06
april 2017
2017-04-06T16:16:08+02:00

Numbers mag dan wel een nieuw merk zijn, maar ze hadden al bekendheid vanaf het begin. Nike SB bundelt opnieuw krachten met Eric Koston en Guy Mariano en introduceert twee nieuwe Blazer Low AC modellen naast een kleine streetwear collectie die duidelijk geinspireerd is op de 90s.

The Nike SB x Numbers Blazer Low AC Quickstrike – Snel, Stevig en Fancy!

Het hoogtepunt van deze collectie zijn natuurlijk de twee Nike SB Blazer Low AC modellen. Deze exeptionele Nike SB x Numbers collab schoen is alleen beschikbaar bij geselecteerde shops en natuurlijk bij skatedeluxe. Hoewel het klitteband het hoofd kenmerk hier is, heeft deze look niet alleen aesthetische redenen. Het systeem geeft je een goede fit in je schoen en versleten veters zijn verleden tijd. Daar naast zijn de simpliciteit en het cleane ontwerp de reden dat deze twee modellen, met luxe suede bovenkant in fel wit en diep burgundy, een must have zijn!

Maar als skateboarders hebben Koston en Mariano niet alleen aan de look gedacht maar natuurlijk ook aan de skate prestaties van de Blazer Low AC. Om hier zeker van te zijn heeft de schoen een zoom air demping voor optimale impact bescherming en een flexibele rubberen buitenzool met visgraat patroon welke je genoeg grip geeft. Maar er zijn meer details. Aan de binnenkant van de klitteband straps zul je mooie detail stiksels vinden die de woorden “Numbers Edition” laten zien plus het jaar van de start van het merk. Nike SB is vertegenwoordigd aan de buitenkant met een swoosh en Nike SB letters op de hielen. De print zolen zorgen voor een verborgen referentie naar de collab.

The Nike SB x Numbers collection – het beste van de 90s!

Strepen, polos en klitteband – Degene die deze termen laten horen in het bijzijn van de Numbers eigenaars zorgen gelijk voor een nostalgisch gevoel. Volgens Mariano en Koston is dit precies de stijl die ze beiden droegen in de 90s. Het feit dat deze look nu herboren is met de exclusieve Nike SB x Numbers collectie lijkt ze beiden gelukkig te maken. De Nike SB x Numbers Collab Streetwear lijn is gebasseerd op twee polo shirts en twee lichtgewicht jasjes welke de komende weken zullen uitkomen.

Maar minder is meer omdat de twee delen punten scoren op het gebied van stijl en subtielheid. Een look is al gevormd door de era van de Brooklyn Banks, 90s hip hop en de groeiende skate cultuur. Nu is er een herleving mogelijk in de vorm van de Nike SB x Numbers Dry Men’s Polo in blauwe strepen en rode strepen alsmede met de lichte Nike SB x Numbers Raglan Sleeve Men’s jasjes in blauw en wit. Of kort in Koston’s eigen woorden: “Deze collectie is precies wat wij in de vroege 90s droegen!”

Über