26
februari 2017
2017-02-26T11:30:22+01:00

De creatieve geesten van etnies hebben hun footwear beter gemaakt en introduceren een nieuwe sakte schoen op de markt- de Helix. De schoen gebruikt het genoom van de Jameson Bloodline en Marana Bloodline en krijgt daardoor het beste van beide modellen. Innovation – built by skateboarding!„…we zijn ongeveer een jaar geleden begonnen met ontwikkel en hadden wat extra weartests omdat we ze duurzamer wilde maken.“

De Helix zit vol nieuwe features die zeker de schoen doen uitblinken tegenover andere skateschoenen. Hoewel hij erg technisch is, behoud de Helix het klassieke silhouette van een cupzool model op een herkenbare manier.
Het hoogtepunt van de schoen is het voorste deel, die gevoerd is met flexibele en ademende laat van polyurethane die helemaal tot onder de toecap doorloopt die gemaakt is van suede. Dit geeft duurzaamheid in de delen waar vaak slijtage optreed. Daar naast heeft de Helix gaas mee gekregen op de tong en het boord om te voorkomen dat je voeten zweterig worden na een lange sessie.

De zool van de Helix is ook een klein meesterwerk. War al gedaan werd op de Marana modellen van etnies, een dempende STI Evolution Foam middenzool gecombineerd met een cupzool van 400 NBS rubber. Dan hoef je niet meer na te denken over grote gaps en primos.
In vergelijking met de Marana, komt de Helix’ buitenzool met Geo-Hex draad patroon die ook in de Jameson Vulc voor kwam Het patroon bestaat uit veel symmetrische driehoeken die veel grip geven. Het is natuurlijk niet voor niks het team hun favoriete zool. Verder heeft de buitenzool groeven om meer flexibiliteit en boardfeel te geven. Sick!


Je kunt nu de etnies Helix in onze shop in rood, grijs/zwart en zwart/wit/gum krijgen – de signature colorways van Trevor McClung, Silvester Eduardo en Barney Page. Die gasten weten wel hoe ze moeten skaten. Genoeg reden om de Helix een try te geven!

Über