16
december 2015
2015-12-16T11:42:11+01:00

Ik heb altijd al willen weten hoe de Vans Era Pro zich zou gedragen als skateschoen. Daarom heb ik ze uit onze shop genomen, dichtgeknoopt en meegenomen naar ons straat-laboratorium. In de volgende review kan je mijn ervaring met de Vans Era Pro ontdekken.

Vans Era Pro product test

VANS ERA PRO

Vans is in 1966 opgericht door Van Doren in Anaheim, Californië. Na zoveel jaren in de skate-business hebben ze serieus wat ervaring op het gebied van skateschoenen. De Era is een absolute klassieker van Vans die nu uitgebracht is in een Pro-versie met Ultracush HD binnenzool om je veel meer comfort te bieden. Het is een schoen voor iedereen die van klassieke en dunne skateschoenen houdt. Iedereen zou ‘m eigenlijk moeten proberen, want het is werkelijk een fantastische skateschoen.

Vans Era Pro product test #2

“De gevulkaniseerde zool geeft je 100% boardcontrole en veel grip.”

De Era Pro is een simpele en klassieke skateschoen. De voorkant is gemaakt van suede en de achterkant van canvas. Hij zit echt super comfortabel en je merkt amper dat je schoenen aan hebt, want hij voelt aan alsof je gewoon een extra paar sokken draagt. De gevulkaniseerde Waffle cupsole geeft je 100% boardfeel en massa’s grip. Dankzij de Ultracush HD binnenzool is de impactbescherming en demping veel beter dan de gewone Vans Era’s, maar ik zou je niet aanraden om hoge impactspots te skaten met deze schoenen. Ze zijn ideaal om flatground, ledges en transition te skaten en ook kleinere stairsets gaan geen probleem zijn voor de demping. De Era Pro komt klaar om te skaten uit de doos en heeft super veel grip. Bovendien is het echt een monster qua boardgevoel dankzij z’n dunne materiaal. Het enige nadeel hiervan is wel dat je tenen serieus zeer doen als je board op de bovenkant van de schoen valt, maar dat hoort nu eenmaal bij het skaten.

DUURZAAMHEID

Ik heb nu ongeveer een maand met de Vans Era Pro schoenen geskate en ze zien er eigenlijk nog best goed uit. De buitenzool is een beetje afgesleten, maar doet nog steeds z’n ding. De suede ziet er nog heel goed uit en het ziet er naar uit dat deze nog een hele tijd mee kan gaan. De Waffle cupsole is wel veel harder afgesleten dan de bovenkant van de schoen. De zool gaat dus, eigenlijk zoals altijd bij eender welke schoen, sneller stuk zijn dan de rest van de schoen. Hierdoor krijg je echter nog eens zo veel boardgevoel en persoonlijk heb ik dat wel graag. Over het algemeen ben ik best wel verrast over hoe lang de schoen meegaat.

Vans Era Pro product test zool

CONCLUSIE

Toegegeven, ik was een beetje sceptisch over hoe de Era Pro zich zou gedragen als skateschoen aangezien hij heel dun is en ik meestal skate met iets dikkere schoenen, maar ik was aangenaam verrast hoe goed ze aanvoelden en vooral door het boardgevoel. Ze hebben heel veel grip en gaan ook verrassend lang mee voor zo’n dunne schoen. Ik skate er nu een dikke maand mee en ik heb het gevoel dat ze nog wel een aantal weken meegaan. Als laatste wil ik nog graag zeggen dat de schoen er echt super goed uitziet en dat je eigenlijk altijd goed zit met de klassieke Era Pro van Vans.

Über

Hi, I'm Kristian and I have a passion for snowboarding, skateboarding and some fresh new gear! Combining these passions in my work is a dream come true, so I'm happy to keep you boys 'n girls posted with all the latest news! #shredeverydamnday