05
augustus 2015
2016-08-04T10:28:58+02:00

In de skatedeluxe product test van deze week beschrijft onze in-house tester Fabian de kenmerken van een nieuw vel Grizzly Griptape.

Grizzly Griptape

Grizzly Griptape

Een geschikte griptape zoeken is ondertussen uitgegroeid tot een zoektocht door het grote aanbod. Er zijn veel merken en allemaal hebben ze een enorm scala aan verschillende graphics en designs. Grizzly grip is vrij nieuw op de markt, maar het wordt steeds populairder. Het bedrijf zorgt voor goede griptape, net zoals de reeds lang gevestigde bedrijven zoals Mob Grip of Jessup.

Tijdens zijn tienerjaren heeft pro skater Torey Pudwill het merk Grizzly Griptape opgestart. Grizzly is zijn baby. Na verloop van tijd groeide het bedrijf gestaag en biedt nu ook een groot assortiment van kleding en hardware producten zoals je kunt zien in onze Grizzly shop.

Grizzly Griptape

Fabian koos een vel Grizzly x Diamond griptape. Deze grip is redelijk simpel qua ontwerp en zonder grote opdruk. Als coole extra kon hij wel het kleine Grizzly logo eraf laten, aangezien deze uitgesneden is.

Welke kenmerken zeggen iets over de kwaliteit van een grip? Hier is het belangrijk om de mate en de intensiteit van de granulatie en perforatie te noemen. Hoe meer granulatie, hoe meer grip. Grizzly gript een beetje minder dan Mob grip, maar het voordeel is wel dat je schoenen dan langer meegaan. Door de perforatie van de grip op verschillende plaatsen is het opkleven zonder luchtbellen veel makkelijker.

Conclusie

Op het einde komt alles nog steeds neer op welke griptape je verkiest, maar met Grizzly zit je zeker goed. Super makkelijk om de grip te monteren en hij biedt je de grip die je nodig hebt.

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.