07
June 2023
2023-06-07T10:07:49+02:00

30 jaar etnies Rap – de skateschoen van etnies is een van de meest succesvolle en duurzame modellen van het merk. Reden genoeg om de vernieuwde etnies M.C. Rap eens onder de loep te nemen. Bekijk onze Wear Test en ontdek hoe de Rap is!

etnies M.C. Rap Wear Test

Eerste indruk van de etnies M.C. Rap Low

Hoogwaardig, goed gemaakt en een beetje bulky – de eerste indrukken van de etnies M.C. Rap zijn voor mij altijd positief. Qua uiterlijk doet de Rap Low denken aan de oude etnies M.C. Rap, met dit verschil dat de nieuwe versie eigentijdser lijkt. De tong is een stuk smaller en de schoen ziet er over het algemeen wat moderner uit.

etnies M.C. Rap Wear Test

De fit

Zoals typerend voor etnies schoenen is de pasvorm iets wijder en comfortabeler. Ik voelde me “out of the box” direct comfortabel in de M.C. Rap. Er was niet echt een inwerkperiode nodig, want de schoen zat vanaf het begin heel comfortabel.

Naar mijn mening is het materiaal van de M.C. Rap van etnies op sommige plekken iets dikker dan andere modellen. Dit is echter een puur subjectieve waarneming en komt de schoen alleen maar ten goede.

etnies M.C. Rap Wear Test

De eerste sessies in de etnies M.C. Rap

etnies M.C. Rap Wear Test

Zoals gebruikelijk bij skateschoenen met cupzolen is het boardgevoel pas na een paar uur skaten echt tot rust gekomen. Fliptricks waren vanaf het begin geen probleem en voelden direct vertrouwd en veilig aan. Na de kleine “inloopperiode” voelde ik me erg veilig en stabiel in de etnies M.C. Rap.

Duurzaamheid van de M.C. Rap van etnies

Over het algemeen heb ik de M.C. Rap ongeveer 30 uur geskate en hij houdt zich nog steeds erg goed. De gebruikelijke tekenen van slijtage zijn natuurlijk duidelijk zichtbaar, maar de schoen is nog lang niet “klaar”. Er zit nog veel suède in het ollie- en flickgebied.

etnies M.C. Rap Wear Test

De zool heeft de meeste slijtage, vooral op de bal van de voet. Gemeten naar het aantal uren en mijn manier van skaten is de slijtage echter binnen de perken. Vooral in het achterste gedeelte is de zool van de M.C. Rap nog erg stabiel en gripvast.

etnies M.C. Rap Wear Test

Het enige puntje van kritiek op de duurzaamheid is dat ik de veters na ongeveer 25 uur moest vervangen. Hierbij moet wel vermeld worden dat ik voor de Wear Test een nieuwe griptape heb gemonteerd en dat de slijtage daarom groter was dan normaal.


Conclusie

De M.C. Rap is waarschijnlijk de beste etnies schoen die ik tot nu toe heb geskate. Hij is zeer solide afgewerkt, biedt genoeg veiligheid en stabiliteit en biedt genoeg boardfeel voor elk soort skate. Zonder twijfel zou ik de etnies M.C. Rap zo weer skaten.

Voordelen

  • Boardfeel
  • Demping
  • Duurzaamheid
  • Allround schoen

Nadelen

  • “inloop” – periode

Über