05
December 2016
2019-11-04T10:53:37+01:00

Je houdt ervan om in de stade te skaten maar de winter maakt jouw lokale spots onskatebaar? Pak een Snowboard – de stad biedt verschillende spots voor street snowboarden. Deze gids zal je helpen voor de beste setup daarvoor.

Snowboards voor Skateboarders | Aanbevelingen voor park & street

Snowboarden heeft zijn weg in de stad een tijdje geleden gemaakt en skateboarders houden er van om hun thuisstad te onderzoeken in de winter om spots te checken. Of het nou ledges en handrails voor slides, wat jibben heet, gaps of natuurlijke kickers zijn, elke stad heeft wel spots voor street snowboarden.

Maar de juiste keuzen van een snowboard voor freestyle tricks, de passende snowboard boots en goede snowboard bindingen voor street doeleinden zijn essentieel hier. Met behulp van deze gids kun jij het perfecte snowboard klaar zetten voor de winter dagen in de stad: Hou het op street!

Snowboard | Recommendations for park & street

Snowboarding for Skateboarders | Boards

Karakter van het Snowboard:

Length: Kort

Flex: Zacht

Shape: Twin

Profile: Flat of Rocker

Lengte en Flex:

Street snowboarden ligt het dichtste bij skateboarden in de winter en daarom zijn freestyle snowboards het perfecte wapen hier voor. Deze boards zijn vaak iets korter gereden wat ze meer draaibaar maakt. Met een van deze onder je voeten zal je al snel een handrail of een 360 van een stair pakken.

De gouden regel van je board is dat hij tot je kin moet zijn kun je hier negeren. Er is geen regel als het aankomt op de lengte van een freestyle board. Over het algemeen riden street snowboarders boards die ongeveer tot hun borst komen of een klein beetje er boven.

Je kunt je oriënteren om de perfecte lengte van het freestyle snowboard te vinden. Onthoudt om het kort te houden want je wil een snowboard met veel pop en flex!

Profiel:

Als het aankomt op het profiel van een freestyle snowboard zijn er een paar tips om te volgen. In het begin waren er veelal snowboards met camber profiel. Maar vandaag de dag zijn er veel andere typen ontwikkeld die gebruik maken van verschillende terreinen. Als het aankomt op freestyle snowboarden zou je de snowboards met een rocker profiel of een flat profiel:

moeten checken.

Snowboards voor Skateboarders Gids naar Flat profiel

Zoals je misschien al kan raden, snowboards met een flat profiel liggen plat op de front. Dit betekend dat het contactpunt met het oppervlakte plat is. Dit zal je helpen met sliden omdat het snowboard plat op de rail ligt wat stabiliteit biedt. Snelle runs zullen ook geen probleem opleveren met dit profiel. Aan de andere kant heeft dit profiel niet zo veel spanning als andere boards en je zal meer kracht nodig hebben om het board te poppen en draaien.

Snowboards voor Skateboarders Gids naar Rocker Profiel

Over de jaren van snowboarden heen is het strong>rocker profile standaard deel geworden van de snowboardwereld en het kan eigenlijk het best uitgelegd worden als een omgekeerd camber. Het contactpunt met het oppervlakte ligt tussen de bindingen waardoor het board makkelijk te draaien is. Hoe rocker het is, hoe speelser het board is. Vooral Nose- en tail presses, maar ook butters en spins zullen voordeel hebben aan dit profiel.

Shape:

In street snowboarden gaat het allemaal om spins, jibbe en switch landen aka fakie. Het lijkt daarom een goed idee om een board te riden waarmee je makkelijk voorwaarts en achterwaarts kunt landen. Daarom zijn freestyle snowboards met twin shape aan te raden op street en park terrein.

Snowboard voor Skateboarders Gids naar Twin Shapes

True Twin:

Vooral voor beginners is het een goede keuze om te beginnen met een true twin shape snowboard. Deze boards hebben een identieke shape aan nose en tail kant zodat je hem gemakkelijk switch en regular kan riden met dezelfde handling. Maar ook directional twins en asymmetric twins zijn gebruikelijk in street snowboarden.

Directional Twin:

Het verschil tussen true twins en directional twins kun je vinden in de plek van de inserts van directional twins. Deze zijn iets verder naar de tail geplaatst wat een setback heet. Dit helpt om de nose gemakkelijker omhoog te krijgen waardoor deze boards beter floaten.

Asym Twin:

Heb je ooit gemerkt dat bochten naar links moeilijker zijn dan die naar rechts? Met Asymmetrische twins is dit probleem opgelost door een verschillende radius bij de randen. Dit zorgt voor meer druk op de hiel rand. Daardoor krijg je soms een shape die er een beetje raar uit ziet maar je hielen zullen je dankbaar zijn.

Maar weet wel dat goofy riders niet dezelfde shape als regular riders kunnen gebruiken want de shape zal altijd de hiel kant optimaliseren. Daar naast zijn Asymmetrische twins hetzelfde als een true twin shape.

Ben je al hyped? Check dan hoe street snowboarden er uit kan zien. Daar onder vind je meer info over boots en bindingen voor street doeleinden!

