10
februari 2017
2017-02-10T16:08:45+01:00

Converse gaat door met hun eerbied aan hun eigen roots door de One Star CC Pro te releasen. Maar niet zonder input van Fucking Awesome en Supreme team rider Sage Elsesser, die de voormalig tennis schoen voor het eerst skate in Tokyo, Japan!

Converse CONS One Star Pro CC Sage Elsesser

Sommigen zeggen dat “reizen een goede bron van inspiratie” is, en Sage Elsesser is daarvan het beste bewijs. Terwijl hij door Harajuku’s beste vintage shop liep ontdekte hij de originele Converse One Star uit 1974. Hij was onder de indruk van de vorm van de originele basketball en tennis schoen en besloot dat zijn volgende Converse CONS pro schoen ontworpen moest worden naar dit klassieke model. Zo gezegd zo gedaan! Sage’s One Star CC Pro omarmt het origineel met een moderne twist. De colorways, navy en wit, hebben een gouden roos op de tong en handafdrukken in de binnenzolen, welke een referentie zijn naar Sage’s favoriete album covers.

Terwijl het gladde donkerblauwe suede de schoen extra duurzaamheid geeft, is het witte premium leer meer een statement van de schoen. In tegenstelling tot de OG One Star, heeft de CC editie maar 1 ster op de hiel, welke hem meer een One Star maakt dan zijn voorganger door de simpele stijl. Als je door de ingewanden zoekt in de One Star CC is er niet veel verandering. Het Lunarlon voetbed blijft goede support geven en het laat je het asfalt onder je board voelen. Ook heeft hij extra padding in de hiel. Een goede update van de OG One Star, wat bewijst dat klassiekers een leuke trip waardzijn!


Über