04
June 2021
2023-06-29T15:28:50+02:00

Venture trucks zijn al een tijdje een begrip op de markt voor kleine skateboard trucks. Teamrijders als Kader Sylla, Mike Anderson of Bobby Worrest zweren lange tijd bij Venture trucks. We hebben de Venture trucks 6.1″ nader bekeken.

Venture Trucks 6.1″ Test

Venture 6.1″ Trucks – de mensen geven wat ze willen

Nadat Venture trucks lange tijd geen alternatief breder board waren, nam DLXSF de wens voor een Venture truck met een brede as in hun hart. De Venture 6.1″ is geschikt voor 8.6″ decks en breder.

Venture Trucks 6.1″ Test

Klassiek Venture ontwerp dat overtuigt

Qua ontwerp verschillen Venture 6.1″trucks nauwelijks van alle andere Venture trucks, behalve natuurlijk de breedte. De klassieke V shape van de hanger is behouden en de baseplate is identiek aan die van andere Venture trucks.

Venture Trucks 6.1″ Test

Technische gegevens – de Venture 6.1″ in detail

De Venture 6.1″ truck heeft een 8.75″ (221 mm) brede as, waardoor hij uitstekend geschikt is voor boards tussen 8.625″ en 8.75″. Met een hoogte van 53,5 mm is hij vergelijkbaar met de andere klassieke Venture High trucks en is hij ook geschikt voor wielen met grotere diameter.

Venture Trucks 6.1″ Test

Qua gewicht verschillen de trucks door het extra materiaal natuurlijk een beetje van de smallere Venture Highs. Met een individueel gewicht van 383 gram is de Venture High 6.1″ slechts 5 gram zwaarder dan de volgende kleinere Venture High 5.8″. Het monteren van de hardware op het deck is een beetje lastig met sommige skatetools vanwege de geometrie en de verlengde wielbasis van Venture trucks, maar is niet echt een probleem.

Sturen, grinden en sliden: Venture 6.1″ prestaties.

Venture trucks staan niet per se bekend om hun uitzonderlijke stuurgedrag. Er zijn zeker skateboardtrucks die sneller reageren en strakkere, directere bochten maken. Maar als je eenmaal gewend bent aan de eigenschappen van de Venture High 6.1″, heb je zonder twijfel een goed alternatief gevonden voor bredere decks. Vooral in de punten “Pinch” en “Kingpin Clearance” onderscheidt de Venture High zich van de concurrentie.

Venture Trucks 6.1″ Test

Duurzaamheid van de Venture 6.1″ truck

De Venture High 6.1″ zijn netjes afgewerkt en weerstaan probleemloos steen, beton en metaal – aangenaam grinden op alle materialen. De bushings en pivot cups van de Venture truck overtuigen in de test – geen scheuren, geen materiaalmoeheid, hetzelfde geldt voor hanger en baseplate.

Venture Trucks 6.1″ Test

Conclusie

De meeste skaters zijn lange tijd trouw aan een truck merk, soms een heel leven lang. Met de Venture High 6.1″ kunnen Venture fans nu genieten van het vertrouwde gevoel op bredere boards – maar dat geldt ook voor iedereen die nog niet het plezier heeft gehad vanwege hun voorkeur voor brede decks.

Voordelen

  • boardgevoel
  • duurzaamheid en fabricage
  • prijs

Nadelen

  • geen

Trouwens: als je op zoek bent naar het juiste geluid voor je volgende sessie, mag je de Venture Trucks Mixtapes niet missen:

Über