderen op jonge leeftijd zijn er ook kleine skateboards ontworpen voor mensen met korte benen en kleine voeten. Hier vind je enkele productaanbevelingen. Bij de skateboards voor kinderen in skatedeluxe skateshop heb je zelfs een gelijkmatige selectie en krijg je meer informatie over hoe je het juiste skateboard kiest.


Vergeet de bescherming niet

Ervaren skaters dragen zelden een helm of beschermers. Maar de nadruk ligt hier op ‘ervaren’. Vooral beginners die nog geen vertrouwen hebben op het skateboard moeten zeker een helm dragen. Andere beschermingsmiddelen voor de knieën, ellebogen en polsen zijn ook aan te raden.

Skate helmen voor kids

Het is volkomen logisch om tijdens het skaten een speciale helm te dragen. Skatehelmen hebben een andere vorm dan fietshelmen, omdat je in het skatepark en op transition nu eenmaal anders valt dan van een fiets. In skatedeluxe skateshop kun je een grote selectie en veel tips om je te helpen de juiste helm voor je kind te vinden.

Naar de skate helmen in de shop

Beschermers & beschermingsmiddelen voor kinderen

Wij adviseren beschermers voor de pols, elleboog en knie om na een val snel weer op het board te kunnen staan. Het dragen van bescherming geeft veiligheid tijdens de eerste tricks en versnelt het leren in het beste geval. Bij skatedeluxe krijg je skatebeschermers voor hand, arm en been in kleine maten of speciaal voor kinderen.

Naar de skate beschermers in de shop

Het is bijzonder belangrijk dat beschermende kleding en helmen vanaf het begin goed passen – kinderen mogen er niet “in groeien”. Bij alle producten vind je in de shop passende informatie over de maatkeuze. Onze maattabellen geven je een overzicht. Zo heb je snel de juiste beschermers voor jouw kind in de winkelwagen.

Heb je nog vragen of heb je hulp nodig met het maken van je beslissing?

Heeft je kind al een kijkje genomen in het assortiment van skatedeluxe, maar door het gebrek aan ervaring wil je weten of de individuele onderdelen bij elkaar passen? Wij hebben de oplossing: de skatedeluxe Skateboard Configurator. Kies een deck en de configurator laat de bijpassende onderdelen stap voor stap zien totdat je persoonlijke setup compleet is.

Skateboard cadeau tips voor ouders

Mocht je nog meer vragen hebben dan kun je waardevolle informatie in onze skatedeluxe Skateboard Wiki vinden of het vragen aan ons behulpzame service team. Geen vraag zal onbeantwoord blijven!

Über