14
mei 2016
2016-08-04T10:28:53+02:00

Some love it, some hate it. De nieuwe Nike SB Koston 3 is een van de meest controversiële schoen van de afgelopen maanden. Veel mensen zeggen dat ze helemaal niet te skaten zijn. Genoeg redenen om deze moderne schoen te gaan testen. Check hoe het is om te skaten op de Koston 3 en wat de deal is met marketing woorden als “Flyknit” en “Hyperfeel”!

Nike SB Koston 3 shoe at skatedeluxe

De Nike SB Koston 3

            “Je voelt dat de schoen één geheel is vanaf je enkel tot aan de onderkant van je voet. Oftewel, de schoen doet precies wat je verwacht dat een schoen doet. Het wordt bijna instinctief.” Eric Koston

Wanneer je leest over de kenmerken van de Nike SB Koston, dan belooft Nike SB heel wat over deze high-tech skate schoen. Maar komen zij hun beloftes na? Eric Koston’s derde signature schoen is alles behalve saai. Zelfs voordat de schoen op de markt kwam waren er al veel controversiële discussies over de schoen. Het kritiek ging voornamelijk over: de geïntegreerde sok aka “Flyknit Collar”. Als je bekend bent met football dan heb je waarschijnlijk wel eens eerder van het concept van de geïntegreerde sok gehoord, dat was geïntroduceerd door Nike met “Magista”.
Nog een nieuw kenmerk van de Koston 3 is een speciale modificatie van de zool genaamd “Hyperfeel”. Er kwamen zo veel technische dingen bij kijken dat ik zelfs nog benieuwder was naar hoe de schoen zou skaten. Ik bedoel jongens, kom op, het is altijd makkelijk haten zonder dat je het ooit hebt geprobeerd… en daarom heb ik de Nike SB Koston 3 ook voor 15 sessies geskatet.

Nike SB Koston 3 Schuhe at skatedeluxe

Pas & Voel

            ” … over het algemeen voelt de nieuwe Koston 3 supersteady en geeft het mij onder het skaten veel zelfvertrouwen… ”

Ok, om eerlijk te zijn: het heeft even tijd nodig om te wennen de schoen aan te trekken, maar als je de schoen eindelijk aan hebt dan ondervind je vanzelf de voordelen van de sok. Allereerst, het waarborgt een perfecte fit. Over het algemeen voelt de nieuwe Koston 3 supersteady en geeft het mij onder het skaten veel zelfvertrouwen. De hoge sok die aan de schoen vast zit is een van de redenen waarom dit is. Niet als de vele andere schoenen die ik heb geprobeerd voorkomt deze schoen dat je door je enkel gaat. De sok zit door de hele schoen tot aan je tenen waardoor het niet nodig is om een lipje te hebben. Als je, net als ik, het niet lekker vind dat het lipje van zijn plek af gaat en van die irritante druk plekken achterlaat, dan ga je van de “Flyknit” houden. Maar je kunt niet alles hebben: met het feit dat er geen lipje is, is er eigenlijk ook geen bescherming voor als je deck het plekje raakt waar meestal je lipje zit. Maar daar kan ik helemaal mee leven…

Nog een extreem positief ding van de schoen, is zijn gewicht. Met dank aan het royale gebruik van verbindingen is het een echt lichtgewicht met hele goede ventilatie. Het wordt tijd dat je de plasjes zweet in je schoenen gedag kunt zeggen.
Het heeft even geduurd voordat de schoen goed aanvoelt, maar als de voorkant eenmaal soepel is dan heb je niets meer te klagen.

Nike SB Koston 3 Schuhe at skatedeluxe

Wanneer we het hebben over het boardgevoel, dan heeft de Koston 3 mij helemaal te pakken. Ondanks de cup zool, houdt de Koston 3 zich aan de beloftes. Ook noemenswaardig is de demping. Niet als veel andere schoenen die zich richten op board gevoel wint de Koston 3 het op dit gebied. Het gebruik van de ‘Zoom Air’ unit bij de hiel in combinatie met de dunne inleg zool. Hierbij loont de technologische progressie van Nike SB zich. Het is een beetje als op blote voeten fietsen maar toch de demping kunnen opvangen.

buy Nike SB Koston 3 online

Duurzaamheid

            ” … het profiel van de schoen gaat lang mee, daarom zijn er maar een aantal kleine slijtage’s te zien na meer dan tien sessies … ”

Toen we het hadden over de duurzaamheid van de Koston 3 Hyperfeel was ik geheel verrast. De schoen is significant langer te skaten dan de gemiddelde skate schoen. Na 15 sessies werkte alles nog goed en zag alles er nog mooi uit, met uitzondering van de veters. Die gingen in de eerste paar uur al kapot. Dit is iets waar de jongens van Nike nog even aan moeten werken. De rest van de schoen is extreem duurzaam. De zool maar ook het suede zijn sterk en hebben geen problemen met het in contact komen van de grip. Nog een voortreffelijk punt is hoe de schoen in vorm blijft. Vorm, stevig gevoel, enkel support en de perfecte pasvorm is in de hele test periode gelijk gebleven.

Nike SB Koston 3 Schoenen bij skatedeluxe

Conclusie

De Nike SB Koston 3 Hyperfeel laat de skate schoenen design wereld op zijn grondvesten schudden. De ‘Flyknit’ sok is niet alleen een uniek design kenmerk maar garandeert ook een perfecte pasvorm. Met dank aan de goede prestaties en de uitstekende duurzaamheid en board gevoel kan ik alleen maar zeggen dat de Nike SB Koston 3 een superieure high-tech schoen is dat de moeite is om te proberen … als je genoeg zelfvertrouwen hebt om het te dragen.

+
Goed boardgevoel met goede demping Duurzaamheid ondersteund de enkel, perfecte pasvorm
veters kom op jongens, serieus?

 

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.