28
June 2022
2022-06-28T10:26:20+02:00

De etnies Singleton Vulc XLT is een skateschoen zoals in de prentenboeken. Klassiek silhouet, solide constructie en technische subtiliteiten die pas op het tweede gezicht herkenbaar zijn. We hebben de Singleton Vulc XLT van etnies voor je getest.

etnies Singleton Vulc XLT Wear Test

De eerste indruk

Toen ik de etnies Singleton Vulc XLT voor het eerst in mijn hand hield, viel het me meteen op hoe licht hij is. Voor een moderne skateschoen geen bijzonderheid, want tegenwoordig wordt er veel nadruk gelegd op een laag gewicht.

etnies Singleton Vulc XLT Wear Test

Qua uiterlijk doet de Singleton XLT me denken aan een klassieke skateschoen uit de jaren 2000. Het tijdloze silhouet heeft mij direct overtuigd. Het bovenwerk is gemaakt van een mix van suède en canvas en maakte een zeer solide indruk.

etnies Singleton Vulc XLT Wear Test

De fit

De fit van de etnies Singleton Vulc XLT is normaal. Heb je echter vrij brede voeten, dan raad ik je aan om de schoen een halve maat groter te kopen. Na de eerste paar sessies is de Singleton XLT wat breder geworden en goed aangepast aan mijn voetvorm. Positief is dat, hoewel de schoen wijder is geworden, ik altijd een stevige grip had in de Singelton Vulc XLT van etnies.

etnies Singleton Vulc XLT Wear Test

etnies Singleton Vulc XLT Wear Test

Prestaties

De Michelin zool van de etnies Singleton Vulc XLT biedt uitstekende grip en heeft mij overtuigd. Nadat de zool na een paar sessies zachter was geworden, had ik een goed en veilig boardgevoel.

Het “Drop to the floor Pro Foam 2” voetbed in de Singelton Vulc XLT is extra dik en zorgt voor voldoende demping. Zelfs bij primo landingen dempte de zool de impact heel goed, dus ik kwam pijnvrij weg.

etnies Singleton Vulc XLT Wear Test

Kortom, ik ben erg blij met de prestaties van de etnies Singleton Vulc XLT omdat het me voldoende stabiliteit, gevoel en veiligheid gaf.

etnies Singleton Vulc XLT Wear Test

Technische kenmerken van de etnies Singleton Vulc XLT

De Singleton Vulc XLT van etnies zit ondanks zijn eenvoudige uiterlijk vol technische verfijningen en biedt daardoor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

etnies Singleton Vulc XLT Wear Test

De zool van de Singleton is geïnspireerd op de etnies Marana en heeft het bekende Michelin profiel, dat bekend staat om zijn grip en duurzaamheid. De elastische banden op de tong zorgen voor stabiliteit en een blijvende, goede pasvorm, ook als de schoen na een paar sessies wat breder wordt. De dubbel gevulkaniseerde Foxing Tape zorgt voor wat duurzaamheid en boardfeel en het eerder genoemde “Drop to the floor Pro Foam 2” voetbed zorgt voor de nodige demping.


etnies Singleton Vulc XLT Wear Test

Duurzaamheid

Ik heb de schoen nu ongeveer 12-15 uur geskate en hij vertoont tot nu toe weinig slijtage. Mijn skaten bestaat uit een mix van street en transitie, waarbij ik meer curb dan flip tricks doe. De bovenkant in het ollie gebied is opgeruwd, maar dat is normaal na een paar uur. De zool is tot nu toe slechts licht versleten en belooft een zeer lange levensduur.


etnies Singleton Vulc XLT Wear Test

Conclusie

Al met al is de etnies Singleton Vulc XLT een zeer goede, duurzame skateschoen die ik zeker nog een keer ga skaten. Voor mij biedt de Singleton alles wat een skateschoen op tafel moet hebben: comfort, duurzaamheid, een gripvaste zool, stabiliteit en een strak silhouet.

Als je jezelf wilt overtuigen van de Singleton Vulc XLT by etnies, van etnies, dan kun je deze snel en gemakkelijk bestellen in de skatedeluxe skateshop.

Pluspunten

  • lichtgewicht
  • duurzaamheid
  • demping

Minpunten

  • Break-in tijd

Über