Tip:

Om hang-ups op boxen en rails te voorkomen is hier een goede tip om je randen smooth te maken voordat je de baan op gaat. De randen zijn ook belangrijk voor pijp riden en carven, Voor jibben zullen de scherpe randen je juist onderuit laten gaan want die zullen zeker in de crusty rails blijven hangen.

Pak dus een vijl en maak je randen weer zo goed als niet, met gelijke bewegingen vanuit het centru van je board. Het is belangrijk om een fijne vijl te gebruiken zodat je randen niet kapot gaan of te snel slijten. Een goed gewaxte base is ook een reden waardoor je lekker kan blijven gaan.

Als je terug naar de bergen gaat kun je je randen weer scherp maken met behulp van een Edge Tuner Tool Maar onthoudt dat je dit proces niet eindeloos kan doen want uiteindelijk zit er geen materiaal meer op je randen.

De top merken voor freestyle snowboards bij de skatedeluxe online shop zijn Yes, Gnu, Bataleon, Lobster, Salomon, Burton, Capita, DC, Slash, Nitro und Lib Tech.

 

Snowboard Bindingen | Aanbevelingen voor park & street

Snowboarding for Skateboarders | Bindings

Characteristics of the snowboard bindings:

Flex: Soft to Medium


Flex:

Snowboard bindingen zijn net zo belangrijk voor een snowboard als de trucks van een skateboard. Bindingen zijn de directe verbinding tussen de rider en zijn board. Met bindingen stuur je het board en dus kunnen ze het draaipunt genoemd worden.

De focus van street snowboarden ligt in gaps, slides en spins. Daarom is het belangtijk dat je vrij kunt bewegen. Flexy en zachte bindingen zullen goede support bieden maar ook genoeg ruimte en buigzaamheid om je voeten te bewegen. De flex komt meestal als highback. Hoe zachter de highback, hoe meer flexy de bindingen. Maar wees niet bang want de straps zullen je snowboard boots op hun plaats houden hoeveel flex de highback ook geeft.

Now – Bindingen met Skate-Tech:

Een speciaal soort bindingen kun je vinden bij de Now bindingen met Skate-Tech. Je zul niet zoveel bindingen met Skate gerelateerde onderdelen vinden maar Now heeft ze. Maar het is niet zo makkelijk als alleen de naam overnemen. De inspiratie komt echt van de trucks van een skateboard. Het revolutionaire merk volgt hhun plan en brengt het echte skate gevoel in de sneeuw.

In vergelijking met normale bindingen is de baseplate van de Now bindingen verbonden met het board via een kingpin. De kracht die bij het sturen los komt wordt geuit op de bijgeleverde bushings aan beide kanten. Met behulp van dit systeem is het mogelijk om een meer direct gevoel met je board te hebben want de druk gaat direct naar de randen zoals je met je tenen en hielen doet op een skateboard. Je zal geen erger skate gevoel dan dit krijgen met Now bindingen. Yes, de beginner van DCP, Romain de Marchi en JP Solberg vinden deze technologie geweldig en als je Yes kent weet je dat ze een liefde hebben voor street snowboarden!

De top merken van freestyle bindingen bij skatedeluxe zijn Now, Union, Burton und Nitro.

 

Snowboard Boots | Recommendations for park & street

Snowboarding voor Skateboarders | Boots

Features van de Snowboard Boots:

Flex: Soft tot Medium

Veter systeem: Alle


Flex:

Naast je bindingen moeten jouw snowboard boots ook genoeg flex hebben voor street snowboarden. Een zachte en flexy boot geeft je genoeg beweegzaamheid zodat je je voeten kunt buigen en draaien. Natuurlijk betekend dit niet dat je boot niet vast hoeft te zetten.

Net als met skateboarden heb je een schoen nodig die je voeten stabiliseerd en jouw bewegingen support. Vooral als je jibt, presst, buttert en lipslides doet is het handig om je voeten vrij te kunnen bewegen in plaats van dat je in je boots vast staat.

Hardere boots worden meer gebruikt voor carven en groot berg terrein omdat het belangrijk is dat je de volle druk op je randen kunt zetten.

De top merken van freestyle boots bij de skatedeluxe online shop zijn ThirtyTwo, adidas, Burton, DC und Vans.

 

Als er niet genoeg sneeuw is om met je snowboard op pad te gaan maar nog steeds goed wil kunnen skaten is er nog een kans om een kleine sessie te houden op jouw favoriete ledge spot. Haal een snowskate van Ambition en Apex

Net als normale skateboards bestaan deze decks uit verschillende lagen maple waarbij de kern aan elkaar gelijmd zit met een speciale epoxy die vocht buiten houdt. Met een snowskate kun je kickflips doen tijdens de diepste winter of gewoon de stad in gaan om nieuwe spots te vinden met vrienden!

Als je meer wil leren over verschillende delen van het snowboard zoals het board, bindingen en boots kun je ook onze skatedeluxe snowboard wiki. Waar je alle noodzakelijke informatie kunt vinden over snowboards en de onderdelen plus een informatieve gids over hoe je een snowboard in elkaar zet.

Onze klantenservice zal graag helpen met het in elkaar zetten van jouw snowboard street setup. Aarzel niet en neem contact op!


Zet jouw persoonlijke setup in elkaar met behulp van de snowboard configurator!

Über