23
September 2016
2022-11-23T09:43:17+01:00

Met de éS Accel SQ brengt het merk wat klassiekers terug. Maar zal deze versie van de éS Accel hetzelfde gevoel geven als de klassieke skateschoen uit het verleden? Vind het uit in mijn nieuwste wear test!

The éS Accel SQ Shoe at skatedeluxe

De és Accel – Een klassieke skate schoen

Met de Accel schoen schreef éS SKateboard geschiedenis. Sinds midden jaren 90 tot de vroege 2000’s droeg bijna elke skater dit model minimaal een keer aan zijn voeten. Zelfs ikzelf herinner me dat ik een paar Accel’s in glad zwart leer skate terwijl ik boardslides oefende in onze garage. Met die persoonlijke herinnering was ik een beetje zenuwachtig voor de reissue van de schoen. Zeker omdat het de nieuwe comback van éS Skateboarding is.

Tegenwoordig zijn er drie verschillende modellen van de Accel schoen. De traditionele mensen zullen de Accel OG het vetst vinden die in dezelfde constructie komt als de originele schoen. De Accel Slim is een uitgedunde variant en de SQ geeft de accel een gevulcaniseerde body. We besloten de Accel SQ op straat te testen om zijn skatebaarheid.

The éS Accel SQ Shoe at skatedeluxe

Pasvorm en gevoel

Naast de iconische naam heeft de Accel SQ niet zoveel gemeen met de originele als je zou denken. Het SQ model komt met een volc zool in plaats van een cup zool. De vorm is dunner en is subtieler gebouwd in de vorm van demping. Als je de Square Two bekijkt – een model dat éS maakte in de late 00’s – zal je begrijpen dat dit een grote inspiratie was voor de Accel SQ.

Vanaf het begin was het duidelijk dat de SQ een grote schoen zou worden. Je zou hem minimaal een halve maat kleiner moeten kopen. Als je houdt van schoenen met een goede fit zou je de Accel SQ zeker een hele maat kleiner moeten nemen. Het hoogtepunt van de SQ komt naar voren in een paneel van velours leer in het gebied van de tenen. Terwijl je jouw board flipt heb je geen last van irritante naden wat goed doet aan de boardfeel. Dat is niet alleen het voordeel van een vulc zool maar geeft je ook goede grip. Je moet toegeven dat de Accel SQ een geweldige vulc schoen is. Het is makkelijk om deze schoen in te lopen en hij is erg comfortabel. Je zou kunnen zeggen dat de impact bescherming van de SQ beter zou kunnen, vooral als je veel gaps en stairs skate. Persoonlijk was ik erg tevreden over de demping en deze was al een stuk beter dan de meeste vulc schoenen die ik heb getest.

The éS Accel SQ skate shoe at skatedeluxe

Duurzaamheid

Als het aankomt op duurzaamheid is het voordeel van de Accel SQ de teen constructie die is gevormd als een geheeld. Als resultaat hiervan vind de slijtage plaats op een uit een stuk gemaakt stuk van de schoen waar geen naden lopen. Het materiaal aan de buitenkant is suede wat natuurlijk ook duurzaam is. Na tien uur intensief skaten kon je alsnog een klein gaatje zien. De zool had geen schade wat laat zien dat de vulc constructie van éS wel tegen een stootje kan.

éS Accel SQ shoes at skatedeluxe

Conclusie

Als een uitbreiding van het Square 2 model dat éS leverde voor de vulc fans is de Accel SQ hetzelfde verhaal. Hij heeft dan wel niet zoveel gemeen met zijn oudere broer uit de 90’s en 2000’s, vooral het comfort liet een goede indruk achter van de Accel SQ. Het voelde gewoon goed om ze te skaten.

+

• boardfeel & grip
• comfort

• vroege slijtageplekken bij het ollie gebied

 

Über