28
juli 2015
2015-07-28T11:43:14+02:00

We namen de nieuwe Venture V-Lights Trucks naar een outdoor laboratorium om de duurzaamheid en reactievermogen te testen tijdens het skaten. Check het verslag in de Product Test van deze week.

Product test Venture Trucks V-Lights

Venture Trucks staan bekend om hoge kwaliteit en lange levensduur. Ze zijn altijd een beetje lichter is dan de modellen van de concurrentie en toch zijn ze nu uitgebracht in een nog lichter model met de V-Lights Trucks. Het gewicht van de trucks is verminderd want ze gebruikten een holle kingpin, de grondplaat werd gestript op sommige plaatsen zonder hierbij stabiliteit te verliezen.

Geometrie

We hebben de Venture V-Lights 5.8 High trucks getest, aanbevolen om te gebruiken onder decks tussen 8,25 – 9 inch. De hoogte van de trucks is 62,5mm en dus identiek aan de Independent standaard trucks. Buiten dat is er niets veranderd, behalve dan de bredere as pin en de daardoor bredere Hanger. De geometrie van de trucks is net als elk ander Venture model. Een groot voordeel van de high-truck is dat je een zachtere besturing hebt en grotere wielen kan gebruiken zonder hiervoor te moeten vrezen voor wheelbites.

Riding & Grinding

Helaas kan ik niet veel over het stuurgedrag van de oorspronkelijke bushings zeggen omdat ik altijd de Bones Medium Bushings gebruik, ook bij het overschakelen van trucks. Echter, ik denk niet dat de oorspronkelijke bussen grote problemen kunnen vormen. De trucks reageren onmiddellijk en nauwkeurig op stuurbewegingen en kunnen deze zeer direct en soepel uitvoeren. Zoals ik al zei, zorgt de hoge versie van de Venture V-Lights voor een zachtere besturing en je kan ook grotere wielen gebruiken. Geen wheelbites dus! Tijdens het grinden kan ik alleen maar zeggen dat het boterzacht aanvoelt, zeer comfortabel en gecontroleerd. Venture kan zeker tippen aan de normen van Independent of Thunder.

skatedeluxe Product Test Venture V-Lights TrucksConclusie

Met de nieuwe V-Lights 5.8 High trucks zet Venture een groot uitroepteken op de concurrentie en toont aan dat zij topkwaliteit kunnen bieden zelfs voor bredere decks. De trucks laten geen wens onvervuld en zijn sterk aan te bevelen voor decks die breder zijn dan 8,25 inch. De gewichtsbesparing is merkbaar en zorgt voor veel plezier. De V-Lights zijn ook beschikbaar in de 5,25″ versie voor decks met een breedte van 7,75 – 8,25 inch en zijn nog een paar gram lichter. Ik ben blij met de manier waarop ze grinden en zou hen zeker aanraden. De kwaliteit van Venture is door onze grondige Product Test nogmaals bewezen!!

Naar de Venture V-Lights

Bezoek de Venture Shop

Über

Hi, I'm Kristian and I have a passion for snowboarding, skateboarding and some fresh new gear! Combining these passions in my work is a dream come true, so I'm happy to keep you boys 'n girls posted with all the latest news! #shredeverydamnday