24
september 2015
2017-08-08T12:23:34+02:00

Onze skatedeluxe product tester Fabian heeft de Ricta Lopez Speedrings 52mm wielen op zijn trucks gezet en getest hoe ze presteren op slide gedrag, controle, slijtage en street-geschiktheid. In dit overzicht zie je hoe de Ricta Speedrings wielen aanvoelen en scoren. Om een tipje van de sluier op te lichten: Deze wielen zijn erg leuk!

Ricta Wheels in de skatedeluxe Product test

Ricta Speedrings

Al bijna 15 jaar is Ricta Wheels een onderdeel van de NHS distributie. Samen met merken zoals Flip Skateboards, Independent of OJ Wheels kan Ricta dus terugkijken op jarenlange ervaring en technische innovaties met een merk filosofie die gericht is op performance en frisse designs.

Constructie

De Ricta Speedrings 52mm wielen beantwoorden aan de onmiddellijke snelheid van cored wielen, maar dan zonder de hard-core trillingen. Structurele “Flex-Rings” strijden tegen bearing doorbuiging om te zorgen voor vrije landingen zonder aarzelingen. Dit zorgt ervoor dat je vlot kan wegrijden van tricks. Deze wielen zijn niet alleen gemaakt van polyurethaan. Ze beschikken over een zachtere urethaan -laag voor het verminderen van gewicht. Om de hardheid aan te duiden gebruikt Ricta een durometer B-schaal net zoals Bones Wheels (lees daarover meer in onze Bones STF wheels Selected Brand blog post). Duro 81B staat voor 100A, dus deze Ricta wielen zijn heel hard.

Ricta Wheels in de skatedeluxe Product test

Rollen

Vanwege het gevoel van het contactvlak was ik in eerste instantie vrij sceptisch. Door de durometer zijn deze wielen vrij snel maar tegelijk ook soepel, zelfs op ruwe asfalt. De geteste wielen konden overtuigen in controle en slideability, dus ze zijn erin geslaagd om me te verrassen op een positieve manier. Vergeleken met Bones of Spitfire wielen met dezelfde hardheid, beschikken de Ricta wielen over meer grip. Als het gaat om ‘flatspot’-bestendigheid dan moet ik een punt aftrekken. Hoewel je echt het gevoel hebt dat je de slide op elk moment onder controle hebt, ga je na lange slides waarschijnlijk al flatspots hebben. Bij normaal gebruik zou dit echter een uitzondering moeten blijven.

Conclusie

Al bij al krijg je met de Ricta Lopez Speedrings 52mm wielen een set high performance wielen voor jouw dagelijkse sessies. Bijzonder opmerkelijk is de relatief smooth ride, ondanks de relatief hoge hardheid. Bovendien is het lage gewicht ongelooflijk. Bij normaal gebruik zouden flatspots ook een uitzondering moeten blijven.

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.