27
januari 2016
2016-08-04T10:28:54+02:00

De DC Evan Smith S is een van de hoogtepunten van dit jaar. Aangezien ik zo’n grote fan ben, heb ik meteen 2 paar besteld waarvan ik 1 paar grondig getest heb op straat! Maakt de DC Evan Smith S Schoen z’n beloftes waar?

De DC Evan Smith S Schoen op skatedeluxe

De DC Evan Smith S

2016 – Het jaar van Evan Smith. Nadat hij z’n allereerste Pro model kreeg van DC, brach Thrasher z’n ‘Time Trap’ part uit. Hierin toont de ripper uit Florida creatief skaten op het hoogste niveau. Zijn pro model kreeg ook serieuze aandacht want hij was net op tijd voor de revival van de rubberen tenen. DC speelt hiermee in op een van de meest gehypte schoenconstructies binnen het skaten van het moment. Maar de schoen heeft veel meer te bieden, zoals bijvoorbeeld de Impact I Technologie.

De DC Evan Smith S schoen op skatedeluxe

General fit & feel

De hoofdkenmerken van de Evan Smith schoenen kunnen beschreven worden als een flat top schoen met een gevulkaniseerde zool. Toegegeven, als je enkel deze beschrijving leest, krijg je niet meteen een ‘wauw’-gevoel. Het zegt ook lang niet alles want deze schoen overklast de meeste andere schoenen dankzij z’n 2 voornaamste kenmerken: de rubberen toe cap en de zool. Anders dan vergelijkbare modellen van andere merken, gaat deze Gum Cap vloeiend over van de buitenzool naar de teen om de gebieden te beschermen die het meest onder druk staan bij flip tricks. Ook de demping kreeg een serieuze upgrade met conische uitsparingen voor een natuurlijke luchtabsorptie bij landingen. Deze constructie werd ‘Impact I’ gedoopt en het domineert het uiterlijk van de schoen.

Die technische praatjes zijn allemaal wel goed en wel, maar ik wilde weten hoe dit zich uitte in een uitgebreide test.
Bleek dat dit allemaal waar is! De demping is fantastisch in de hielen en overtreft de meeste andere gevulkaniseerde modellen. Het voorste deel van de schoen ligt ook iets lager zodat je een perfect boardgevoel hebt. DC elimineert hierbij een van de nadelen van een gewone vulc schoen, namelijk een slechte demping omdat de meesten een maximum aan gevoel en grip willen. Dat is hier dus compleet anders: the best of 2 worlds!
Bovendien zit de schoen ook echt lekker. Ondanks het feit dat de schoen rond de enkel amper opvulling heeft, scoort de schoen heel goed op stabiliteit en comfort. De zijpanelen in canvas zorgen ook nog eens voor een goede luchtcirculatie en dragen bij tot een perfecte vorm op het gebied van stabiliteit.

DC Evan Smith S review

Duurzaamheid

Als we het over duurzaamheid hebben, komt de gum toe-cap in de spotlights. Door extra lagen in het flick-gebied, werd de levensduur drastisch verbeterd. Mijn persoonlijke flick bij ollies mistte echter deze bescherming een beetje, maar dankzij het stevige suède waren er geen butsen of geschaafde plekken te bespeuren tijdens m’n test, zelfs niet na 15 sessies! De enige gebieden die het mikpunt waren van slijtage, waren de onderste oogjes en de brug tussen de gum cap en de bovenkant. De zool slijt ook wel enorm in het teen-gebied, maar dit doet de stabiliteit niet teniet. Uiteraard wordt de schoen na een tijd wel zachter, maar hij blijft z’n stabiliteit behouden en presteert daarom ook heel goed.

Conclusie

Met het eerste pro-model van Evan Smith presenteert DC een opmerkelijke schoen. Ontworpen als vulc schoen biedt dit model een fantastisch boardgevoel maar met voldoende stabiliteit. Het grootste voordeel is zonder twijfel de demping in de hiel. Met de ‘Impact I’ Technologie brengt DC je een zoolconstructie die elke impact perfect absorbeert zonder hierbij flexibiliteit te verliezen.
Mijn persoonlijke favoriet van het moment!

Über

I'm not just writing about the products - I rather test them.