17
mei 2017
2017-05-17T16:05:52+02:00

We hadden het eerder al over de nieuwe schoenen van etnies. Maar hoe doet de schoen het op een skateboard? Ik pakte een paartje van de Helix en skate ze in meerdere sessies voor totaal 20 uur. Spoiler: De Helix kan jouw volgende favoriete schoen worden!

Sizing & Comfort

Als we het hebben over hoe ze vallen zal de Helix iedereen gelukkig maken. Niet te smal en niet te wijd, de meeste voeten zullen van hun verblijf genieten. De schoenen voelde vanaf het begin comfortabel. De padding op de tong en het boord is goed aanwezig en de gegoten hiel inserts stabiliseren je voeten in de schoen voor een strakke fit.De etnies Helix - uit de doos

Optisch lijkt het of de platte inzool niet comfortabel is maar in combinatie met de foam middenzool krijg je een comfortabel zacht gevoel als je loopt, vooral aan de voorkant van je voeten. Nog een highlight: De schoen is ongelofelijk licht!

Beoordeling: 8/10

Prestaties

Inloop periode

Om te checken of de Helix goed presteerd skate ik ze rechtstreeks uit de doos. De cupzool voelde vrij hard maar de flex groeven doen hun werk om de Helix flexibel te maken. De eerste sessie ging zonder problemen.

De etnies Helix - top view

Zool tegenvaller: de hiel stabilisator is super stijf en je kan blaren krijgen als je deze schoenen gelijk skate. veter ze dus goed strak!

Beoordeling: 7/10

Boardfeel & Grip

Om eerlijk te zijn had ik mijn twijfels of de Helix genoeg boardfeel gaf. Foam middenzool? Klinkt alsof er te veel ruimte tussen je voeten en board komt maar ik had mijn lesje wel geleerd want je kunt het board best goed voelen. In het hiel gebied was hij wel iets te dik wat heelflips moeilijk maakte maar je kunt er makkelijk aan wennen. Nu we het toch over de zool hebben: geweldige grip! Achter het mysterieuze 400NBS schuilt super grippy materiaal die goed van pas komt als je flip tricks catcht.

Beoordeling: 7/10

Impact bescherming

De nadelen van het boardfeel worden gecompenseerd door de impact bescherming. Door de foam middenzool kun je van trappen af springen zonder weg te strompelen. Als je liever technisch skate kan de zool iets te dik voor je zijn.

De etnies Helix binnenzool

Beoordeling: 8/10

Duurzaamheid

Impressie na vijf uur skaten

Na de eerste sessie gaf de Helix een solide impressie. De normale slijtage liet licht zien aan de buitenkan van de cupzool terwijl de suede toe cap het goed hield tegen een vers vel MOB Grip. alleen het etnies logo op de hiel verloor wat detail.

Impressie na tien uur skaten

Nadat ik de Helix voor ongeveer tien uur skate en ontelbare kickflips had gedaan kwam er een kleine perforatie op de toe cap. Het ollie gebied zag er nog gloednieuw uit door de goede indeling van het bovenwerk. Het leek of het Polyurethane het griptape niet eens raakte en daardoor slijtvast was. De buitenzool liet zeker een klein beetje slijtage zien en er was nog genoeg grip.

Impressie na twintig uur skaten

Ik skatete de Helix nog tien uur extra en vergeleek hem maar er waren nog steeds alleen wat kleine slijtage plekken. Op sommige plekken was ik door het suede van de toe cap heen om daar te ontdekken dat er nog een laag materiaal onder zat. Wow! Het is ook zeker noemenswaardig dat de veters pas na 15 uur braken (meestal gebeurt dit al tijdens de eerste sessie). De buitenzool bleef grippy en het zool patroon bleef ook in goede staat.


Beoordeling: 10/10

Conclusie

De etnies Helix is een slim ontworpen, nieuw model die je overhaalt met veel features. De enige nadelen van de schoen zijn de boardfeel en de stijve hiel inserts. Al met al zou ik zeggen dat de Helix een top all-around schoen is. Innovatie succesvol behaald!

+

• Duurzaamheid
• Gewicht
• Impact bescherming

• Boardfeel
• Risico op blaren

 

Über