11
maart 2018
2018-03-10T16:56:41+01:00

New Balance Numeric verbeterd steeds weer hun skate schoenen en met de 255 brengen ze een update naar de 254. Daarom kreeg ik de Jordan Taylor colourway om uit te testen.Jordan Taylor koos geen subtiel kleurenpalet voor zijn eerste signature colourway bij New Balance Numberic. De smaakmakende clips voor de 255 Jordan Taylor bewijzen weer dat de WKDN Pro ook een goede acteur is en weet hoe hij plezier in zijn werk kan hebben.

„Een skate schoen voor elke persoonlijkheid“

Dit is New Balance’s claim voor de 255. Maar wat is er nieuw vergeleken met zijn voorloper 254?

New Balance Numeric 254 vs 255 – Dit is nieuw

New Balance Numeric 255 Jordan Taylor - New


 • Luchtgaten aan de zijkant en in de toe box
 • Het vetersysteem is naar voren geplaatst
 • De tong is langer en past dynamischer om je voet (handig voor mensen met een hoge wreef)
 • De aansluiting op de hielen is nu boven de zoom zodat je minder snel blowouts krijgt
 • De gehele hiel is herontworpen voor nog meer comfort

Eerste indrukn

Het eerste wat opviel aan de schoen was het gewicht. Ik zou de NB Numberic 255 zeker niet lichtgewicht noemen. Misschien komt dat door de N-durance® buitenzool die er erg sterk uitziet terwijl de zool flexibel was vanaf het begin. De bovenkant van de 255 Jordan Taylor bestaat bijna geheel uit soepel suede. De tong blijft op zijn plek door de twee elastische tong straps met lichte padding. Er is ook genoeg demping rond de enkel en middenvoet zonder dat de schoen er groot uitziet.

New Balance Numeric 255 Jordan Taylor Banner

Een persoonlijk bonus punt voor mij is dat de naadloze toe box met verborgen toe cap komt. Aangezien de eerste naden achter het ollie gebied beginnen, lijkt de 255 veel duurzaamheid te hebben. Oook heeft hij een uitneembaar en voorgevormd “Closed Cell Polyurethane” voetbed die een goede impressie achterlaat.

Maatvoering & Fit

Als je al eens een paar New Balance Numeric skate schoenen hebt gehad, zal je de kleine maatvoering herkennen. Volgens New Balance, vallen veel modellen een halve maat kleiner. Ik zou zeggen dat dit ook geld voor de NB Numeric 255. Hoewel ik wel in mijn normale maat kwam, was de fit meer dan strak. Aan de voorkant wordt de schoen smaller wat lastig kan zijn voor skaters met bredere voeten.

New Balance Numeric 255 Jordan Taylor - Zijkant

Een minpunt van de eerste New Balance Numeric modellen was de minder ideale fit voor de hiel. Deze frisse New Balance Numeric 255 lost dit probleem op. Door de gedempte toe cap, zit je voet stevig maar comfortabel in de schoen zonder in je hiel te snijden. Terwijl de binnenzool iets stijf is tijdens de eerste sessie wordt dit al gauw iets soepeler.

Beoordeling: 7/10

Prestaties

Inloop periode & Eerste sessie

Zoals eerder genoemd geeft de 255 je voeten niet veel speelruimte. Persoonlijk had ik geen inloop tijd nodig en voelde ze gelijk erg comfortabel. De smalle fit kan zeker voor problemen zorgen bij sommigen. Als je van wat wijdere schoenen houdt, zou ik zeker een halve maat groter nemen.

New Balance Numeric 255 Jordan Taylor - First Session style=
New Balance Numeric 255 Jordan Taylor Outsole - First Session

De NB Numeric 255 na 5 uur

De mix van materialen op de schoen geeft je een goede flick en ollies die lijken of je schoenen aan je board zijn gelijmd. Helaas is de volledig suede bovenkant niet erg ademend.

Beoordeling: 8/10

Boardfeel & Grip

Tijdens de eerste vijf minuten op mijn board, merkte ik wat een geweldig boardfeel ik had met de 255s. De combinatie van binnenzool en buitenzool werkt perfect. Eerst leek de buitenzool iets glad maar na ongeveer vijf minuten veranderde mijn mening hierover. Het Hexagon patroon en het N-durance rubber zijn erg grippy.

New Balance Numeric 255 Jordan Taylor Outsole

Beoordeling: 10/10

Impact Support

Bij de hiel, is de ‘Closed Cell Polyurethane’ binnenzool ongeveer 1cm dik en dat werkt goed als je op je hielen land. Aan de voorkant, is de binnenzool iets dunner voor een betere boardfeel. De schoen heeft verder geen gimmicks voor impact support. Gelukkig zorgen de binnenzolen voor genoeg absorptie als je primo land .

New Balance Numeric 255 Jordan Taylor Insole

Beoordeling: 8/10

Dit ontwerp maakt de New Balance Numeric een veelzijdige skate schoen die je kunt dragen voor technisch skaten evenals het skaten van stairs en gaps. Ik zou er alleen misschien niet mee naar de Lyon 25 gaan.

Duurzaamheid

Impressie na 10 hours

Na tien uur skaten beginnen de New Balance Numeric 255’s tekenen van slijtage te tonen. Door de vele kickflips is het foxing tape weg op de punt van de schoen. Een van de veters heeft het ook opgegeven. De buitenzool laat een beetje slijtage op het patroon zien maar niet zo veel. De bovenkant liet bijna geen slijtage zien op dit punt.


Op een gegeven moment liet de naad tussen het voor en achterpaneel iets los. Dit was geen probleem want de tong van de 255 zit vast aan andere zomen en er zitten nog andere materialen onder die voor extra stabiliteit zorgen.

Impressie na 20 hours

20 uur in de test begon ik me af te vragen watvoor soort super suede New Balance Numeric gebruikt voor hun 255. Tijdens mijn sessie was het ollie gebied alleen iets ruwer geworden. Hoewel de zoom in het gebied begon los te laten, waren de slijtage gebieden nog lang geen gat. Ook het bovenwerk in dit gebied waar het foxing tape weg was door de kickflips, liet bijna geen slijtage zien.

De buitenzool had ook nog genoeg grip terwijl de binnenzolen me evenveel bescherming gaven als de eerste dag.
Ik weet bijna zeker dat de 255 Jordan Taylor schoen nog genoeg sessies meegaat.

Beoordeling: 9/10


Conclusie

De New Balance Numeric 255 is een goed gerealiseerde update van het voorgaande model, de 254. Vooral de duurzaamheid van de buitenzool en het bovenwerk liet een goede impressie op mij achter. Verder was ik verbaast over de stabiliteit van de schoen. Ondanks het suede, hield de New Balance Numeric 255 zijn vorm goed vast door de test. Met dank aan het geweldige boardfeel en de binnenzolen is de 255 echt een skate schoen voor elke persoonlijkheid / terrein.

Voordelen

 • Duurzaamheid van de zool en het bovenwerk
 • Board feel
 • Vorm Stabiliteit
 • Support van de binnenzool

Nadelen

 • Gewicht
 • Smalle maatvoering
 • Gelimiteerde ademing

Über