04
januari 2017
2017-01-04T15:18:45+01:00

Het bekende Love Park in het hart van Philedelphia is weg, maar de herinneringen blijven altijd. Met de Plaza TC S schoen houdt DC de naam in eer. Ik was erg gelukkig en benieuwd naar de DC Plaza. Laten we kijken wat de Plaza kan doen!

DC Shoes Plaza TC S Schoen bij skatedeluxe

DC Plaza TC S

De woorden DC en Plaza herinneren mij aan de legendarische DC team sessies rond Love Park in Philedelphia. DC geeft een eerbied aan deze populaire spot met de DC Plaza TC S schoen. Het team en vooral exeptioneel talent Tiago Lemos ript hard met de Plaza TC. Het zal interessant om te zien zijn hoe de schoenen het op mijn voeten deden.

Fit en Gevoel

            “Vanaf het begin voel je het wijde gebied bij je tenen wat een goed draag comfort geeft…”

Met de DC Plaza TC S schoen krijg je een solide cup zool constructie en een mix van materialen zoals velours in het toe cap gebied, canvas, zacht leer en synthetische stoffen. Vanaf het begin merk je dat het een wat wijder model is wat een goed draagcomfort geeft, perfect voor skateboarders met wijdere voeten.

Typisch voor skate schoenen met een cupzool is dat ze een beetje stijf en niet lekker zitten in het begin. Maar na een paar sessies raakte ik gewend aan deze schoen en vanaf dit punt zat hij super lekker. Door de demping rond het hiel gebied heet de Plaza TC een strakke fit.

Na een paar intense sessies wordt de cup zool flexibeler maar de strakke fit blijft. Door de combinatie van een cup zool en een uitneembaar Ortholite voetbed kun je een hoog niveau van demping verwachten als je van iets hoof af springt of primo land. Je hoeft niet bang te zijn voor weinig board gevoel! Check Tiago Lemos die zich thuisvoelt bij grote gaps en technische combo’s!

Duurzaamheid

            “De cup zool constructie kan je op vertrouwen en gaat lang mee.”

De DC Plaza TC S heeft alles wat je nodig hebt voor een stevige skate schoen. De cup zool constructie is te vertrouwen en gaat lang mee. Er is wel een minpunt en dat is dat het ollie gebied al snel gaatjes laat zien . De cup zool aan de andere kant heeft bijna geen gebruikssporen. Een groot voordeel van de DC Plaza is de vorm en stabiliteit die je houdt na intense sessies. Je kunt een goed draagcomfort verwachten zonder boardfeel, grip en strakke fit te verliezen.

DC Shoes Plaza TC S Shoe at skatedeluxe

Conclusie

            “…Je krijgt een skateschoen waar je op kan vertrouwen die al jouw vereisten heeft.” “…you’ll get a reliable skate shoe that should meet all of your requirements.”

Al met al passeert de DC Plaza TC S alle testen en je krijgt een skateschoen waar je op kan vertrouwen die al jouw vereisten heeft. Het enige minpunt is het gat in het flick gebied van de schoen. Maar aan de andere kant haalt de Plaza je makkelijk over door zijn extreme demping en het strakke draagcomfort.

+

• de duurzaamheid van de buitenzool
• draagcomfort
• demping

• de duurzaamheid van het Super Suede

DC Shoes Plaza TC S Schoen bij skatedeluxe

 

Über