27
juni 2015
2016-08-04T10:28:58+02:00

Onze skatedeluxe product tester Fabian heeft de Huf Classic Lo schoenen aan z’n voeten geknoopt en ging daarna naar verschillende spots om te testen wat HUF ons met deze Classic Lo skate schoenen te bieden heeft. Geniet van de review!

Product Test: HUF Classic Lo

HUF Classic Lo

De HUF Classic Lo is waarschijnlijk een van de meest opvallende schoenen in het assortiment van Huf. Het retro design is geïnspireerd door klassiekers zoals de Adidas Superstar, Converse Chuck Taylor of de Vision Streetwear Low. Deze modellen waren al zeer populair bij skateboarders in de jaren ‘70 en ‘80 en HUF herontdekt nu de “rubber toecap”. Overtuigd door het uiterlijk van de schoen, waren we wel nieuwsgierig om te zien hoe ze zich bewijzen na een paar uur skaten.

Fit & Feel

De Classic Lo is relatief eenvoudig ontworpen. Het slanke silhouet gaat over in een relatief vlakke toe-area. Daarnaast is de schoen nauwelijks verstevigd en de tong is zeer dun. Aanvankelijk bood de schoen al een klein probleem op de hiel, omdat het materiaal daar constant naar beneden plooide. Na een paar pogingen waren we erin geslaagd om het probleem op te lossen en daarna voelt de schoen zeer comfortabel aan. De gevulkaniseerde zool biedt uitstekende grip, ondanks aanvankelijke bezwaren vanwege het vrijwel onbestaande profiel. Dit wordt gecompenseerd door een succesvolle rubbersamenstelling, die dat beetje extra geeft in termen van boardgevoel. Hoewel de schoenen niet echt veel demping bieden, voorziet de geschuimde binnenzool ten minste een goede kwaliteit die kan worden vergeleken met andere Vulc modellen. De rubberen coating en de vorm van de teen geeft de schoen ook een uitstekende flick voor kickflips etc.

null

Duurzaamheid

Ook op het vlak van duurzaamheid, blijkt de versterkte neus zich te bewijzen. De rubberen bekleding absorbeert veel slijtage, vooral in het Kickflip -gebied. De kwaliteit van het suède is goed en maakt de schoen zeer resistent. Op de zool is de slijtage echter al snel aanzienlijk. Het lage profiel van de schoen slijt relatief snel maar zoals hierboven besproken, behouden ze toch een goede grip en dus scoort de Classic Lo eigenlijk nog goed op het gebied van duurzaamheid. Klein puntje van kritiek is evenwel aan de bescherming van de veters, omdat het laagste oogje relatief blootgesteld is.

skatedeluxe Product Test: HUF Classic LO

Conclusie

Qua uiterlijk is de HUF Classic Lo een echte eye-catcher en volledig up-to-date met de nieuwste trends met zijn rubberen neus. Ze zijn niet alleen esthetisch sterk, maar zorgen ook voor een goede flick en goede duurzaamheid. Boardfeel en grip zijn verdere argumenten voor de schoen die onvoorwaardelijk kunnen worden aanbevolen. Dudes die eerder de voorkeur hebben aan plattere en eenvoudigere Vulc- schoenen zullen erg blij zijn met dit model, dat ook zeer populair is bij de HUF team.

Dus daar heb je het; de resultaten van onze Huf Classic Lo product test deze week. Check zeker ook de andere product tests op de blog om de keuze van jouw volgende skateschoenen een pak makkelijker te maken!

 

Bezoek de HUF Shop op skatedeluxe

Check de HUF Classic Lo schoenen op skatedeluxe

Meer product reviews op de skatedeluxe blog

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.